FORUMS

TWRP, Root for Micromax Bharat 4 Q440 (cg sky)

188 posts
Thanks Meter: 56
 
Post Reply Email Thread
22nd March 2020, 05:30 PM |#51  
Fire _Phoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bilaspur (c.g.)
Thanks Meter: 56
 
More
Quote:
Originally Posted by Dangerabhay

Frnds 1 year ago i ..ported pitch black recovery and ...
Its working fine on bharat 4,
I tried to port lots of custom rom they stuck at boot loop.

As i am not a deploper i studied all them with you tube internet ..
I have unsigned this rom through fb tools...

Since I don't have this device right now . so I m not able to get logcat to debug.
Looks we need to re-sign custom ROM (boot, system,vendor)before flashing with public key.
The Following User Says Thank You to Fire _Phoenix For This Useful Post: [ View ] Gift Fire _Phoenix Ad-Free
24th March 2020, 06:39 AM |#52  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by Dangerabhay

Frnds 1 year ago i ..ported pitch black recovery and ...
Its working fine on bharat 4,
I tried to port lots of custom rom they stuck at boot loop.

As i am not a deploper i studied all them with you tube internet ..
I have unsigned this rom through fb tools...


Provide the link
24th March 2020, 04:19 PM |#53  
Fire _Phoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bilaspur (c.g.)
Thanks Meter: 56
 
More
Quote:
Originally Posted by RevaVishwa007

Provide the link

Use superR kitchen
The Following User Says Thank You to Fire _Phoenix For This Useful Post: [ View ] Gift Fire _Phoenix Ad-Free
24th March 2020, 04:33 PM |#54  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
New Rom kb aa rha h, with Working Screenshot ( 21 days ka lockdown h bor honge usse achha flash krte baithe rhte h phone 😅😅
25th March 2020, 05:07 PM |#55  
Fire _Phoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bilaspur (c.g.)
Thanks Meter: 56
 
More
Quote:
Originally Posted by RevaVishwa007

New Rom kb aa rha h, with Working Screenshot ( 21 days ka lockdown h bor honge usse achha flash krte baithe rhte h phone 😅😅

No testers found near me .so again test build will be released
The Following User Says Thank You to Fire _Phoenix For This Useful Post: [ View ] Gift Fire _Phoenix Ad-Free
27th March 2020, 09:24 AM |#56  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Bricked android during unlocking and installing twrp
I tried to unlocking and installing the twrp inmicromax bharat 4. Unlocking was success and then i installed twrp using 'fastboot flash recovery twrp.img'. then i tried flashing magisk on to it. There i made a mistake in the code. I used 'fastboot flash recovery \magisk_patched.img' instead of 'fastboot flash boot \magisk_patched.img'. all the process are showed as succeasfully completed. After that when i reboot the phone, it was stuck at 'powered by android' screen. It is not showing any logos or anything. I also cant access bootloader or fastboot mode.
Anyone please help!
Thanks in advance.
27th March 2020, 12:14 PM |#57  
Fire _Phoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bilaspur (c.g.)
Thanks Meter: 56
 
More
Quote:
Originally Posted by harisn2391

I tried to unlocking and installing the twrp inmicromax bharat 4. Unlocking was success and then i installed twrp using 'fastboot flash recovery twrp.img'. then i tried flashing magisk on to it. There i made a mistake in the code. I used 'fastboot flash recovery \magisk_patched.img' instead of 'fastboot flash boot \magisk_patched.img'. all the process are showed as succeasfully completed. After that when i reboot the phone, it was stuck at 'powered by android' screen. It is not showing any logos or anything. I also cant access bootloader or fastboot mode.
Anyone please help!
Thanks in advance.

Weird.....
Do you have its stock firmware?.
If yes, then flash only boot and recovery

In splash tool check only boot and recovery. untick all except this and flash it.
The Following User Says Thank You to Fire _Phoenix For This Useful Post: [ View ] Gift Fire _Phoenix Ad-Free
27th March 2020, 02:10 PM |#58  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Fire _Phoenix

Weird.....
Do you have its stock firmware?.
If yes, then flash only boot and recovery

In splash tool check only boot and recovery. untick all except this and flash it.

Thank you for the reply.
I have the stock boot.img file. But how to flash it? I cant access the fastboot mode or recovery.
27th March 2020, 02:45 PM |#59  
Fire _Phoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bilaspur (c.g.)
Thanks Meter: 56
 
More
Quote:
Originally Posted by harisn2391

Thank you for the reply.
I have the stock boot.img file. But how to flash it? I cant access the fastboot mode or recovery.

With sp flashtool.
I asked for stock rom not only for boot.
Install mtk vcom preloader driver first on your window computer.
I will upload it later with all tools.(I exhausted my data today).

Try this.
Remove battery
Press and hold power button for more than 1 minute.
Let put battery back and plug it to charger in switch off condition.
And see if there any charging animation shows or not.
then again remove battery then plug it back.
And try to boot in fastboot mode
Even if it blank screen, connect it with PC and see if there any device shows in device manager.
The Following User Says Thank You to Fire _Phoenix For This Useful Post: [ View ] Gift Fire _Phoenix Ad-Free
27th March 2020, 03:00 PM |#60  
Fire _Phoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bilaspur (c.g.)
Thanks Meter: 56
 
More
Quote:
Originally Posted by Dangerabhay

Frnds 1 year ago i ..ported pitch black recovery and ...
Its working fine on bharat 4,
I tried to port lots of custom rom they stuck at boot loop.

As i am not a deploper i studied all them with you tube internet ..
I have unsigned this rom through fb tools...

Well it depend on porting method and steps.
Can you provide link of those ROMs
Because if those ROMs are 32bit ROM then it will not work on 64bit kernel.
Like many mt6737m 64bit device run 32bit os with 3.18.35+ 32bit kernel.
And MMX Q440 runs on same 3.18.35+ but 64bit kernel.
I can help you and similarly you can help me with porting for this device
The Following User Says Thank You to Fire _Phoenix For This Useful Post: [ View ] Gift Fire _Phoenix Ad-Free
Yesterday, 06:20 AM |#61  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Fire _Phoenix

With sp flashtool.
I asked for stock rom not only for boot.
Install mtk vcom preloader driver first on your window computer.
I will upload it later with all tools.(I exhausted my data today).

Try this.
Remove battery
Press and hold power button for more than 1 minute.
Let put battery back and plug it to charger in switch off condition.
And see if there any charging animation shows or not.
then again remove battery then plug it back.
And try to boot in fastboot mode
Even if it blank screen, connect it with PC and see if there any device shows in device manager.

I tried it but there is no effect. When i plugged it using usb, it is showing the 'powered by android' screen only
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes