FORUMS
Remove All Ads from XDA

First short seeking goes to the beginning of the video

2 posts
Thanks Meter: 1
 
By bennyhillthebest, Junior Member on 25th July 2017, 12:22 AM
Post Reply Email Thread
Latest MX Player version has problems when rewinding on Shield tv with latest stock nougat image. After some playback time if i rewind back the video, the app rewinds 10 minutes instead of 10 seconds, and then if i try rewinding another time the app rewinds correctly 10 seconds. If i resume a video and try rewinding 10 seconds the app goes back to the beginning of the video. Here's the report: www97 zippyshare com/v/g3vHDNjh/file.html thanks for everything!
 
 
27th July 2017, 07:15 AM |#2  
Thirumalai.K's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 3,992
 
More
Quote:
Originally Posted by bennyhillthebest

Latest MX Player version has problems when rewinding on Shield tv with latest stock nougat image. After some playback time if i rewind back the video, the app rewinds 10 minutes instead of 10 seconds, and then if i try rewinding another time the app rewinds correctly 10 seconds. If i resume a video and try rewinding 10 seconds the app goes back to the beginning of the video. Here's the report: www97 zippyshare com/v/g3vHDNjh/file.html thanks for everything!

does it happen every time or only at a specific location? can you collect another bug report immediately after a 10min jump?
in the logs, all rewind operation has moved to by 10sec.
27th July 2017, 03:52 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
First short seeking goes to the beginning of the video
I'm using MX Player Pro NEON 1.9.3 right now on Android 7 and have a strange issue with seeking:
Whenever I start to play a video (or resume one) the first hit to the left or right arrow (using keyboard or receiver) makes the player to jump to the beginning of the video. If I push and hold the arrows it doesn't do this, the player start to seek as it suppose to. If I once do a seeking this way the "one hit" seeking starts to working properly again and the player seeks 10sec for 1 hit backward or forward without a problem.

This could be really annoying if I start to watch something and I want to go backward 10sec for rewatch -> the video jumps to the beginning.

Any idea how to fix this would be appreciated.

Logfile:
https://drive.google.com/open?id=0Bw...m5uSjgzcFl1WnM
29th July 2017, 05:11 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
This happens to me as well. It seems like when you seek the video it starts the seek by jumping to wherever you last seeked. So if you let the video play out and then seek it will jump to the beginning, or if you for example seek to 1 minute in and let the video play, then try to seek it will jump back to 1 minute in. This started happening after a recent update.
29th July 2017, 09:20 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by usn.ZeroGravity

This happens to me as well. It seems like when you seek the video it starts the seek by jumping to wherever you last seeked. So if you let the video play out and then seek it will jump to the beginning, or if you for example seek to 1 minute in and let the video play, then try to seek it will jump back to 1 minute in. This started happening after a recent update.

That's exactly the same problem I have.
If I don't seek into the video with continuous keypress the first short keypress seek to any direction will jump to 0:00, it doesn't matter if I resumed the video to any certain point or played from the beginning.
If I do seek into the video with continuous keypress then for a while the short seek keypresses are working (jumps 10 sec in the required direction). But after a few minutes of playing if I press a short seek again it jumps back to the last continuous keypress location.
30th July 2017, 01:42 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
I confirm. Have the same problems.
30th July 2017, 05:32 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Same problem here too - very annoying
on my android box using my harmony remote, if I press SEEK forward using my NEXT button, it jumps back to the beginning of the video (or last resumed position). Only started a day ago with the new release (Android).
31st July 2017, 05:24 AM |#8  
Thirumalai.K's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 3,992
 
More
@csiman1 @m0ck69 @aelfwine88 @usn.ZeroGravity @bennyhillthebest

We are aware of the issue & our developers are working on it. hope it will be fixed on the next version.
The Following User Says Thank You to Thirumalai.K For This Useful Post: [ View ] Gift Thirumalai.K Ad-Free
1st August 2017, 04:16 AM |#9  
Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 7
 
More
Same for me been trying to find a fix but no luck so far
3rd August 2017, 08:04 AM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 52
 
More
Yep! I have the same problem...
4th August 2017, 10:02 AM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
More
Same here, but I think the problem is being misexplained.

I'm using MX player on a sony bravia xbr55x700d on nougat. It seemed like the current position is sticking to the last place the player hud was active. I'm getting the same jump to start everyone is mentioning when I attempt to seek, but ONLY if don't pop up the menus first. If I do, then I can sell from my current position normally. Every time I try to seek, it goes to the last position that occurred due to a menu interaction. For some reason, the player's tracking is stuck wherever the last place the menu was accessed was.

I can scroll just fine as long as I remember to bring up the menu first. I hope this helps narrow down what code to investigate.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
seeking

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes