5,815,133 Members 39,082 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Successfully unlock band for Z1

Tip us?
 
BlackSoulxxx
Old
(Last edited by BlackSoulxxx; 27th August 2014 at 05:50 AM.)
#1  
BlackSoulxxx's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 229
Posts: 415
Join Date: Feb 2014
Location: 2b4e33cb294d04c6a38faec022d7d5a8
Default Successfully unlock band for Z1

Hey guys, after many days of experiment, brick, sideloading and many more I have successfully unlocking band for our Z1. Currently I only tested with C6902(unlock all utms/wcdma band), dont know will it works on LTE version(unlock all band, include LTE and UTMS). But I will borrow that from some of my friends
Unlocking guide will be post later
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-08-27-11-21-31.png
Views:	396
Size:	147.7 KB
ID:	2913745  
 
Sony Xperia Arc S, SP, A (SO-04E), Z, Z1, Z1c, C3 Dual, Z2 series, Z3 series
Samsung S5, Note 3
Verizon-Casio G'zone C811
 

My PC Setting: Corsair 900D case, Dual Xeon 2697v2 with custom looped water cooling, Asus Z9PE-D8 WS, 128GB Kingston DDR3 ECC, R9 295x2 Dual Crossfire, 3 x Samsung 850 EVo 1TB + 4x Seagate 6TB (Raid 0,1), Corsair Ax1500i PSU with Sleeved Red cable, Razer Ouroboros +Deathstalker Ultimate + Tiamat 7.1, Creative ZxR, Win 8.1 with up-to-date updates...
The Following 3 Users Say Thank You to BlackSoulxxx For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
olokos
Old
#2  
olokos's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,377
Posts: 2,263
Join Date: Oct 2011
Location: Warsaw

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by BlackSoulxxx View Post
Hey guys, after many days of experiment, brick, sideloading and many more I have successfully unlocking band for our Z1. Currently I only tested with C6902(unlock all utms/wcdma band), dont know will it works on LTE version(unlock all band, include LTE and UTMS). But I will borrow that from some of my friends
Unlocking guide will be post later
I'm not sure how's that possible, but how have you did that anyway?
My work on xda and things I'm proud of:
Single link for that as the sig got too big ^^
If you want me to reply then please quote my post or mention me by writing @olokos. This way you can be sure I'll reply. sooner or later :P
 
BlackSoulxxx
Old
(Last edited by BlackSoulxxx; 27th August 2014 at 11:42 AM.)
#3  
BlackSoulxxx's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 229
Posts: 415
Join Date: Feb 2014
Location: 2b4e33cb294d04c6a38faec022d7d5a8
Quote:
Originally Posted by olokos View Post
I'm not sure how's that possible, but how have you did that anyway?
Using multiple software, calculation and some documents:highfive
This open a new era for us. So when u buy some phone, you no longer have to choose several variant with band. All thing now are unlockable :v Just require root
 
Sony Xperia Arc S, SP, A (SO-04E), Z, Z1, Z1c, C3 Dual, Z2 series, Z3 series
Samsung S5, Note 3
Verizon-Casio G'zone C811
 

My PC Setting: Corsair 900D case, Dual Xeon 2697v2 with custom looped water cooling, Asus Z9PE-D8 WS, 128GB Kingston DDR3 ECC, R9 295x2 Dual Crossfire, 3 x Samsung 850 EVo 1TB + 4x Seagate 6TB (Raid 0,1), Corsair Ax1500i PSU with Sleeved Red cable, Razer Ouroboros +Deathstalker Ultimate + Tiamat 7.1, Creative ZxR, Win 8.1 with up-to-date updates...
 
olokos
Old
#4  
olokos's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,377
Posts: 2,263
Join Date: Oct 2011
Location: Warsaw

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by BlackSoulxxx View Post
Using multiple software, calculation and some documents:highfive
This open a new era for us. So when u buy some phone, you no longer have to choose several variant with band. All thing now are unlockable :v Just require root
Well, I wanted you to write down some kind of a guide or at least an explanation how's that possible. I thought that other radios just don't exist physically.
My work on xda and things I'm proud of:
Single link for that as the sig got too big ^^
If you want me to reply then please quote my post or mention me by writing @olokos. This way you can be sure I'll reply. sooner or later :P
 
BlackSoulxxx
Old
#5  
BlackSoulxxx's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 229
Posts: 415
Join Date: Feb 2014
Location: 2b4e33cb294d04c6a38faec022d7d5a8
Quote:
Originally Posted by olokos View Post
Well, I wanted you to write down some kind of a guide or at least an explanation how's that possible. I thought that other radios just don't exist physically.
Well, Sony use the same MDM9615 modem + MSM8974 for all 4g LTE variant.For 6902 they only use older modem+MSM8274 (it's a downgrade version of 8974 without LTE modem support). Sony only lock the band in baseband.
 
Sony Xperia Arc S, SP, A (SO-04E), Z, Z1, Z1c, C3 Dual, Z2 series, Z3 series
Samsung S5, Note 3
Verizon-Casio G'zone C811
 

My PC Setting: Corsair 900D case, Dual Xeon 2697v2 with custom looped water cooling, Asus Z9PE-D8 WS, 128GB Kingston DDR3 ECC, R9 295x2 Dual Crossfire, 3 x Samsung 850 EVo 1TB + 4x Seagate 6TB (Raid 0,1), Corsair Ax1500i PSU with Sleeved Red cable, Razer Ouroboros +Deathstalker Ultimate + Tiamat 7.1, Creative ZxR, Win 8.1 with up-to-date updates...
The Following User Says Thank You to BlackSoulxxx For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
olokos
Old
#6  
olokos's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,377
Posts: 2,263
Join Date: Oct 2011
Location: Warsaw

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by BlackSoulxxx View Post
Well, Sony use the same MDM9615 modem + MSM8974 for all 4g LTE variant.For 6902 they only use older modem+MSM8274 (it's a downgrade version of 8974 without LTE modem support). Sony only lock the band in baseband.
May I ask you how did you manage to do this? I'd really would like to try it myself
My work on xda and things I'm proud of:
Single link for that as the sig got too big ^^
If you want me to reply then please quote my post or mention me by writing @olokos. This way you can be sure I'll reply. sooner or later :P
 
BlackSoulxxx
Old
(Last edited by BlackSoulxxx; 27th August 2014 at 02:09 PM.)
#7  
BlackSoulxxx's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 229
Posts: 415
Join Date: Feb 2014
Location: 2b4e33cb294d04c6a38faec022d7d5a8
Quote:
Originally Posted by olokos View Post
May I ask you how did you manage to do this? I'd really would like to try it myself
Confirm it works on Z Ultra And ZR. But no LTE Z1 to test it
Sure. But I'm developing the method for the guide
I will throw some pic too (for tutorial things )
1.Install QPST first
2.Download HTCDiagDriver
3. Unzip HTCDiagDriver, open htcdiag.inf
Change this from
Quote:
%OEMDevice02% = OEMPort02, USB\VID_0BB4&PID_0C07&MI_04
to this
Quote:
%OEMDevice02% = OEMPort02, USB\VID_0FCE&PID_5146&MI_04
Save the file
Use your phone and enter this *#*#8778*#*#
4.Now connect your phone, make sure usb debug on and connect into mtp, open adb and type this
Quote:
adb shell
su
setprop persist.usb.eng.1
5.Now turn off usb debug ,disconnect your phone, wait for about 10s and connect to pc again
6. Now you will see your pc will be install driver for debug sony mode. Just wait until it say cant install driver. Now you use "Have disk" method to install htcdiagdriver (There are several devices like "C6902", just watch hardware ids of them and choose "MI_04"and install driver.)
7. After install driver, open QPST -> QPST Configuration using start menu button (Must do, otherwise you will stuck, IDK why this but just do that)
8. After open QPST Con, switch to Ports tab, press Add new port, untick "Show Serial and USB......." and press OK
9.Now in port tab you will see COMx port that show MSM8974
10.Open QPST install directory -> bin-> RV_NV_Manager.exe
11. After open that, click setting -> Comport. Choose your phone COM port
12. Now press file-> Read from phone. It will load slowly, be calm now
13. After it load done, scroll to 1877 section, click on that. Paste the decimal number here and I will continue the guide
Pls backup nandroid first and prepare full ftf incase it wont start again
 
Sony Xperia Arc S, SP, A (SO-04E), Z, Z1, Z1c, C3 Dual, Z2 series, Z3 series
Samsung S5, Note 3
Verizon-Casio G'zone C811
 

My PC Setting: Corsair 900D case, Dual Xeon 2697v2 with custom looped water cooling, Asus Z9PE-D8 WS, 128GB Kingston DDR3 ECC, R9 295x2 Dual Crossfire, 3 x Samsung 850 EVo 1TB + 4x Seagate 6TB (Raid 0,1), Corsair Ax1500i PSU with Sleeved Red cable, Razer Ouroboros +Deathstalker Ultimate + Tiamat 7.1, Creative ZxR, Win 8.1 with up-to-date updates...
The Following 4 Users Say Thank You to BlackSoulxxx For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
BlackSoulxxx
Old
#8  
BlackSoulxxx's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 229
Posts: 415
Join Date: Feb 2014
Location: 2b4e33cb294d04c6a38faec022d7d5a8
@olokos
Bad news guys, after found out how to unlock baseband, my phone start to behave like corrupted baseband (and other phone I test this mod too, same behavior). So my research will be continue and the guide I will post later. If anyone mod walk around here, pls close this thread. In future I will post the guide with complete bug-free procedure
Tks all
 
Sony Xperia Arc S, SP, A (SO-04E), Z, Z1, Z1c, C3 Dual, Z2 series, Z3 series
Samsung S5, Note 3
Verizon-Casio G'zone C811
 

My PC Setting: Corsair 900D case, Dual Xeon 2697v2 with custom looped water cooling, Asus Z9PE-D8 WS, 128GB Kingston DDR3 ECC, R9 295x2 Dual Crossfire, 3 x Samsung 850 EVo 1TB + 4x Seagate 6TB (Raid 0,1), Corsair Ax1500i PSU with Sleeved Red cable, Razer Ouroboros +Deathstalker Ultimate + Tiamat 7.1, Creative ZxR, Win 8.1 with up-to-date updates...
The Following User Says Thank You to BlackSoulxxx For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
gregbradley
Old
#9  
gregbradley's Avatar
Forum Moderator
Thanks Meter 3,974
Posts: 9,345
Join Date: Mar 2011
Location: Manchester
Thread closed at OP request

How to get root on Xperia Z1 with KitKat 4.4.2, 4.4.3 & 4.4.4

If you are unsure, then read this.
If you are still unsure, watch this.
 

My contributions.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants. Sir Isaac Newton

[X10] | [NEO] | [Xperia T/TX] |
[Xperia Z1]
You are free to share my work, but please provide the correct credits and a link to my original thread.



THREAD CLOSED
Subscribe
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes