FORUMS
Remove All Ads from XDA

 View Poll Results: What are you mainly using NetGuard for?

Reducing data usage
 
363 Vote(s)
31.29%
Saving battery
 
258 Vote(s)
22.24%
Increasing privacy
 
583 Vote(s)
50.26%
Blocking ads
 
764 Vote(s)
65.86%

[APP][6.0+] NetGuard - No-root firewall

20,430 posts
Thanks Meter: 42,606
 
By M66B, Recognized Developer on 25th October 2015, 02:33 PM
Post Reply Email Thread
9th February 2020, 05:28 PM |#10941  
Elektron60's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 20
 
More
Quote:
Originally Posted by M66B

Both DNS and ping work for me.

You can check here:
https://downforeveryoneorjustme.com/netguard.me

The reason was Quad 9. It blocks netguard.me for now.

Sent from my OnePlus6T using XDA Labs
11th February 2020, 04:36 AM |#10942  
Junior Member
Flag Exeter
Thanks Meter: 3
 
Donate to Me
More
NetGard has been disabled, likely by using another VPN based app
I keep getting the "NetGard has been disabled, likely by using another VPN based app" after anywhere from a few minutes to a few hours. (see screenshot)

Error Image
https://img.xda-cdn.com/i0b9BLuROkt1Q20OH_FJyWMl8wU=/https%3A%2F%2Fimgur.com%2Fa%2F6ub7nCn


This has been happening since upgrading to android 9 (I am on 10 now). I am not running any other VPN apps and I turned off all power saving features in settings with no change in results. Any ideas?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0-02-01-d57774a76b015b5ecfb1b78b4a017ae9fbe367d66135f4ce8dd666d103ae9a00_79fed1c.jpg
Views:	334
Size:	114.4 KB
ID:	4947659  
11th February 2020, 06:53 AM |#10943  
M66B's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 42,606
 
More
Quote:
Originally Posted by applePhx

I keep getting the "NetGard has been disabled, likely by using another VPN based app" after anywhere from a few minutes to a few hours. (see screenshot)


https://imgur.com/a/6ub7nCn


This has been happening since upgrading to android 9 (I am on 10 now). I am not running any other VPN apps and I turned off all power saving features in settings with no change in results. Any ideas?

This message is most likely correct.
Please check the Android network settings for installed VPNs.
14th February 2020, 08:54 AM |#10944  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hello, I installed NetGuard from GitHub and it is a great application.
I have one question, because I didn't manage to find any answer in documentation or here, is it possible to block part of the site based on directory/location part in URL?
So for example I want to block ww.bbc.com/sport but not ww.bbc.com/news , or you can only block whole domain bbc.com using host file?

Thanks
14th February 2020, 10:27 AM |#10945  
M66B's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 42,606
 
More
Quote:
Originally Posted by TheComi

Hello, I installed NetGuard from GitHub and it is a great application.
I have one question, because I didn't manage to find any answer in documentation or here, is it possible to block part of the site based on directory/location part in URL?
So for example I want to block ww.bbc.com/sport but not ww.bbc.com/news , or you can only block whole domain bbc.com using host file?

This would require a man-in-the-middle attack because most traffic is encrypted these days.
So, this is basically not possible.
14th February 2020, 03:37 PM |#10946  
coyttl's Avatar
Senior Member
Flag Mid-Atlantic
Thanks Meter: 73
 
More
Hey guys -
Still relatively new to this app, am learning slowly. I recently somehow got NetGuard into an odd quandry, and am not sure how I did it, nor how I fix it:
- The notification reads "Enforcing Rules: 0 allowed, 337 blocked.".
- Some Apps are unblocked on Metered and Unmeterd - green icons up my app name.
- These same Apps, though, have red entries in the Access Attempts.
- IPs don't seem to be getting reverse-lookup to names. SOME are, but a lot (possibly newer calls?) aren't.
- In the menu, "Lockdown Traffic" is NOT selected.

Any thoughts?
14th February 2020, 05:21 PM |#10947  
M66B's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 42,606
 
More
Quote:
Originally Posted by coyttl

Hey guys -
Still relatively new to this app, am learning slowly. I recently somehow got NetGuard into an odd quandry, and am not sure how I did it, nor how I fix it:
- The notification reads "Enforcing Rules: 0 allowed, 337 blocked.".
- Some Apps are unblocked on Metered and Unmeterd - green icons up my app name.
- These same Apps, though, have red entries in the Access Attempts.
- IPs don't seem to be getting reverse-lookup to names. SOME are, but a lot (possibly newer calls?) aren't.
- In the menu, "Lockdown Traffic" is NOT selected.

Any thoughts?

This could simply mean "no internet connection".
14th February 2020, 05:53 PM |#10948  
M66B's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 42,606
 
More
I have just released beta version 2.274

Changelog/download:
https://github.com/M66B/NetGuard/releases
The Following 11 Users Say Thank You to M66B For This Useful Post: [ View ]
14th February 2020, 06:15 PM |#10949  
coyttl's Avatar
Senior Member
Flag Mid-Atlantic
Thanks Meter: 73
 
More
Quote:
Originally Posted by M66B

This could simply mean "no internet connection".

Nope, I got internet - the applications that DO have individual 'allow' rules are allowed to get out. Just the ones that are fully allowed in Metered/Unmetered mode aren't able to, oddly.

Saw you just posted a beta. Will upgrade, see if that changes anything. (Oh, I was on 2.272.. On a Pixel4, running the latest stock release from Google with Magisk v20.3)

14th February 2020, 10:51 PM |#10950  
coyttl's Avatar
Senior Member
Flag Mid-Atlantic
Thanks Meter: 73
 
More
Quote:
Originally Posted by coyttl

Nope, I got internet - the applications that DO have individual 'allow' rules are allowed to get out. Just the ones that are fully allowed in Metered/Unmetered mode aren't able to, oddly.

Saw you just posted a beta. Will upgrade, see if that changes anything. (Oh, I was on 2.272.. On a Pixel4, running the latest stock release from Google with Magisk v20.3)


Going to follow up, in case anyone else runs into this. Here's what I did, and how I found ouot what the issue was:
I backed up the settings, and wiped the app (using TiBu). I then ran NetGuard, and it acted as if a clean install. Good. Loaded my settings back in, and they loaded fine, but the master switch at the top was 'off' and disabled.
Go to tap it, and I get a toast mentioning that the 'block connections without VPN' setting needs to be disabled. So, I diable it, and voila, all is working.

I'm guessing that I turned that on AFTER I initially set up and enabled NetGuard (2.272), and so once it was enabled, it never told me that that specific setting needed to be turned off.
15th February 2020, 09:32 AM |#10951  
Elektron60's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 20
 
More
I have a problem on my OnePlus 6T. After some days is AdBlocking no more working. I tried Netguard on/off. Switch Data connections on/off. Clear Cache from Netguard and Chrome. No luck. Only a reboot will help. My other devices are working great. What can i do?

Sent from my OnePlus6T using XDA Labs
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes