Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,354 Members 41,514 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Xperia Z Notification LED isn't working

Tip us?
 
Lufremu
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Feb 2013
Default Xperia Z Notification LED isn't working

Hey everyone,

I got the Xperia Z yesterday and it's a great phone. However, my notification LED isn't working for email, WhatsApp or Facebook. When charging it is actually orange and when the battery is low it's red. I tried LightFlow without success. Does anyone have similar issues?

Also, my phone is a demo unit from a tech review. I don't know if that might be a relevant difference but my kernel version is:

3.4.0-g298631f-01992-g95474bc
BuiltUser@BuiltHost) )
#1 SMP PREEMPT Sun Jan 13 15:30:38 2013

Build number is: 10.1.A.1.350

Let me know if you have similar issues or a different kernel/build version on a retail device and no problems.
 
recklesslife85
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 225
Posts: 1,180
Join Date: Dec 2010
Location: Bridgend, Wales
Quote:
Originally Posted by Lufremu View Post
Hey everyone,

I got the Xperia Z yesterday and it's a great phone. However, my notification LED isn't working for email, WhatsApp or Facebook. When charging it is actually orange and when the battery is low it's red. I tried LightFlow without success. Does anyone have similar issues?

Also, my phone is a demo unit from a tech review. I don't know if that might be a relevant difference but my kernel version is:

3.4.0-g298631f-01992-g95474bc
BuiltUser@BuiltHost) )
#1 SMP PREEMPT Sun Jan 13 15:30:38 2013

Build number is: 10.1.A.1.350

Let me know if you have similar issues or a different kernel/build version on a retail device and no problems.
You got Stamina Mode on? light wont work if thats on. Needs to be off for it too work.
 
Lufremu
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by recklesslife85 View Post
You got Stamina Mode on? light wont work if thats on. Needs to be off for it too work.
No, Stamina Mode isn't on.
 
Dsteppa
Old
#4  
Dsteppa's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 323
Posts: 1,240
Join Date: May 2012
Quote:
Originally Posted by Lufremu View Post
Hey everyone,

I got the Xperia Z yesterday and it's a great phone. However, my notification LED isn't working for email, WhatsApp or Facebook. When charging it is actually orange and when the battery is low it's red. I tried LightFlow without success. Does anyone have similar issues?

Also, my phone is a demo unit from a tech review. I don't know if that might be a relevant difference but my kernel version is:

3.4.0-g298631f-01992-g95474bc
BuiltUser@BuiltHost) )
#1 SMP PREEMPT Sun Jan 13 15:30:38 2013

Build number is: 10.1.A.1.350

Let me know if you have similar issues or a different kernel/build version on a retail device and no problems.

It doesn't just work with any program. Let someone send you a text and see if it works then.
People need to adjust it so that it also works with whatsapp etc.
 
Lufremu
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by Dsteppa View Post
It doesn't just work with any program. Let someone send you a text and see if it works then.
People need to adjust it so that it also works with whatsapp etc.
Texts won't make it blink either, same with emails...
 
kailash911
Old
(Last edited by kailash911; 23rd February 2013 at 06:03 PM.)
#6  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 22
Join Date: Aug 2009
Default Same here

I have the same problem, didn't find a solution yet ... Did you unlock your bootloader by any chance?
 
avetny
Old
#7  
avetny's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1589
Posts: 4,959
Join Date: Jul 2010
Location: Private Island.
hmm everything is working on mine.

I didn't unlocked bootloader and no root.
 
Lufremu
Old
(Last edited by Lufremu; 23rd February 2013 at 06:24 PM.)
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by kailash911 View Post
I have the same problem, didn't find a solution yet ... Did you unlock your bootloader by any chance?

Sorry to hear that, but I'm glad I'm not the only one with the problem. Is yours a normal retail unit? I guess there shouldn't be a difference anyway, hopefully. A friend of mine also got a demo unit and has the same problem, therefore I thought there might be a connection.

I haven't done anything regarding the bootloader either.
 
avetny
Old
#9  
avetny's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1589
Posts: 4,959
Join Date: Jul 2010
Location: Private Island.
guys try to do factory reset.
The Following 2 Users Say Thank You to avetny For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
kailash911
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 22
Join Date: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by avetny View Post
guys try to do factory reset.
Thanks fixed it!

The Following User Says Thank You to kailash911 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes