Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,054 Members 46,895 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Headphones not working anymore

Tip us?
 
radshark
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Aug 2014
Default [Q] Headphones not working anymore

I got my z2 last Tuesday and my headphones (Logitech UE 350) were working perfectly until I tried using them today. For some reason they aren't being recognized anymore and the music just keeps playing through the phones speakers.
I tried plugging them into my old iphone and they work fine. I also tried plugging in another pair (Shure SE215) into both phones and they work fine. Except on the z2 it makes a clicking sound whenever I change songs now.
Does anybody know any way to fix this? Or could it be a faulty headphone jack?
 
Devzz
Old
#2  
Devzz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 22
Posts: 162
Join Date: Oct 2012
Could be a number of things mate. Firstly, check and see the headphones are not physically damaged and even make sure that the microhpones in the in-ear pieces aren't affected by water exposure. Next check the headphones out by moving the wire around while they're plugged in and see how the sound comes out and if the phone reacts to any movements. When I used my phone in water even after hours of drying the headphone jack still wasn't dry so even the slightest movement switched tracks etc. Alternatively, it could be a headphone jack fault in the sense that it may be shorting? Or the 3.5mm 5pin connector on the headphones itself is damaged. It could also simply be a software glitch. Go into "Sounds" in your settings and change what kind of accessory it detects the headphones as. Try "Other", it may solve your problems. Alternatively take it into a Sony store or a phone shop and see if there's anywhere with a similar headset which you could test out.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes