FORUMS

Galaxy S6 Weekly Shooting Challenge

Over in our forums this weekend, XDA Forum member DevonSloan has started a thread for talented … more

Which Features from Apple Watch Do You Think Android Wear Will Copy?

The Apple Watch and Android Wear are both growing platforms. Now … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (May 15 – 22)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Android 5.1 for the Nvidia Shield Tablet is Out!

Nvidia is quite good at delivering updates in a timely fashion. The producer of famous … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

how to get louder the sound

25th August 2014, 08:41 PM |#1  
rokrd1579's Avatar
OP Member
Flag Acapulco
Thanks Meter: 3
 
More
Hi, is there something mod to increase the volume of this tab? Ive switch on the xloud bout, i dont hear much difference I'm root.
Grettings
 
 
25th August 2014, 09:18 PM |#2  
kulvertti's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 320
 
More
You could do it by yourself by editing the file "/system/etc/mixer_path.xml". After edit you might need to set file permission to 0644 and clear dalvik cache in recovery. Make backup of your original file though.
The Following User Says Thank You to kulvertti For This Useful Post: [ View ]
25th August 2014, 11:07 PM |#3  
rokrd1579's Avatar
OP Member
Flag Acapulco
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by kulvertti

You could do it by yourself by editing the file "/system/etc/mixer_path.xml". After edit you might need to set file permission to 0644 and clear dalvik cache in recovery. Make backup of your original file though.

and which are those parameters that i have to change, i dont know so much, would you like to advice me?
25th August 2014, 11:29 PM |#4  
kulvertti's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 320
 
More
Quote:
Originally Posted by rokrd1579

and which are those parameters that i have to change, i dont know so much, would you like to advice me?

Depending what you want? Speakers or headphones. If I remember correctly these lines are for headphones:

<ctl name="HPHL Volume" value="20" />
<ctl name="HPHR Volume" value="20" />

And again if I remember correctly speakers are these lines:

<ctl name="RX1 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX2 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX3 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX4 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX5 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX6 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX7 Digital Volume" value="84" />

RX1 and RX7 are perhaps those that make differences but try yourself.

Remember to be careful because one can easily damage the hardware if increasing more than speakers can handle.
The Following User Says Thank You to kulvertti For This Useful Post: [ View ]
17th September 2014, 07:48 PM |#5  
rokrd1579's Avatar
OP Member
Flag Acapulco
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by kulvertti

Depending what you want? Speakers or headphones. If I remember correctly these lines are for headphones:

<ctl name="HPHL Volume" value="20" />
<ctl name="HPHR Volume" value="20" />

And again if I remember correctly speakers are these lines:

<ctl name="RX1 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX2 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX3 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX4 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX5 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX6 Digital Volume" value="84" />
<ctl name="RX7 Digital Volume" value="84" />

RX1 and RX7 are perhaps those that make differences but try yourself.

Remember to be careful because one can easily damage the hardware if increasing more than speakers can handle.

I have made the change and now is loud but when im recording a video i just can hear the sound of right speaker, that happen when i record a video from my tab :c
17th September 2014, 08:49 PM |#6  
kulvertti's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 320
 
More
And if you go back to stock values what happens?
18th September 2014, 12:42 AM |#7  
rokrd1579's Avatar
OP Member
Flag Acapulco
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by kulvertti

And if you go back to stock values what happens?

i cant get audio if i go back to stock i made something wrong i guess check this... is the original
18th September 2014, 12:45 AM |#8  
rokrd1579's Avatar
OP Member
Flag Acapulco
Thanks Meter: 3
 
More
This is the original mixer of my tab
Attached Files
File Type: rar mixer_paths.rar - [Click for QR Code] (7.0 KB, 2 views)
18th September 2014, 06:58 AM |#9  
kulvertti's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 320
 
More
Quote:
Originally Posted by rokrd1579

i cant get audio if i go back to stock i made something wrong i guess check this... is the original

Do you have any other mods? Only differencies with your mixer_paths are that you have increased "RX1" from 82 to 100, RX2 from 82 to 100 and original file have "</mixer>" this line in the end of the file without quotes.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes