FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ROM][RK3188][HD] Malaysk ROMs for any yet known MTCD-Device

1,441 posts
Thanks Meter: 5,148
 
By Malaysk, Senior Member on 24th May 2016, 11:22 AM
Post Reply Email Thread
23rd March 2019, 10:29 PM |#3961  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
back button
ive installed this and its working fine on my stereo except my stereo doesnt have a physical "back" button and this doesnt display one in the toolbar. is there anyway to enable or add one?
 
 
23rd March 2019, 10:40 PM |#3962  
Account currently disabled
Thanks Meter: 75
 
More
Quote:
Originally Posted by Ldngeez

ive installed this and its working fine on my stereo except my stereo doesnt have a physical "back" button and this doesnt display one in the toolbar. is there anyway to enable or add one?

Hi,
yes, there is an option to select the Back & Home button too, look carefully in the settings, I am currently using a hal9 rom, so do not know exactly where, it was long ago for me, however, it is possible.. search for it!
The Following User Says Thank You to Seicane-Misery For This Useful Post: [ View ] Gift Seicane-Misery Ad-Free
24th March 2019, 11:19 AM |#3963  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Can anyone help me please?
Phonebook
Hello,
can anyone tell me how to sort the names in the phonebook? Now it sort by lastname and I want to sort it by first name. Is there a possibility?

Greets
Francesco
25th March 2019, 07:39 AM |#3964  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Installation fails! Wrong version?
Hey guys,

i tried to install this version on my HU. But it fails (see picture).


Also i recognized, that my recovery menu is different from the shown pictures in the installation guide.
I choosed the option "apply mcu from sd storage" (and yes, my sd card with the update.img was in my gps sd card slot).

My device:
- Build number: sofia3gr_car-userdebug 5.1.1 LMY49F eng.hct.20170822.120233 test-keys
- MCU: MTCD_LM_V2.44_1
- Memory: 2GB
- Android: 5.1.1

Am I trying to use a wrong malaysk version or why I can't install it?

- Daniel
25th March 2019, 08:50 AM |#3965  
Quote:
Originally Posted by sxndy

Hey guys,

i tried to install this version on my HU. But it fails (see picture).



Also i recognized, that my recovery menu is different from the shown pictures in the installation guide.
I choosed the option "apply mcu from sd storage" (and yes, my sd card with the update.img was in my gps sd card slot).


My device:
- Build number: sofia3gr_car-userdebug 5.1.1 LMY49F eng.hct.20170822.120233 test-keys
- MCU: MTCD_LM_V2.44_1
- Memory: 2GB
- Android: 5.1.1

Am I trying to use a wrong malaysk version or why I can't install it?

- Daniel

Your device is not a PX3. See OP.
The Following User Says Thank You to marchnz For This Useful Post: [ View ] Gift marchnz Ad-Free
25th March 2019, 09:22 AM |#3966  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by marchnz

Your device is not a PX3. See OP.

So there is no chance to install any Malaysk ROM on my device?
14th April 2019, 01:36 PM |#3967  
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
More
hi Malaysk, i have two different bug (may be only for me). first is, back button sometimes mute music when returning to setup or between menus. second: some functions in the steering wheel identification menu are defined in the lower function of a row. therefore, the seek-down key function cannot be defined. Could it be a little patch for the solution? thanks for this best rom again.
22nd April 2019, 12:41 PM |#3968  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hi all.
I just updated my RK3188 to the latest release (July 2018) microG. Boot is about 2x as fast (to 30s from about 1 min) but I can't remember how to get the clock to stay at 12hr format. I vaguely remember I had this problem last time I updated but it's been a long while. I can change it in system settings but when I turn off the car it'll reset. It displays the correct time but just in 24hr format. Thanks for any help.[COLOR="Silver"]

{edit deleted dbl post}
10th May 2019, 04:03 PM |#3969  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Hi guys, you're doing a great job here

I have a HEAD UNIT from CUSP, probably a model CS-T056 (Toyota Auris I - 2006-2012)

CPURockchip RK3188 Cortex A9 Quad Core 1.6GHz * 4
RAM1GB DDR3
Inner memory 16GB
Graphic coprocessor Mali-400 MP
Screen resolution 1024 * 600

MCU version
MTCD_KSP_V1.99_1
Nov 28 2016 10:14:05

Android version
5.1.1
Kernel version
3.0.101+
rocky @ hctr930 # 26
Fri Nov 18 09:52:45 CST 2016
Build number
rk3188_userdebug 28112016.16:21:31

rk3188-userdebug 5.1.1 LMY48Y eng.hct.20161128.160323 test-keys

:g ood:

I installed ROM Malaysk version 13 on the my HU.
The MicoG version works faster than Google Services but both work great.

The problem I noticed is not always responsive eqalizer settings during adjustment, but this is not important.

I recommend this ROM for MTCD

I updated MCU fom MTCD_KSP_V1.99_1 to MTCD_KSP_V2.48d

Now my HeadUnit works well.

Mostly I use Youtube and with MicoG Youtube vanced works very fast.
27th May 2019, 02:35 PM |#3970  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
help
hello,
i have a A MEDIA AUTO 1024*600, ARM Cortex a9, 1.6ghz x4, 1024mb ram, mcu: MTCD_HTWX_1.74_1, ANDROID 5.1.1 RK3188 for an audi a4 from 2006 which has the fallowing problems:
after a certain amount of time the screen goes black but everything still works, this can happen after 1h or 2h, it is not certain fixed time when it happens
also it does not want to read from the 2 usd or the 2 cards most of the time, it rarely reads from usb and both front sd cards do not want to read at all.
also root command "*#hct#root#" does not work, it replies that command confirmed and nothing happens.
Will a full firmware install/update solve these?
Or does anyone know how to fix them?
thank you
28th May 2019, 07:48 AM |#3971  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by system_overburn

hello,
i have a A MEDIA AUTO 1024*600, ARM Cortex a9, 1.6ghz x4, 1024mb ram, mcu: MTCD_HTWX_1.74_1, ANDROID 5.1.1 RK3188 for an audi a4 from 2006 which has the fallowing problems:
after a certain amount of time the screen goes black but everything still works, this can happen after 1h or 2h, it is not certain fixed time when it happens
also it does not want to read from the 2 usd or the 2 cards most of the time, it rarely reads from usb and both front sd cards do not want to read at all.
also root command "*#hct#root#" does not work, it replies that command confirmed and nothing happens.
Will a full firmware install/update solve these?
Or does anyone know how to fix them?
thank you

It looks like a hardware problem, not software. Your Head Unit may be overheating.
Do you have a ROM from Malaysk, some other or factory, stock ROM?
The Following User Says Thank You to spoilerXD For This Useful Post: [ View ] Gift spoilerXD Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes