FORUMS

Twrp 3.3.1 v12 (with arm64 support) and working gapps

2,710 posts
Thanks Meter: 18,058
 
By randomblame, Recognized Developer on 29th April 2019, 12:16 AM
Post Reply Email Thread
Freshly built for cepheus twrp 3.3.0

Now working with standard builds of opengapps no need for the custom build.

Known issues:
Global FW only unless you flash matching dtbo and boot.img
Does not support encryption

Instructions: unzip and flash the image via fastboot.

Changelog:
v11 hope this fixes backup/restore issues some were having


TWRP v12 Download:
https://www.androidfilehost.com/?fid...31924117882399

Kernel source
https://github.com/randomblame/andro...8150/tree/twrp
The Following 35 Users Say Thank You to randomblame For This Useful Post: [ View ]
29th April 2019, 12:41 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 65
 
More
serious things start ! Keep it up
29th April 2019, 02:50 AM |#3  
doggydog2's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 208
 
More
stuck at logo screen..then bootloop. flashed recovery-mi9-3.2.3.img right away and i'm back to recovery.

impressive gapps arm64 compatibility with all recoveries collected:
recovery-mi9-3.2.3.img - nope
twrp-3.2.3-6-cepheus-mauronofrio.img - nope
twrp-3.2.3-10-cepheus-mauronofrio.img - nope
Twrp_3.3.0_Cepheus.img - nope
twrp_cepheus.img - nope
twrp_en.img -nope
29th April 2019, 03:28 AM |#4  
randomblame's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 18,058
 
More
Quote:
Originally Posted by doggydog2

stuck at logo screen..then bootloop. flashed recovery-mi9-3.2.3.img right away and i'm back to recovery.

impressive gapps arm64 compatibility with all recoveries collected:
recovery-mi9-3.2.3.img - nope
twrp-3.2.3-6-cepheus-mauronofrio.img - nope
twrp-3.2.3-10-cepheus-mauronofrio.img - nope
Twrp_3.3.0_Cepheus.img - nope
twrp_cepheus.img - nope
twrp_en.img -nope

I'll throw the stock kernel in and that should fix it. This one seems to have an issue with some devices that I haven't figured out
29th April 2019, 03:34 AM |#5  
doggydog2's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 208
 
More
Quote:
Originally Posted by randomblame

I'll throw the stock kernel in and that should fix it. This one seems to have an issue with some devices that I haven't figured out

thanks. the upstream kernel you published also bootlooped. is it the one you will push in it?
29th April 2019, 03:39 AM |#6  
randomblame's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 18,058
 
More
Quote:
Originally Posted by doggydog2

thanks. the upstream kernel you published also bootlooped. is it the one you will push in it?

New build is up with the stock kernel. Should be more compatible. I still have people running off revos who say it will not boot. I believe there is a partition layout difference. This has been tested to work with GLOBAL firmware and gsi's on top
29th April 2019, 06:21 AM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 38
 
More
Quote:
Originally Posted by randomblame

New build is up with the stock kernel. Should be more compatible. I still have people running off revos who say it will not boot. I believe there is a partition layout difference. This has been tested to work with GLOBAL firmware and gsi's on top

v2twrp is not booting with revos, stucking at bootlogo, will go back to previous twrp
29th April 2019, 06:24 AM |#8  
randomblame's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 18,058
 
More
Quote:
Originally Posted by portfolio

v2twrp is not booting with revos, stucking at bootlogo, will go back to previous twrp

Revos and anything based on the china firmware kills it dead. I'm gonna try to pull the kernel out of the china fw next and see if that is compatible with both global and china firmware layouts
29th April 2019, 07:32 AM |#9  
randomblame's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 18,058
 
More
Please be sure encryption has been disabled before testing otherwise it's not going to load
The Following User Says Thank You to randomblame For This Useful Post: [ View ]
29th April 2019, 08:06 AM |#10  
Senior Member
Flag Jerusalem
Thanks Meter: 17
 
More
Backup works?
The Following User Says Thank You to Aybouzaglou For This Useful Post: [ View ] Gift Aybouzaglou Ad-Free
29th April 2019, 08:31 AM |#11  
Hi @randomblame for the decryption/encryption problems, if it doesn't work just disable it in compilation process hiding TW_INCLUDE_CRYPTO := true and others crypto flags.
For the clock you can see this commit: https://github.com/mauronofrio/andro...3e4d52085d28da
Maybe you will need to set it to 84 more or less.
For adb, you should build the twrp with -eng and not with -userdebug, userdebug build is not more used since android 8.1

I didn't find a device tree source so i decided to write here.
Hope this will help you fix your problems
The Following 6 Users Say Thank You to mauronofrio For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes