FORUMS
Remove All Ads from XDA

Moto G 3rd Generation Software Updates

13 posts
Thanks Meter: 2
 
By prince321, Junior Member on 9th November 2015, 06:08 AM
Post Reply Email Thread
hello XDA!
I have my Moto G 3rd Generation.
I see a lot of posts and news about Moto G 3rd Generation Software updates. But I am not receiving a single updates. I am not rooted.
Can anyone help me with my issue?
Thanks in Advance.
Here is My Phone's Software Detail:
https://drive.google.com/file/d/0B4T...ew?usp=sharing

Android M news for Moto G 2015 >> http://droidnep.com/moto-g-2015-android-m-update/


My Current Software Version
 
 
9th November 2015, 06:24 AM |#2  
nandakis4's Avatar
Senior Member
Flag Rajahmundry
Thanks Meter: 189
 
More
That's tricky !! do you have internet connection?? WIFI to be precise ..
what my point is :
i have internet connection WIFI around, so i got a notification that there is software update , do you like to install it? (both times)

else try checking for softwareupdate , in the same screen which you took screenshot
About phone -> System Updates

if it doesnt work, lets us know
The Following User Says Thank You to nandakis4 For This Useful Post: [ View ] Gift nandakis4 Ad-Free
9th November 2015, 06:25 AM |#3  
pravakarthami's Avatar
Senior Member
Flag Darjeeling
Thanks Meter: 36
 
More
same here
9th November 2015, 06:28 AM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by nandakis4

That's tricky !! do you have internet connection?? WIFI to be precise ..
what my point is :
i have internet connection WIFI around, so i got a notification that there is software update , do you like to install it? (both times)

else try checking for softwareupdate , in the same screen which you took screenshot
About phone -> System Updates

if it doesnt work, lets us know



Thanks for your response man!! i have 24 hour internet connection but i am not receiving any updates
9th November 2015, 08:03 AM |#5  
nandakis4's Avatar
Senior Member
Flag Rajahmundry
Thanks Meter: 189
 
More
you both from india? i think everyone in india will get updates at the same time

i too dont know why you are not getting updates.. but i will try to figure out by knowing what is difference between your phone and mine..
1) have you enabled developer options ?? i had them enabled ..
2) i have signed in to motorola ID ( in settings -> personal > motorola ID )
3) got the update after 12 hours, where every one here claimed they got update.. ( i got the notification about software update as soon as i ON my wifi )

did you have all these as i have?
if yes, then try another thing.. install MOTOROLA DEVICE MANAGER, and connect your phone to your PC and try looking for any software updates..

Quote:

NOTE : i am kind of getting a feeling that - software updates are now no longer active, they must be downloaded on that time only !!

9th November 2015, 09:35 AM |#6  
banerjeeayan1996's Avatar
Senior Member
Flag Kolkata
Thanks Meter: 236
 
More
Quote:
Originally Posted by prince321

hello XDA!
I have my Moto G 3rd Generation.
I see a lot of posts and news about Moto G 3rd Generation Software updates. But I am not receiving a single updates. I am not rooted.
Can anyone help me with my issue?
Thanks in Advance.
Here is My Phone's Software Detail:
https://drive.google.com/file/d/0B4T...ew?usp=sharing


My Current Software Version

Me too have the same build number. The system version you have is not getting any updates. Motorola claims that they build software for different build numbers so i think we may get marshmallow directly. Those who got update check their phone and i possible send a screenshot of the system version. You will see that it is different hope it clears your doubt.
9th November 2015, 09:41 AM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by banerjeeayan1996

Me too have the same build number. The system version you have is not getting any updates. Motorola claims that they build software for different build numbers so i think we may get marshmallow directly. Those who got update check their phone and i possible send a screenshot of the system version. You will see that it is different hope it clears your doubt.

Can i get the link for this information please? i mean from where did you knew this?
9th November 2015, 11:20 AM |#8  
nandakis4's Avatar
Senior Member
Flag Rajahmundry
Thanks Meter: 189
 
More
The info which baner bro said seems to be promising..

i had purchased my mobile in august 1st week , so had no chance of getting inbuilt stagefright update .. so we need to get stagefright FIX, so we got updated..

to confirm this anomaly.. lets do onething.. you check for StageFright vulnerabilities.. if yours is stagefright patched.. then you would not have any need for the updates we got !!
9th November 2015, 01:47 PM |#9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by nandakis4

The info which baner bro said seems to be promising..

i had purchased my mobile in august 1st week , so had no chance of getting inbuilt stagefright update .. so we need to get stagefright FIX, so we got updated..

to confirm this anomaly.. lets do onething.. you check for StageFright vulnerabilities.. if yours is stagefright patched.. then you would not have any need for the updates we got !!

I've no idea how to do that!! Can you help me with it please?
9th November 2015, 02:11 PM |#10  
nandakis4's Avatar
Senior Member
Flag Rajahmundry
Thanks Meter: 189
 
More
try this
Go into play store and search for an app called stage fright detector

Then you will find this
The result should be as mine
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2015-11-09-19-35-13.png
Views:	250
Size:	153.8 KB
ID:	3536338Click image for larger version

Name:	Screenshot_2015-11-09-19-34-59.png
Views:	264
Size:	123.7 KB
ID:	3536339
9th November 2015, 02:25 PM |#11  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by nandakis4

Go into play store and search for an app called stage fright detector

Then you will find this
The result should be as mine
Attachment 3536338Attachment 3536339

I think i am in a serious trouble now. It says Vulnerable. What should i do?
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes