Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,786,442 Members 41,622 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

4.4.4 Stock 108 Runs ART?

Tip us?
 
taranfx
Old
#1  
taranfx's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 212
Posts: 235
Join Date: May 2010
Location: Delhi
Default 4.4.4 Stock 108 Runs ART?

I had read somewhere that 4.4.4 is defaulted to use ART runtime. Can someone install and check https://play.google.com/store/apps/d...boy.artchecker

ps I installed xposed framework, so now i know it forced to Dalvik. Not sure was it ART earlier or not.
-Taran
Geeknizer | Android next generation | Geek Photography
Complete Guide to Android Smartphone Audiophile
----------------------------------------
Tarandeep on Google+ - Android developer, Audiophile, Photographer
Devices
Nexus 10 with Android 4.4.2 | Xperia Z1 on 4.4.2
 
Luhccas-X10
Old
#2  
Luhccas-X10's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 57
Posts: 356
Join Date: May 2010
Location: Fortaleza - Ceará
Nope.

Sent from my Xperia Z1!
 
Felimenta97
Old
#3  
Felimenta97's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2,317
Posts: 7,820
Join Date: Aug 2011
Location: Ribeirão Preto
ART will be the default in the L release, which isn't even finished yet.

Sent from my SGP311 using Tapatalk

 
Destroyedbeauty
Old
#4  
Destroyedbeauty's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 421
Posts: 1,640
Join Date: Apr 2012
Location: Sundsvall
Quote:
Originally Posted by Felimenta97 View Post
ART will be the default in the L release, which isn't even finished yet.

Sent from my SGP311 using Tapatalk
Can't ART be enabled by changing the specific runtime line in the build.prop? Or am I dreaming right now? :P

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app
Android Devices that I am using:
1. Sony Xperia Z1 - ROM: iHackers v5.0 Beta / Kernel: iHackers Advanced Stock Kernel (until X-Honami v3 is released..)
2. Sony Xperia Tablet Z - ROM: Stock 10.5.A.0.230 / Kernel: UnleaZhed XTZ v0.2
 
Felimenta97
Old
#5  
Felimenta97's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2,317
Posts: 7,820
Join Date: Aug 2011
Location: Ribeirão Preto
Quote:
Originally Posted by Destroyedbeauty View Post
Can't ART be enabled by changing the specific runtime line in the build.prop? Or am I dreaming right now? :P

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app
No. It's an option in Developer settings, but HTC, Sony, Samsung and LG removed the code for it, or buried it very, very deeply

Sent from my LT26i using Tapatalk

 
taranfx
Old
#6  
taranfx's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 212
Posts: 235
Join Date: May 2010
Location: Delhi
Why can't someone prepare flashable zip for stock ROMs. I've been using ART on nexus since a while now. And even there's a way to enable it on HTC one.
-Taran
Geeknizer | Android next generation | Geek Photography
Complete Guide to Android Smartphone Audiophile
----------------------------------------
Tarandeep on Google+ - Android developer, Audiophile, Photographer
Devices
Nexus 10 with Android 4.4.2 | Xperia Z1 on 4.4.2
 
Nexu$
Old
#7  
Nexu$'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 30
Posts: 144
Join Date: Dec 2011
Well, according to this post at BGR, it should be possible -- however, I cannot see the option to change runtime on my 4.4.4 Generic FR .108

Anyone had luck with this? Perhaps one of the other customizations?
~ Boycott OEM who stall source code ~
 
Eidzo
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by Nexu$ View Post
Well, according to this post at, it should be possible -- however, I cannot see the option to change runtime on my 4.4.4 Generic FR .108

Anyone had luck with this? Perhaps one of the other customizations?
I read somewhere that switching ART in xperia causes bootloop
 
kstricl
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 9
Posts: 15
Join Date: Apr 2011
I did a browse through the .108 firmware using root explorer. The ART library isn't in /system/lib. You can try switching all you like, Android just switches back to Dalvik (Yes, I tried it )
Sony Xperia Z1 - Locked/Rooted 4.4.4, Z1 Locked Dual Recovery, Kamome Deodexed
Moto Atrix 4g - CM 7.2
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 - Stock, Rooted, TWRP
HTC One S - CM10.2, Rooted, TWRP
 
RyTekk
Old
#10  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 49
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by Felimenta97 View Post
No. It's an option in Developer settings, but HTC, Sony, Samsung and LG removed the code for it, or buried it very, very deeply

Sent from my LT26i using Tapatalk
Code is not removed, it's just disabled, you can re-enable it but that is meaningless, phone will be bootloop when switch to ART.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes