KDZ of Android 5.0.1 Captured for T-Mobile LG G3

T-Mobile US is yet to release the 20B Lollipop build for the LG G3. Luckily enough, you … more

Build Custom Stock Kernel with Linaro GCC 4.9.1

With this guide for Sony devices, you will learn how to build a kernel using the Linaro … more

What’s Your Biggest Reason for Not Owning an iPhone?

With XDA being a community of Android enthusiasts, it is not uncommon to see … more

“New Kernel” for OnePlus One

If you are hungry for a new kernel on your OnePlus One, XDA Senior Member jgcaap‘s … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Smartconnect and latest update (on July 7th,2014) of Google Play Music broken

11th July 2014, 05:15 AM |#1  
Jamolah's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 56
 
672 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
Although I have a motox I use the smartconnect app to automatically start playing music via Google play music when my phone connects to my car's Bluetooth.
But after the recent update to google play music (on July 7th) this functionality no longer works. I've uninstalled the play music app and went back to previous version and issue persists.
Can one of you please try this on your devices and let me know please.
I use the start action > play tracks > play

Note: Google play music is my only installed music app

I've sent Google 2 emails through the feedback option in the Google Play Music app, but we all know google never responds to those emails.

Sent from my XT1058 using XDA Free mobile app
Last edited by Jamolah; 11th July 2014 at 08:49 AM.
11th July 2014, 08:01 AM |#2  
Senior Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 146
 
538 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Quote:
Originally Posted by Jamolah

Although I have a motox I use the smartconnect app to automatically start playing music via Google play music when my phone connects to my car's Bluetooth.
But after the recent update to google play music (on July 7th) this functionality no longer works. I've uninstalled the play music app and went back to previous version and issue persists.
Can one of you please try this on your devices and let me know please.
I use the start action > play tracks > play

Note: Google play music is my only installed music app

Sent from my XT1058 using XDA Free mobile app

Mine started doing the Walkman app instead of Google Music after I updated the Walkman app, had to remove the play command and just open Google Music instead to make it launch that rather than Walkman.
11th July 2014, 08:46 AM |#3  
Jamolah's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 56
 
672 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
Quote:
Originally Posted by dantheman122

Mine started doing the Walkman app instead of Google Music after I updated the Walkman app, had to remove the play command and just open Google Music instead to make it launch that rather than Walkman.

Did this start happening to you after the recent (July 7th) update to the Google Play Music app?
11th July 2014, 09:11 AM |#4  
Senior Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 146
 
538 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Quote:
Originally Posted by Jamolah

Did this start happening to you after the recent (July 7th) update to the Google Play Music app?

Yep, and after the Walkman update, so not sure which did it.
11th July 2014, 12:56 PM |#5  
Jamolah's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 56
 
672 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
Trust me it's the google play music update that did it.

I don't know if google did it on purpose, or it's a bug.

Sent from my XT1058 using XDA Free mobile app
11th July 2014, 09:10 PM |#6  
Jamolah's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 56
 
672 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
I was so annoyed by the whole I did a factory reset, to get this working again. I just won't update the google play music app.

Sent from my XT1058 using XDA Free mobile app
Last edited by Jamolah; 12th July 2014 at 03:23 AM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes