FORUMS
Remove All Ads from XDA

UMIDIGI A5 Pro

1,473 posts
Thanks Meter: 1,130
 
By ghost45, Senior Member on 9th June 2019, 09:22 AM
Post Reply Email Thread
15th July 2019, 03:34 PM |#11  
Letitride's Avatar
Senior Member
Flag Metro NY/NE Region
Thanks Meter: 301
 
More
Quote:
Originally Posted by redjersey

Anyone having problem setting up the virgin mobile sim card? ... If I take out the rogers sim and only use the virgin mobile sim (tried both slot), no signal detected.

Mine is on AT&T 3G roaming (no data) in Slot 1, Google Fi = T-Mobile (data only) 4G/LTE in Slot 2, and I can configure mine to use data in Slot 2. Voice call & SMS/text messaging (roaming) seemed fine, that is with both slots active.

Have you checked your Phone Info settings - from Dialer, input *#*#4636#*#* -
Testing >> Phone Information & see
"Set Preferred Network Type:" is it LTE/UMTS auto (PRL) ??
take a look at the various status, anything look ususal ?

Go back out to Settings, look under Network & Internet, then under Mobile network, open the Advanced screen and also check your SIM cards, are the "Preferred Sim" set correctly ? Are the APN settings for Virgin and Rogers correct ? Might want to edit & manually save them.

Whenever I use/move my Fi data sim around, I have to manually configure its APN setting to use data ... on the Nexus, Moto, Samsung, Xiamomi, etc.
 
 
15th July 2019, 04:51 PM |#12  
luchardi's Avatar
Senior Member
Flag Capital Federal
Thanks Meter: 35
 
More
Hello, I have two orders waiting to be shipped from AliExpress. I'm a little worried about the camera reviews. I wanted to know if at least it's decent. the idea is to replace a G4 play and a moto g5 plus with these two. But cancel them if they are worst. thanks in advance.

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk
15th July 2019, 07:16 PM |#13  
Letitride's Avatar
Senior Member
Flag Metro NY/NE Region
Thanks Meter: 301
 
More
Quote:
Originally Posted by luchardi

Hello, I have two orders waiting to be shipped from AliExpress. I'm a little worried about the camera reviews. I wanted to know if at least it's decent ...
Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk

Hola ?? I just re-checked Umidigi tech support fourm for a newer update/patch/release to fix the camera app - still, nothing ... no can't do.

Based on the specs - it's good hardware so I am thinking, their IT should come up with a better App to fix this for everyone, or else, I think many of us will be filing a dispute & bad press/publicity isn't going to help this small & growing company looking to get ahead against Xiaomi, Huawei & others (and, I still use those devices) The latest OTA dated 07052019 fixed the status-bar, touch-screen issue but not the camera app.

Main problem, it sometimes open & when it does, it's fine for a quick picture or 2 or more, not concerned about super sharp or extra HD images, etc. ... just that it works. Well, most of them, it just freeze up, not FC'd but totally unresponsive, period and that is annoying & unacceptable. It is running pure Android One 9.0 software/OS - everything else is fine, thus far. We have the Motorola X4 and G6, sold the Nexus 6 and traded the Nexus 5X and Nexus 6P, and have a pretty good feel on what to look for and expect out of this - not a $500 mid/high-end smartphone & not going to compare it to my backpup iPhone SE (gasp ... )

Umidigi just need to fix it for everyone to get a smooth, working Camera App. Now, I could try to install, sideload or run other Camera App but I won't - it's a brand new device and I want the stock app to work as advertised.

Don't know your ordering date as their shipping is clearly backlogged seriously, mine was paid in full on May 21 and just got it 5 days ago ... fingers crossed, maybe by the time you get it delivered, the problem is fixed & OTA firmware/app are released to address the problem.

Not sure if Umidigi will agree to cancel & refund if you open a dispute unless the deadline has expired without shipping info, and AliExpress cancelled & issued a refund automatically.

I've uploaded the screenshot of the "current" OTA patch that did NOT fix #1, #2 or #3 on mine as claimed.
The 2nd. screenshot show what I saw when I open the Camera App.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190711-190014[1].png
Views:	582
Size:	171.8 KB
ID:	4792604   Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190715-140930[1].png
Views:	576
Size:	48.5 KB
ID:	4792605  
The Following 5 Users Say Thank You to Letitride For This Useful Post: [ View ] Gift Letitride Ad-Free
15th July 2019, 07:27 PM |#14  
luchardi's Avatar
Senior Member
Flag Capital Federal
Thanks Meter: 35
 
More
First of all thanks for the huge answer!!!
Then, did you installed CameraMX/ OpenCamera or CyCamera from play store? Just to check if is o
Not related to a hardware problem of the cameras?

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk
15th July 2019, 07:43 PM |#15  
Letitride's Avatar
Senior Member
Flag Metro NY/NE Region
Thanks Meter: 301
 
More
Quote:
Originally Posted by luchardi

First of all thanks for the huge answer!!!
Then, did you installed CameraMX/ OpenCamera or ... to check if ... a hardware problem of the cameras?
Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk

Yes, I did - camera hardware looks functional, once it is open from CameraMX or stock App, I can also switch to Front Camera ... it is as if the App needs to be warmed up, open & close a few times and then it will work smoothly (flash, video, HDR & other sub-settings worked), until the next time. Impression, not a hardware issues or problem/failure.) Tried again this morning (7/16) to open & use the Camera App, frozen & stuck, doesn't work - CameraMX opened it, but very slow and after switching to front camera & then back to main, it got blurry !!

Issues has been reported/commented on FB already, when I get time later - will try to email/contact their tech support to see (if they answer/respond ....)

Update #2 - Using AccuBattery, which I charged to 95% - mine shown about 67 hours standby time, 9 h 32 m SOT (screen on time) and standby time of 111 hr ... (as shown on screenshots) - "Data Saver" is ON ... others can compare. A screenshot of the A5 Pro's system/about as well.

Lastly, a side by side view of the A5 Pro (6.3" screen) next to the Xiaomi Mi A2 Lite Global (5.8" screen) both running stock 9.0 Android One with Nova Laucher, both in a slim case. Included non-slip free case in black is very slim and fit is fine, probably not a lot of protection if it is dropped - but, it will do for now, few if any aftermarket case designed for this for better/stronger protection.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PHOTO_20190715_143523[1].jpg
Views:	686
Size:	245.2 KB
ID:	4792609   Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190716-112356[1].png
Views:	620
Size:	213.1 KB
ID:	4792999   Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190716-112536[1].png
Views:	520
Size:	133.1 KB
ID:	4793000   Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190716-112315[1].png
Views:	504
Size:	210.6 KB
ID:	4793001   Click image for larger version

Name:	IMG_20190714_013352238[1].jpg
Views:	610
Size:	251.7 KB
ID:	4793009  
The Following 3 Users Say Thank You to Letitride For This Useful Post: [ View ] Gift Letitride Ad-Free
16th July 2019, 07:58 AM |#16  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Ordered and paid on June 24th. Still hasn't shipped. Curious to see what a $100 Chinese phone can do. Not looking to rule the world with it, just hoping the camera is fixed, or that a 3rd party camera solves the problem for now
16th July 2019, 11:28 AM |#17  
luchardi's Avatar
Senior Member
Flag Capital Federal
Thanks Meter: 35
 
More
I got today my first shippement

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk
16th July 2019, 05:06 PM |#18  
Junior Member
Flag Rtishevo
Thanks Meter: 4
 
Donate to Me
More
Normal working ? SafetyNet OK ?

Quote:
Originally Posted by rico69310

Hello everyone

I root my UMIDIGI A5 Pro with this method, without TWRP, I of course unlock the bootloader before with minimal_adb_fastboot_v1.4.3.zip, under Windows 10 64Bits

root
https://community.umidigi.com/forum....read&tid=17376
Warning the phone has been reset
I lost the camera icon

Unlock bootloader
https://community.umidigi.com/forum....extra=page%3D1

16th July 2019, 05:16 PM |#19  
rico69310's Avatar
Member
Flag lyon
Thanks Meter: 29
 
More
Hi all

@Xakep1993

Okkkkk

use the Busybox for Android NDK module from Magisk
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190716-181313.png
Views:	614
Size:	155.4 KB
ID:	4793026   Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190716-181853.png
Views:	616
Size:	148.5 KB
ID:	4793031   Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190716-181905.png
Views:	608
Size:	112.6 KB
ID:	4793032   Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190716-183151.png
Views:	546
Size:	78.6 KB
ID:	4793040  
The Following 3 Users Say Thank You to rico69310 For This Useful Post: [ View ] Gift rico69310 Ad-Free
16th July 2019, 07:18 PM |#20  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
@rico69310 if it's not hard, can you do screenshot of list of cameras in "Device Info HW" app?
When you have root access you will see more information on this app.
17th July 2019, 01:00 PM |#21  
Junior Member
Flag London
Thanks Meter: 3
 
More
there is a new update
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes