FORUMS

[TOOLS] Mstar Android TV firmware tools

136 posts
Thanks Meter: 130
 
By dipcore, Senior Member on 19th February 2017, 03:54 AM
Post Reply Email Thread
6th March 2017, 02:13 PM |#11  
dipcore's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 130
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by bamster89

Maybe this is heplful

MSTAR ROOT_BOOT volume production
https://mega.nz/#!jQIyQJKT!PAnuBXZOP...JqAu9IobbemuTU

Yes I read it, I used it to create that bin file configs.
Here are more docs: https://github.com/dipcore/Madsion/t...dison_TVOS/doc
7th March 2017, 02:37 PM |#12  
Junior Member
Flag Karachi
Thanks Meter: 0
 
More
My Mstar semi conductor tv stuck on boot animation
plz help

what i am doing now

---------- Post added at 03:33 PM ---------- Previous post was at 03:30 PM ----------

Plz Help my tv stuck on boot animation
I changed the boot animation after my tv is not booting plz help

how to tv in pc and any other solution plz help me someone

---------- Post added at 03:34 PM ---------- Previous post was at 03:33 PM ----------

MStar Semiconductor, Inc. MStar Android TV

MStar Android TV (full.cv6a628h_international)

---------- Post added at 03:37 PM ---------- Previous post was at 03:34 PM ----------

last i doing in tv permission in platform.xml

i thing going wrong in this

and other is boot animation change in media zip file

plz help what i am dong now .............any link of tv firmware to download in tv

thanks in advance
7th March 2017, 03:33 PM |#13  
dipcore's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 130
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by masifkalam

plz help

1. If you have stock bin or zip firmware just flash it.
2. If you do not have a firmware file, just connect to debugging UART and revert all your changes using console.
7th March 2017, 03:58 PM |#14  
Junior Member
Flag Karachi
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by dipcore

1. If you have stock bin or zip firmware just flash it.
2. If you do not have a firmware file, just connect to debugging UART and revert all your changes using console.

dont have stock bin and how connect to pc plz some brief

---------- Post added at 04:58 PM ---------- Previous post was at 04:48 PM ----------

Quote:
Originally Posted by dipcore

1. If you have stock bin or zip firmware just flash it.
2. If you do not have a firmware file, just connect to debugging UART and revert all your changes using console.

plz some brief for debugging UART i will do
thanks fro reply
7th March 2017, 04:11 PM |#15  
dipcore's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 130
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by masifkalam

plz some brief for debugging UART i will do
thanks fro reply

look at my post #4 https://forum.xda-developers.com/sho...95&postcount=4
use VGA port
7th March 2017, 04:49 PM |#16  
Junior Member
Flag Karachi
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by dipcore

look at my post #4 https://forum.xda-developers.com/sho...95&postcount=4
use VGA port

and how console used for revert changes
some examples
thanks dear i will understand these things

---------- Post added at 05:49 PM ---------- Previous post was at 05:25 PM ----------

Quote:
Originally Posted by masifkalam

and how console used for revert changes
some examples
thanks dear i will understand these things

any other solution for revert changes through pc or recovery mode
7th March 2017, 04:50 PM |#17  
dipcore's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 130
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by masifkalam

and how console used for revert changes
some examples
thanks dear i will understand these things

It's just shell console with root privileges. Use it as you would use any shell console. I.e. using the sell copy needed files to usb drive then do changes on the PC and copy them back to TV.
7th March 2017, 04:56 PM |#18  
Junior Member
Flag Karachi
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by dipcore

It's just shell console with root privileges. Use it as you would use any shell console. I.e. using the sell copy needed files to usb drive then do changes on the PC and copy them back to TV.

shell console with root privileges????? root???
and why copy files to usb first
just revert files from pc through deb uart

debugging uart this cable
http://www.96boards.org/wp-content/u...-usb-cable.jpg
7th March 2017, 05:18 PM |#19  
dipcore's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 130
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by masifkalam

shell console with root privileges????? root???
and why copy files to usb first
just revert files from pc through deb uart

debugging uart this cable
http://www.96boards.org/wp-content/u...-usb-cable.jpg

1. Yes ROOT, ROOOT, ROOOOT. It's by default for mstar based TV. So you should get root shell via UART debugging port, of course If your TV vendor did not change that.
2. Yes, you can update it directly from PC. I just provided an example of how to do it. Having shell access you can do a lot of stuff in a many different ways.
3. You can use any cable with usb-uart converter, for instance on pl2303 chip. I'm using similar to this one: https://www.aliexpress.com/item/Free...3-39fdef513502
7th March 2017, 05:41 PM |#20  
Junior Member
Flag Karachi
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by dipcore

1. Yes ROOT, ROOOT, ROOOOT. It's by default for mstar based TV. So you should get root shell via UART debugging port, of course If your TV vendor did not change that.
2. Yes, you can update it directly from PC. I just provided an example of how to do it. Having shell access you can do a lot of stuff in a many different ways.
3. You can use any cable with usb-uart converter, for instance on pl2303 chip. I'm using similar to this one: https://www.aliexpress.com/item/Free...3-39fdef513502

thanks dear
i will purchased this and connect to later in this platform
thanks for your time

---------- Post added at 06:41 PM ---------- Previous post was at 06:30 PM ----------

Quote:
Originally Posted by masifkalam

thanks dear
i will purchased this and connect to later in this platform
thanks for your time

just one thing more
debugging uart connect to tv in stand by position just red light , uart working because my tv automatically restart and off in boot animation

thanks ..............thanks.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,thanks. ..........................dear for your time
8th March 2017, 05:16 PM |#21  
Junior Member
Flag Karachi
Thanks Meter: 0
 
More
@dipcore finally i have purchased usb-uart converter. Thank you for the suggestion. But here i am little confuse with the other pins. Like you have said in VGA image that UART_RX AND UART_TX is to be connect by pin 12 and 15, here i am confuse with the other pins GND, 5.0V, 3.0V. Should i use this too or i have to ignore this. Thanks
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes