FORUMS
Remove All Ads from XDA

[MOD] Low-RAM Property Patcher for Android

2,152 posts
Thanks Meter: 12,470
 
By AdrianDC, Recognized Developer on 18th January 2018, 10:52 PM
Post Reply Email Thread
21st January 2018, 07:38 PM |#21  
zurik's Avatar
Senior Member
Flag ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Thanks Meter: 283
 
More
Quote:
Originally Posted by AdrianDC

No, sorry.

Ok! Thanks for your work! I think my 5X is flying again.
The Following 2 Users Say Thank You to zurik For This Useful Post: [ View ] Gift zurik Ad-Free
 
 
21st January 2018, 07:55 PM |#22  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Hey, I installed on my xperia M2 with 7.1.2 Resurrection Remix RC3.
I did not notice that the phone would slow down or speed up.
Android go applications work.
I have more free RAM memory. Now between 300-400mb. Where before 200-250, in a phone that has 860mb RAM xd
I think that the battery will work a few extra hours.
I need to check on my SP.
Thanks for the work.
The Following User Says Thank You to Pitrecha For This Useful Post: [ View ] Gift Pitrecha Ad-Free
21st January 2018, 09:53 PM |#23  
Member
Thanks Meter: 32
 
More
Works well with my Moto G3 XT1541, 1 GB RAM, 8 GB storage, running Lineage OS 14.1 (Android 7.1.2).
22nd January 2018, 05:02 AM |#24  
1lyharry's Avatar
Member
Thanks Meter: 40
 
More
Is this patch any useful for devices with more ram?. Like it saves battery or something
Or it simply reduces RAM usage at the cost of more cpu cycles?
Can someone clarify this?
22nd January 2018, 07:46 AM |#25  
joeyhuab's Avatar
Recognized Developer
Flag Antipolo
Thanks Meter: 5,089
 
Donate to Me
More
Quick heads up. Observed some changes with the Play Store. With low ram enabled, Play Store shows app sizes as well as Android (Go edition) apps in a new card in the Play Store's home screen. It also downloads updates to Google apps as the Go edition app. For example, when I downloaded the Gboard update, it downloaded the Gboard Go version. The screenshot shows the Play Store with Low RAM enabled and the one without it. Seems pretty cool.

Edit: Added comparison of Gboard and Gboard Go's RAM consumption. @AdrianDC you should see this!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	27042951_10215129454011182_2041603564_n.jpg
Views:	5568
Size:	72.0 KB
ID:	4396387   Click image for larger version

Name:	27044751_10215129452091134_1593316968_n.jpg
Views:	5516
Size:	66.9 KB
ID:	4396388   Click image for larger version

Name:	Screenshot_Settings_20180121-142633.png
Views:	5570
Size:	78.9 KB
ID:	4396397   Click image for larger version

Name:	Screenshot_Settings_20180122-155949.png
Views:	5462
Size:	89.5 KB
ID:	4396398  
The Following 7 Users Say Thank You to joeyhuab For This Useful Post: [ View ]
22nd January 2018, 07:56 AM |#26  
Member
Thanks Meter: 13
 
More
Moto G5 running LineageOS 15.1 unofficial, it's working
22nd January 2018, 09:26 AM |#27  
zurik's Avatar
Senior Member
Flag ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Thanks Meter: 283
 
More
Quote:
Originally Posted by 1lyharry

Is this patch any useful for devices with more ram?. Like it saves battery or something
Or it simply reduces RAM usage at the cost of more cpu cycles?
Can someone clarify this?

My Nexus 5X uses 2GB of RAM and it works. Before this patch, I had 600MB to 400MB free RAM but now 900 to 700MB

---------- Post added at 10:26 AM ---------- Previous post was at 10:22 AM ----------

Quote:
Originally Posted by joeyhuab

Quick heads up. Observed some changes with the Play Store. With low ram enabled, Play Store shows app sizes as well as Android (Go edition) apps in a new card in the Play Store's home screen. It also downloads updates to Google apps as the Go edition app. For example, when I downloaded the Gboard update, it downloaded the Gboard Go version. The screenshot shows the Play Store with Low RAM enabled and the one without it. Seems pretty cool.

Edit: Added comparison of Gboard and Gboard Go's RAM consumption. @AdrianDC you should see this!

How did you got the Gboard Go?
The Following User Says Thank You to zurik For This Useful Post: [ View ] Gift zurik Ad-Free
22nd January 2018, 09:31 AM |#28  
joeyhuab's Avatar
Recognized Developer
Flag Antipolo
Thanks Meter: 5,089
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by AFK269

My Nexus 5X uses 2GB of RAM and it works. Before this patch, I had 600MB to 400MB free RAM but now 900 to 700MB

---------- Post added at 10:26 AM ---------- Previous post was at 10:22 AM ----------


How did you got the Gboard Go?

As I said above, when I restarted the Play Store, it seems like it server-side updated to show that it's for Android Go. So when I normally updated Gboard, it updated into Gboard Go.
22nd January 2018, 10:22 AM |#29  
Paget96's Avatar
Recognized Developer / Contributor
Flag Krusevac
Thanks Meter: 32,970
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Mr.Ak

Is there any use of flashing this on 3gb ram devices,or this is strictly for low ram devices?
Thanks for your work,though.

You can use it on 8GB device also, after that device will act as the same as low end device in case of the restricted stuff.

Quote:
Originally Posted by Flounderist

Does this mod could work on Nougat ROM? I'd like to give a try to my old nexus 7

It works on any KK+ device.
Quote:
Originally Posted by AFK269

This will break ota updates?

Nope, it's a default android property, nothing patched or modified.
Quote:
Originally Posted by AFK269

May you make a Magisk module of this Mod?
Thank you.

If you really need this on your device, you can do it from L Speed. Link in my signature. (You can find that option under RAM Manager.
The Following 7 Users Say Thank You to Paget96 For This Useful Post: [ View ]
22nd January 2018, 11:49 AM |#30  
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
More
works for any device!!?

---------- Post added at 12:49 PM ---------- Previous post was at 12:40 PM ----------

device not booting up after flashing. it comes back to boot logo everytime.
please help!!!
running on :- lineage os 15.1
device:- moto e(condor)
22nd January 2018, 12:07 PM |#31  
zurik's Avatar
Senior Member
Flag ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Thanks Meter: 283
 
More
Quote:
Originally Posted by Tathagata Nandi

works for any device!!?

---------- Post added at 12:49 PM ---------- Previous post was at 12:40 PM ----------

device not booting up after flashing. it comes back to boot logo everytime.
please help!!!
running on :- lineage os 15.1
device:- moto e(condor)

Try clearing cache and dalvik cache
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes