Early Lollipop Ports for Micromax A116 and A117

It feels like it was only yesterday when Google announced the mysterious Android L.After … more

Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

4.4.4 Stock 108 Runs ART?

OP taranfx

2nd July 2014, 08:17 PM   |  #1  
taranfx's Avatar
OP Senior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 215
 
239 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
I had read somewhere that 4.4.4 is defaulted to use ART runtime. Can someone install and check https://play.google.com/store/apps/d...boy.artchecker

ps I installed xposed framework, so now i know it forced to Dalvik. Not sure was it ART earlier or not.
2nd July 2014, 08:18 PM   |  #2  
Luhccas-X10's Avatar
Senior Member
Flag Fortaleza - Ceará
Thanks Meter: 61
 
390 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Nope.

Sent from my Xperia Z1!
2nd July 2014, 08:31 PM   |  #3  
Felimenta97's Avatar
Senior Member
Flag Ribeirão Preto
Thanks Meter: 2,328
 
7,843 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
ART will be the default in the L release, which isn't even finished yet.

Sent from my SGP311 using Tapatalk
2nd July 2014, 09:34 PM   |  #4  
Destroyedbeauty's Avatar
Senior Member
Flag Sundsvall
Thanks Meter: 550
 
1,879 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by Felimenta97

ART will be the default in the L release, which isn't even finished yet.

Sent from my SGP311 using Tapatalk

Can't ART be enabled by changing the specific runtime line in the build.prop? Or am I dreaming right now? :P

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app
2nd July 2014, 10:20 PM   |  #5  
Felimenta97's Avatar
Senior Member
Flag Ribeirão Preto
Thanks Meter: 2,328
 
7,843 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by Destroyedbeauty

Can't ART be enabled by changing the specific runtime line in the build.prop? Or am I dreaming right now? :P

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app

No. It's an option in Developer settings, but HTC, Sony, Samsung and LG removed the code for it, or buried it very, very deeply

Sent from my LT26i using Tapatalk
3rd July 2014, 06:29 AM   |  #6  
taranfx's Avatar
OP Senior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 215
 
239 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Why can't someone prepare flashable zip for stock ROMs. I've been using ART on nexus since a while now. And even there's a way to enable it on HTC one.
3rd July 2014, 11:00 AM   |  #7  
Nexu$'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
144 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Well, according to this post at BGR, it should be possible -- however, I cannot see the option to change runtime on my 4.4.4 Generic FR .108

Anyone had luck with this? Perhaps one of the other customizations?
3rd July 2014, 12:27 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by Nexu$

Well, according to this post at, it should be possible -- however, I cannot see the option to change runtime on my 4.4.4 Generic FR .108

Anyone had luck with this? Perhaps one of the other customizations?

I read somewhere that switching ART in xperia causes bootloop
2nd August 2014, 11:42 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 9
 
15 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
I did a browse through the .108 firmware using root explorer. The ART library isn't in /system/lib. You can try switching all you like, Android just switches back to Dalvik (Yes, I tried it )
3rd August 2014, 01:50 PM   |  #10  
RyTekk's Avatar
Senior Member
Flag Nha Trang
Thanks Meter: 19
 
180 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
Quote:
Originally Posted by Felimenta97

No. It's an option in Developer settings, but HTC, Sony, Samsung and LG removed the code for it, or buried it very, very deeply

Sent from my LT26i using Tapatalk

Code is not removed, it's just disabled, you can re-enable it but that is meaningless, phone will be bootloop when switch to ART.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes