FORUMS

XDA Recap: This Week In Android (May 17 – 23)

Another week, another recap. The Sunday tradition marches on this week with a fresh … more

Huawei To Sell Honor Smartphones Via Indian Retail Outlets

World’s fourth largest smartphone maker Huawei plans to now sell its … more

Sunday Debate: Are Smaller Bezels Better or Worth It?

Bezels have been getting smaller and smaller as the years go by, and while devices … more

LG G4 First Impressions and Unboxing – XDA TV

The latest in LG’s signature line of “G phones” has been released. … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

4.4.4 Stock 108 Runs ART?

2nd July 2014, 07:17 PM |#1  
taranfx's Avatar
OP Senior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 229
 
More
I had read somewhere that 4.4.4 is defaulted to use ART runtime. Can someone install and check https://play.google.com/store/apps/d...boy.artchecker

ps I installed xposed framework, so now i know it forced to Dalvik. Not sure was it ART earlier or not.
 
 
2nd July 2014, 07:18 PM |#2  
Luhccas-X10's Avatar
Senior Member
Flag Fortaleza - Ceará
Thanks Meter: 75
 
More
Nope.

Sent from my Xperia Z1!
2nd July 2014, 07:31 PM |#3  
Felimenta97's Avatar
Senior Member
Flag Ribeirão Preto
Thanks Meter: 2,333
 
More
ART will be the default in the L release, which isn't even finished yet.

Sent from my SGP311 using Tapatalk
2nd July 2014, 08:34 PM |#4  
Destroyedbeauty's Avatar
Senior Member
Flag Sundsvall
Thanks Meter: 638
 
More
Quote:
Originally Posted by Felimenta97

ART will be the default in the L release, which isn't even finished yet.

Sent from my SGP311 using Tapatalk

Can't ART be enabled by changing the specific runtime line in the build.prop? Or am I dreaming right now? :P

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app
2nd July 2014, 09:20 PM |#5  
Felimenta97's Avatar
Senior Member
Flag Ribeirão Preto
Thanks Meter: 2,333
 
More
Quote:
Originally Posted by Destroyedbeauty

Can't ART be enabled by changing the specific runtime line in the build.prop? Or am I dreaming right now? :P

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app

No. It's an option in Developer settings, but HTC, Sony, Samsung and LG removed the code for it, or buried it very, very deeply

Sent from my LT26i using Tapatalk
3rd July 2014, 05:29 AM |#6  
taranfx's Avatar
OP Senior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 229
 
More
Why can't someone prepare flashable zip for stock ROMs. I've been using ART on nexus since a while now. And even there's a way to enable it on HTC one.
3rd July 2014, 10:00 AM |#7  
Nexu$'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 35
 
More
Well, according to this post at BGR, it should be possible -- however, I cannot see the option to change runtime on my 4.4.4 Generic FR .108

Anyone had luck with this? Perhaps one of the other customizations?
3rd July 2014, 11:27 AM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Nexu$

Well, according to this post at, it should be possible -- however, I cannot see the option to change runtime on my 4.4.4 Generic FR .108

Anyone had luck with this? Perhaps one of the other customizations?

I read somewhere that switching ART in xperia causes bootloop
2nd August 2014, 10:42 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 9
 
More
I did a browse through the .108 firmware using root explorer. The ART library isn't in /system/lib. You can try switching all you like, Android just switches back to Dalvik (Yes, I tried it )
3rd August 2014, 12:50 PM |#10  
RyTekk's Avatar
Senior Member
Flag Nha Trang
Thanks Meter: 50
 
More
Quote:
Originally Posted by Felimenta97

No. It's an option in Developer settings, but HTC, Sony, Samsung and LG removed the code for it, or buried it very, very deeply

Sent from my LT26i using Tapatalk

Code is not removed, it's just disabled, you can re-enable it but that is meaningless, phone will be bootloop when switch to ART.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes