FORUMS
Remove All Ads from XDA
Honor 7x
Win an Honor 7X!

Xiaomi Mi Band (now Mi Fit) moded app

321 posts
Thanks Meter: 318
 
Post Reply Email Thread
9th September 2014, 05:22 PM |#21  
Junior Member
Flag Massy
Thanks Meter: 10
 
More
@WaPeR32 override english sentences by spanish ones in its apk. In my version, the apk is universal. I don't erase existing languages, I've added new languages (french and spanish translation). So my apk can be use on any phone, it will adapt itself to the settings of your phone.

But my version is on version 1.0.452 whereas @WaPeR32's one was already updated to the new version 1.0.541
The Following User Says Thank You to rockman18 For This Useful Post: [ View ] Gift rockman18 Ad-Free
 
 
11th September 2014, 12:01 AM |#22  
MASVA's Avatar
Member
Flag Krapina
Thanks Meter: 20
 
More
can you add hr language?
repo
https://github.com/MASVA/MA-XML-6.0-...MiBand.apk/res
12th September 2014, 03:52 PM |#23  
Junior Member
Flag Massy
Thanks Meter: 10
 
More
Hello,

Here is my new apk, version 1.0.541. It's in English, Chinese, French, Spanish and Croatian.

@MASVA : Thanks for your contribution. I've add your croatian translation in my apk.
@WaPeR32 : I've add your Spanish translation to my apk.

Take care : Before update this apk, please uninstall previous version. Sometimes some sentences stay in english or chineese if you forget to uninstall previous version before update
Attached Files
File Type: apk Mi-Band_1.0.541_v1_rockman18.apk - [Click for QR Code] (5.21 MB, 775 views)
The Following 2 Users Say Thank You to rockman18 For This Useful Post: [ View ] Gift rockman18 Ad-Free
13th September 2014, 12:46 PM |#24  
Quote:
Originally Posted by rockman18

Hello,

Here is my new apk, version 1.0.541. It's in English, Chinese, French, Spanish and Croatian.

@MASVA : Thanks for your contribution. I've add your croatian translation in my apk.
@WaPeR32 : I've add your Spanish translation to my apk.

Take care : Before update this apk, please uninstall previous version. Sometimes some sentences stay in english or chineese if you forget to uninstall previous version before update

Why there are not in res/raw

localization_french.lua
localization_spanish.lua
localization_croatian.lua

and all is in localization_english.lua

if they are defined in:

Code:
	fr = localization_French_table,
	es = localization_Spanish_table,
	hr = localization_Croatian_table,

	elseif (getCurLocale() == fr_FR or getCurLocale() == fr_BE or getCurLocale() == fr_CA or getCurLocale() == fr_CH) then
        curTable = localization_table[fr];
	elseif (getCurLocale() == es_ES) then
        curTable = localization_table[es];
	elseif (getCurLocale() == hr_HR) then
        curTable = localization_table[hr];
13th September 2014, 02:01 PM |#25  
crash_b.'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by rockman18

Hello,

Here is my new apk, version 1.0.541. It's in English, Chinese, French, Spanish and Croatian.

@MASVA : Thanks for your contribution. I've add your croatian translation in my apk.
@WaPeR32 : I've add your Spanish translation to my apk.

Take care : Before update this apk, please uninstall previous version. Sometimes some sentences stay in english or chineese if you forget to uninstall previous version before update

Thanx
The log-in screen still shows Chinese (see picture).

login
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2014-09-13 11.56.25.png
Views:	5573
Size:	25.6 KB
ID:	2935562  
13th September 2014, 09:45 PM |#26  
Junior Member
Flag Massy
Thanks Meter: 10
 
More
Quote:
Originally Posted by ingbrzy

Why there are not in res/raw

localization_french.lua
localization_spanish.lua
localization_croatian.lua

and all is in localization_english.lua

if they are defined in:

Code:
	fr = localization_French_table,
	es = localization_Spanish_table,
	hr = localization_Croatian_table,

	elseif (getCurLocale() == fr_FR or getCurLocale() == fr_BE or getCurLocale() == fr_CA or getCurLocale() == fr_CH) then
        curTable = localization_table[fr];
	elseif (getCurLocale() == es_ES) then
        curTable = localization_table[es];
	elseif (getCurLocale() == hr_HR) then
        curTable = localization_table[hr];

Hello,
I can't find a way to add new lua files dynamically, that's why I've added new translations in an existing file.

Those files are described in public.xml and I try to add a new file but that doesn't work.

<public type="raw" name="localization" id="0x7f060000" />
<public type="raw" name="localization_chinese" id="0x7f060001" />
<public type="raw" name="localization_english" id="0x7f060002" />
<public type="raw" name="localization_traditional_chinese" id="0x7f060003" />

---------- Post added at 09:45 PM ---------- Previous post was at 09:40 PM ----------

Quote:
Originally Posted by crash_b.

Thanx
'The log-in screen still shows Chinese (see picture).

login

I know for this issue but this screen is not translated like other screens. I can't find where are those sentences in resources files.
The Following User Says Thank You to rockman18 For This Useful Post: [ View ] Gift rockman18 Ad-Free
13th September 2014, 09:47 PM |#27  
WaPeR32's Avatar
OP Senior Member
Flag Huelva, Spain
Thanks Meter: 318
 
More
Quote:
Originally Posted by crash_b.

Thanx
'The log-in screen still shows Chinese (see picture).

login

I can't do it!
I have to research more but I think that in that point the app calls a external URL to login.

13th September 2014, 11:42 PM |#28  
crash_b.'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by WaPeR32

I can't do it!
I have to research more but I think that in that point the app calls a external URL to login.

Ok I understand, i checked it and you can't login in airplane mode, so you might be right about that.

Edit:
Also gender (Male or Female) is still in Chinese.
16th September 2014, 01:56 AM |#29  
WaPeR32's Avatar
OP Senior Member
Flag Huelva, Spain
Thanks Meter: 318
 
More
@rockman18 I update my translation for the last app update (launched today) but even decompiling and compiling again without touching anything, I can't compile.

Could you help me?

EDIT: Do you finally find a way to add the language files as ingbrzy said?
16th September 2014, 09:15 AM |#30  
askor's Avatar
Senior Member
Flag Olsztyn
Thanks Meter: 144
 
More
Hello, I can try to make polish translation if you send me files
The Following User Says Thank You to askor For This Useful Post: [ View ] Gift askor Ad-Free
16th September 2014, 10:38 AM |#31  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
More
In case there is need for a German translation and it's as easy as replacing words in some Text file (or similar), I'd happy to help. However, I have no skills considering compiling
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
english, mi band, translation, xiaomi

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes