FORUMS

OnePlus 2 Teardown, Major Android Vulnerability – XDA TV

The OnePlus 2 has been officially released. That and much more news is … more

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

[SOLVED] Z2 cannot install ADB driver

16 posts
Thanks Meter: 1
 
By GalosSide, Junior Member on 31st July 2014, 07:44 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Two days ago I tried to use Easy Root ToolV11 to root my device that's running 14.1.1.A.0.402 Model D6503, it said "waiting for device".
I looked something up a bit and tried to install ADB driver, but nothing shown up in my detected ANDROID device list even though it was already plugged in to my PC.
I also tried to set up ADB PATH by following a tutorial in this thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2559009 but it didn't work.
In my device manager my device is under "portable devices" instead "android devices"

I also tried towelroot on my phone. It said that my phone is rooted, but root checker said "This device does not have proper root access"

Ps. usb debugging mode and unknown sources are enabled

edit:
The driver that was install for my device is from microsoft. (see pictures below)

I uninstalled the driver and it was reinstall again every time i plugged my device in. I tried to update the driver, but it said that my driver is already up to date.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	z2 driver.png
Views:	898
Size:	75.2 KB
ID:	2878164   Click image for larger version

Name:	z2 driver - 2.png
Views:	896
Size:	26.3 KB
ID:	2878165   Click image for larger version

Name:	z2 driver - 3.png
Views:	871
Size:	40.3 KB
ID:	2878166  
Last edited by GalosSide; 1st August 2014 at 08:35 AM.
 
 
31st July 2014, 08:30 AM |#2  
cpumaster's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 162
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by GalosSide

Two days ago I tried to use Easy Root ToolV11 to root my device that's running 14.1.1.A.0.402 Model D6503, it said "waiting for device".
I looked something up a bit and tried to install ADB driver, but nothing shown up in my detected ANDROID device list even though it was already plugged in to my PC.
I also tried to set up ADB PATH by following a tutorial in this thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2559009 but it didn't work.
In my device manager my device is under "portable devices" instead "android devices"

I also tried towelroot on my phone. It said that my phone is rooted, but root checker said "This device does not have proper root access"

Ps. usb debugging mode and unknown sources are enabled

Are you using Windows 8?
31st July 2014, 08:39 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by cpumaster

Are you using Windows 8?

im using windows 7 sp1

also I just realize that i cannot use Sony PC Companion to do anything with my device it said that internet connection is required, but I am already connected.
31st July 2014, 02:45 PM |#4  
hush66's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 413
 
More
Not sure but perhaps the drivers were not correctly installed. Try this?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2635830
31st July 2014, 04:51 PM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by hush66

Not sure but perhaps the drivers were not correctly installed. Try this?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2635830

I'm still getting the same problem with the driver install.


I think i know what the problem is right now. The driver that was install for my device is from microsoft. (see pictures below)





I uninstalled the driver and it was reinstall again every time i plugged my device in. I tried to update the driver, but it said that my driver is already up to date.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	z2 driver.png
Views:	231
Size:	75.2 KB
ID:	2878135   Click image for larger version

Name:	z2 driver - 2.png
Views:	225
Size:	26.3 KB
ID:	2878136   Click image for larger version

Name:	z2 driver - 3.png
Views:	218
Size:	40.3 KB
ID:	2878137  
31st July 2014, 06:00 PM |#6  
hush66's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 413
 
More
Well, I just plugged in my Z2 to my PC and checked the driver details and it's exactly the same as yours. So it might not be an issue with the driver after all.

You mentioned that you have already done the ADB setup but it didn't work. When you said "it didn't work", do you mean the ADB couldn't be setup, or did you mean you still got the "waiting for device" message? To check if your ADB has been setup properly, go into the command prompt and type adb devices. You should see a serial number (of your phone) as the response.

And you should also have had the fastboot drivers installed. Use this tool to install fastboot drivers: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2588979
The Following User Says Thank You to hush66 For This Useful Post: [ View ]
1st August 2014, 08:08 AM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by hush66

Well, I just plugged in my Z2 to my PC and checked the driver details and it's exactly the same as yours. So it might not be an issue with the driver after all.

You mentioned that you have already done the ADB setup but it didn't work. When you said "it didn't work", do you mean the ADB couldn't be setup, or did you mean you still got the "waiting for device" message? To check if your ADB has been setup properly, go into the command prompt and type adb devices. You should see a serial number (of your phone) as the response.

And you should also have had the fastboot drivers installed. Use this tool to install fastboot drivers: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2588979

Finally it work!!!!

I'm rooting right now and it's stuck at cleaning up......what do i do now
1st August 2014, 08:19 AM |#8  
Frantiic87a's Avatar
Member
Flag Malmö
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by GalosSide

Finally it work!!!!

I'm rooting right now and it's stuck at cleaning up......what do i do now

restart the install.bat file.. happens from time to time that it get stuck on cleaning up.

Check the official thread about Easy Root and you'll see loads of people had the same problem.

Just re-run the program and it will work.
The Following User Says Thank You to Frantiic87a For This Useful Post: [ View ]
1st August 2014, 08:30 AM |#9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by Frantiic87a

restart the install.bat file.. happens from time to time that it get stuck on cleaning up.

Check the official thread about Easy Root and you'll see loads of people had the same problem.

Just re-run the program and it will work.


I did and it said "insmod: init_module '/data/local/tmp/wp_mod.ko' failed (File exists)"

edit:
I restart my phone and root again. It's finally rooted.

Thank you every one for helping me.
Last edited by GalosSide; 1st August 2014 at 08:34 AM.
1st August 2014, 10:47 AM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 59
 
More
Thank you!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes