Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Camera issues - need stock logcat output

OP Untouchab1e

2nd July 2014, 10:28 AM   |  #1  
Untouchab1e's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 583
 
1,081 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
Donate to Me
More
Firstly, apologies if Im posting this is the wrong subforum. Feel free to move it.

Currently trying to resolve the camera issues we are seeing on the Z1 running CM/AOSP where the preview stream takes ages before connecting. However, it would be very helpful if someone running a stock based ROM could give me logcat output from right before opening the camera app and up to the point the preview image shows up on screen. Please use the Google Camera app.

Best regards
2nd July 2014, 11:02 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Jaipur
Thanks Meter: 123
 
401 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by Untouchab1e

Firstly, apologies if Im posting this is the wrong subforum. Feel free to move it.

Currently trying to resolve the camera issues we are seeing on the Z1 running CM/AOSP where the preview stream takes ages before connecting. However, it would be very helpful if someone running a stock based ROM could give me logcat output from right before opening the camera app and up to the point the preview image shows up on screen. Please use the Google Camera app.

Best regards

here you go!
Attached Files
File Type: rar stockcameralogcat.rar - [Click for QR Code] (33.9 KB, 7 views)
The Following User Says Thank You to guddu2011 For This Useful Post: [ View ]
2nd July 2014, 12:04 PM   |  #3  
Untouchab1e's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 583
 
1,081 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by guddu2011

here you go!

Thank you!
Last edited by Untouchab1e; 2nd July 2014 at 12:06 PM.
2nd July 2014, 12:17 PM   |  #4  
Untouchab1e's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 583
 
1,081 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by guddu2011

here you go!

Was this with the front facing camera or the rear facing?
2nd July 2014, 01:44 PM   |  #5  
Untouchab1e's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 583
 
1,081 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
Donate to Me
More
I wonder why it goes and sets the following on stock

Code:
I/caladbolg( 1131): 2753742213 cald_camctrl.c                   (13151) 19255 I [INF] Preview size [1280 x 720]
I/caladbolg( 1131): 2753742294 cald_camctrl.c                   (13377) 19255 I [INF] Thumbnail size [1280 x 720]
I/caladbolg( 1131): 2753742369 cald_camctrl.c                   (13295) 19255 I [INF] Snapshot size [5248 x 2952]
I/CAM_PhotoModule(19201): Preview size is Size: (1280 x 720)
I/caladbolg( 1131): 2753743438 cald_camctrl.c                   (13377) 19255 I [INF] Thumbnail size [1280 x 720]
I/CAM_PhotoModule(19201): startPreview
but on CM

Code:
I/CAM_PhotoModule( 3699): Preview size is Size: (1600 x 1200)
I/CAM_PhotoModule( 3699): startPreview
D/CameraWrapper(  327): camera_fixup_setparams: set parameters fixed up
I/caladbolg(  327):  133992613 cald_camctrl.c                   (13000)  3779 I [INF] Preview size [1600 x 1200]
I/caladbolg(  327):  133992812 cald_camctrl.c                   (13226)  3779 I [INF] Thumbnail size [1600 x 1200]
I/caladbolg(  327):  133992983 cald_camctrl.c                   (13144)  3779 I [INF] Snapshot size [5248 x 3936]
Not that it neccesarily has anything to do with the preview stream issues, but still wondering why its not using the same resolution values.
2nd July 2014, 02:07 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Jaipur
Thanks Meter: 123
 
401 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by Untouchab1e

Was this with the front facing camera or the rear facing?

Main Camera (Rear)
2nd July 2014, 03:37 PM   |  #7  
Untouchab1e's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 583
 
1,081 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by guddu2011

Main Camera (Rear)

Actually, could you provide me with a new logcat output where you open up the camera app after reboot the device? I suspect the one you sent me had launched the camera app a few times already.
2nd July 2014, 09:12 PM   |  #8  
Senior Member
Flag Jaipur
Thanks Meter: 123
 
401 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by Untouchab1e

Actually, could you provide me with a new logcat output where you open up the camera app after reboot the device? I suspect the one you sent me had launched the camera app a few times already.

logcat after reboot
Attached Files
File Type: zip 2014-07-03-00-37-32.zip - [Click for QR Code] (107.8 KB, 7 views)
3rd July 2014, 01:55 PM   |  #9  
Untouchab1e's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 583
 
1,081 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by guddu2011

logcat after reboot

Thank you.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
aosp, camera, honami
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes