FORUMS

 View Poll Results: What are you mainly using NetGuard for?

Reducing data usage
 
384 Vote(s)
31.58%
Saving battery
 
269 Vote(s)
22.12%
Increasing privacy
 
613 Vote(s)
50.41%
Blocking ads
 
798 Vote(s)
65.63%

[APP][6.0+] NetGuard - No-root firewall

21,585 posts
Thanks Meter: 45,649
 
By M66B, Recognized Developer on 25th October 2015, 01:33 PM
Post Reply Email Thread
20th May 2020, 12:01 PM |#11221  
Senior Member
Thanks Meter: 40
 
More
Quote:
Originally Posted by iwanttoknow

I didnt know that it was the fingerprint of the security certificate to authenticate the app. And that it existed a security certificate.

I thought it was a "normal" SHA to a file, and so has to be different for each new version.

Thanks for your information.

I wish all good developers would post this information like Marcel do, but many developers don't do it or only post the gpg key.

Another one you can check:

Fdroid app:
Code:
43238d512c1e5eb2d6569f4a3afbf5523418b82e0a3ed1552770abb9a9c9ccab
20th May 2020, 01:36 PM |#11222  
Senior Member
Thanks Meter: 406
 
More
Quote:
Originally Posted by M66B

Please make sure private DNS is disabled in the Android settings. You might need to set two DNS servers addresses in the advanced settings. Why? There should be more domain names.

I just read this and checked my Android settings to see if they were set correctly. I found that "Private DNS mode" was set to automatic.
Should I set it to 'off'?
Or, are you talking about a different android setting?
Thank you.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20200520-082414.png
Views:	310
Size:	126.3 KB
ID:	5022931  
The Following User Says Thank You to maybeme2 For This Useful Post: [ View ] Gift maybeme2 Ad-Free
20th May 2020, 03:31 PM |#11223  
M66B's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 45,649
 
More
Quote:
Originally Posted by maybeme2

I just read this and checked my Android settings to see if they were set correctly. I found that "Private DNS mode" was set to automatic.
Should I set it to 'off'?
Or, are you talking about a different android setting?
Thank you.

You should turn it off and it is not a private as suggested.
There have been several articles about this.
The Following 2 Users Say Thank You to M66B For This Useful Post: [ View ]
22nd May 2020, 10:53 AM |#11224  
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
More
Hi! I have a question regarding TrackerControl app from f-droid. It has similar GUI with netguard and uses the same hosts file download from netguard. What is the connection with Netguard and what are the main advantages of using netguard vs TrackerControl?
Thanks for the app, by the way, it is great and I use the donation version.
22nd May 2020, 12:35 PM |#11225  
M66B's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 45,649
 
More
Quote:
Originally Posted by wudangnic

Hi! I have a question regarding TrackerControl app from f-droid. It has similar GUI with netguard and uses the same hosts file download from netguard. What is the connection with Netguard and what are the main advantages of using netguard vs TrackerControl?
Thanks for the app, by the way, it is great and I use the donation version.

TrackerControl is not an original work and a clone of NetGuard, that should say it all I guess.
The Following 3 Users Say Thank You to M66B For This Useful Post: [ View ]
22nd May 2020, 01:38 PM |#11226  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Subnet Routing option
Quote:
Originally Posted by M66B

You'll need to enable both options because subnet routing is required for LAN routing. Android just routes all traffic into the VPN and doesn't distinguish traffic classes.

Note that subnet routing this is a really complicated part of NetGuard, even though it is just represented by a single switch. It had to be custom made because there do not exist any libraries for this. Normally this is handled by the Linux kernel, but Android apps do not have access to this.

Subnet Routing option comes with a warning about bugs and increased battery usage.
1. Are there any known problems, on android Q, caused by enabling this option?
2. How much increment in battery usage should I expect, if any?

Btw, thanks a ton for a great app.
22nd May 2020, 05:00 PM |#11227  
M66B's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 45,649
 
More
Quote:
Originally Posted by Dev3389

Subnet Routing option comes with a warning about bugs and increased battery usage.
1. Are there any known problems, on android Q, caused by enabling this option?
2. How much increment in battery usage should I expect, if any?

Btw, thanks a ton for a great app.

This applies to older Android versions only and I don't expect that this will be a problem or result in extra battery usage on recent Android versions anymore.
23rd May 2020, 01:20 PM |#11228  
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
More
How we should know which domains are from trackers and we can block them?
Are there any recommendation for best settings others than FAQ?
24th May 2020, 11:30 AM |#11229  
M66B's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 45,649
 
More
Quote:
Originally Posted by wudangnic

How we should know which domains are from trackers and we can block them?
Are there any recommendation for best settings others than FAQ?

With over 3 million apps in the Play store it is impossible to give advice on this.

You'll likely be interested in this:
https://github.com/M66B/NetGuard/blo.../ADBLOCKING.md
The Following User Says Thank You to M66B For This Useful Post: [ View ]
28th May 2020, 09:04 AM |#11230  
Senior Member
Thanks Meter: 11
 
More
Hi.

I have a little problem, maybe someone can help me.

1. When airplane mode on, Wifi on, app have no access to internet at all => KO
2. When airplane mode off, Wifi on, app have access to internet via wifi => OK
3. When airplane mode off, Wifi off, app have access to internet via data => OK
If I set "lock wifi data" to off (sorry, using french version, so maybe not the right term) in "settings - network settings", app have access to internet => OK
So the problem really look likes a config problem (or a bug?)

Device : Nokia 7.1 with Android 10, Netguard PRO
App is configured in netguard to have access via wifi or data and it's all apps that have this problem, not only one.

I don't have this problem on a Samsung Note 8 with android 9[COLOR="Silver"]
28th May 2020, 10:12 AM |#11231  
M66B's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 45,649
 
More
Quote:
Originally Posted by AlainL

Hi.

I have a little problem, maybe someone can help me.

1. When airplane mode on, Wifi on, app have no access to internet at all => KO
2. When airplane mode off, Wifi on, app have access to internet via wifi => OK
3. When airplane mode off, Wifi off, app have access to internet via data => OK
If I set "lock wifi data" to off (sorry, using french version, so maybe not the right term) in "settings - network settings", app have access to internet => OK
So the problem really look likes a config problem (or a bug?)

Device : Nokia 7.1 with Android 10, Netguard PRO
App is configured in netguard to have access via wifi or data and it's all apps that have this problem, not only one.

I don't have this problem on a Samsung Note 8 with android 9[COLOR="Silver"]

I guess Android doesn't send a connectivity event when you turn on WiFi in flight mode (which would be a bug in your Android version).

Try disabling/enabling NetGuard with the switch in the action bar to see if this solves the problem.
The Following User Says Thank You to M66B For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes