FORUMS
Remove All Ads from XDA

[TWRP][UNOFFICIAL] TWRP 3.3.x for UMIDIGI A5 Pro [MT6763]

99 posts
Thanks Meter: 64
 
Post Reply Email Thread
5th November 2019, 05:11 PM |#51  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by KimLe

Magisk 20.1 has no problem. I also use used SD card to install files.
Make sure you use TWRP_3.3.1_20191020_Hadenix-Breeze.img for A5 pro ( other area) and TWRP_3.3.1_20191020_Hadenix-Breeze_E.img ( EU version).
Make sure you do this step:
- In TWRP recovery mount system (then go to system/system/) and rename "recovery-from-boot.p" > "recovery-from-boot.p.bak"
- In recovery install Magisk 20.1
- Restart to recovery again.

I was using TWRP_3.3.1_20190820_Hadenix-A5Pro_E.
May be that is the problem. I will try TWRP_3.3.1_20191020_Hadenix-Breeze.img for A5 pro

I tried it again, but when i enter the system from setting, it still say it is encrypted.
I am using ROM UMIDIGI_A5_Pro_V1.5_20191009. Which ROM are you using?
Can you list all the version so and I will try to reproduce the result.
5th November 2019, 05:33 PM |#52  
Senior Member
Flag singapore
Thanks Meter: 286
 
More
Quote:
Originally Posted by theflyingsquirrel

Yes, MTP is on in TWRP, but I checked in device manager, the android device is listed as ADB interface. Is that the reason there is no communication?
I data format before installing Dm_Verity**** as per the instruction. Do I need to data format again after the installation if TWRP still ask for pin?
This device is so hard to mod. I think I will just give up on installing TWRP and just stick with magisk for root only.

This device does seem to be challenging.
Hence, my reluctance to try.
5th November 2019, 09:17 PM |#53  
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Quote:
Originally Posted by theflyingsquirrel

I was using TWRP_3.3.1_20190820_Hadenix-A5Pro_E.
May be that is the problem. I will try TWRP_3.3.1_20191020_Hadenix-Breeze.img for A5 pro

I tried it again, but when i enter the system from setting, it still say it is encrypted.
I am using ROM UMIDIGI_A5_Pro_V1.5_20191009. Which ROM are you using?
Can you list all the version so and I will try to reproduce the result.

I am using ROM UMIDIGI_A5_Pro_V1.5_20191009.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20191105_140630.jpg
Views:	74
Size:	109.8 KB
ID:	4867465   Click image for larger version

Name:	IMG_20191105_140215.jpg
Views:	74
Size:	100.9 KB
ID:	4867467   Click image for larger version

Name:	IMG_20191105_140241.jpg
Views:	70
Size:	102.1 KB
ID:	4867469   Click image for larger version

Name:	IMG_20191105_140506.jpg
Views:	68
Size:	157.5 KB
ID:	4867471  
5th November 2019, 09:30 PM |#54  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by KimLe

I am using ROM UMIDIGI_A5_Pro_V1.5_20191009.

Seem like we are using the same ROM.
At this point, i have no idea what went wrong and I give up.
I will just install magisk for rooting and call it a day.
5th November 2019, 10:08 PM |#55  
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Quote:
Originally Posted by theflyingsquirrel

Seem like we are using the same ROM.
At this point, i have no idea what went wrong and I give up.
I will just install magisk for rooting and call it a day.

The first few time enter TWRP, it will ask for the password. Cancel and swipe to allow modification to enter TWRP.
I just lock the boot loader, reinstall the ROM then boot up the phone.
And do all steps instruction to install TWRP, Majisk to see if any error. Every thing is intalled properly.
7th November 2019, 03:02 PM |#56  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by KimLe

The first few time enter TWRP, it will ask for the password. Cancel and swipe to allow modification to enter TWRP.
I just lock the boot loader, reinstall the ROM then boot up the phone.
And do all steps instruction to install TWRP, Majisk to see if any error. Every thing is intalled properly.

Strange. It didn't work for me. I give up on twrp.
Would you have any idea how can I disable amber alert?
I root explorer it and find out the cellbroadcastreceiver app is missing from the prog-app folder.
I wonder how this phone handle amber alert.
7th November 2019, 08:48 PM |#57  
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Quote:
Originally Posted by theflyingsquirrel

Strange. It didn't work for me. I give up on twrp.
Would you have any idea how can I disable amber alert?
I root explorer it and find out the cellbroadcastreceiver app is missing from the prog-app folder.
I wonder how this phone handle amber alert.

I don't know how it will handle amber alert But it can be setting.
Make sure your phone in service ( SIM CARD in)
In App-Drawer>Wireless Emergency alerts> ... (3 dot at upper right corner)>Setting.
7th November 2019, 08:52 PM |#58  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by KimLe

In App-Drawer>Wireless Emergency alerts> ... (3 dot at upper right corner)>Setting.

Great. Many thanks!

Do you know of a way to block all incoming calls btw?
8th November 2019, 12:24 PM |#59  
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Quote:
Originally Posted by theflyingsquirrel

Great. Many thanks!

Do you know of a way to block all incoming calls btw?

I don't know how to block them. But in USA you can register your phone number with the National Do Not Call Registry.
13th November 2019, 04:02 PM |#60  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by KimLe

The first few time enter TWRP, it will ask for the password. Cancel and swipe to allow modification to enter TWRP.
I just lock the boot loader, reinstall the ROM then boot up the phone.
And do all steps instruction to install TWRP, Majisk to see if any error. Every thing is intalled properly.

I followed this and it worked. The data is now decrypted.
https://telegra.ph/How-to-install-TW...-Project-10-20
I think the difference is one of the 2 things.
Use the scatter file from "For installing TWRP" and
format data before AND after installing the decrypt zip.
13th November 2019, 08:47 PM |#61  
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Quote:
Originally Posted by theflyingsquirrel

I followed this and it worked. The data is now decrypted.
https://telegra.ph/How-to-install-TW...-Project-10-20
I think the difference is one of the 2 things.
Use the scatter file from "For installing TWRP" and
format data before AND after installing the decrypt zip.

I glad it work out for you.

---------- Post added at 08:47 PM ---------- Previous post was at 08:44 PM ----------

Quote:
Originally Posted by theflyingsquirrel

I followed this and it worked. The data is now decrypted.
https://telegra.ph/How-to-install-TW...-Project-10-20
I think the difference is one of the 2 things.
Use the scatter file from "For installing TWRP" and
format data before AND after installing the decrypt zip.

I did format data only one. But It is great to work out for you.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
umidigi-a5-pro

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes