FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Bug Report] Thumbnail cache limited?

1,845 posts
Thanks Meter: 774
 
By DualJoe, Senior Member on 3rd August 2014, 11:42 PM
Post Reply Email Thread
Hi,
i lose some (not all) video thumbnails every 1-2 days. Is there a maximum file count/cache size for thumbnails or something that deletes old entries? I'm pretty sure i'm not having 1706 new videos every day that would roundrobin the cache.

Edit:
My cache currently holds 1706 files with 75.4M.
/storage/sdcard1/Android/data/com.mxtech.videoplayer.ad/cache/image
Code:
# ls -1 |wc -l
1706

# du -sh
75.4M   .
 
 
4th August 2014, 06:43 AM |#2  
CDB-Man's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 264
 
More
Curious, if custom ROM, does your ROM have some sort of cache-size management?
4th August 2014, 01:01 PM |#3  
DualJoe's Avatar
OP Senior Member
DE
Thanks Meter: 774
 
More
Quote:
Originally Posted by CDB-Man

Curious, if custom ROM, does your ROM have some sort of cache-size management?

No, nothing special.
I mount some video folders occasionally to /mnt/cifs/ that get scanned by mx player as well. Maybe that confuses mx player. But if i remember correctly it also happened between two non-cifs sessions already.

The mx coder is not here? Only at Google forums?
4th August 2014, 08:04 PM |#4  
CDB-Man's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 264
 
More
Google Forum's been closed for a few months now, the developer's moved here along with the rest of us. See the note in my signature.
@bleu8888 is there some sort of internal MX cap on total thumbnail folder size?
The Following User Says Thank You to CDB-Man For This Useful Post: [ View ] Gift CDB-Man Ad-Free
4th August 2014, 09:13 PM |#5  
DualJoe's Avatar
OP Senior Member
DE
Thanks Meter: 774
 
More
My cache is still rising. Doesn't look like i'm hitting any cap here.. now 1767 files and 77.8MB.
I tested it some more and it looks like its related to the cifs share indeed (its transparent though... MX doesn't know about it. It just sees many new files). The bug seems to work "two-ways". Once cifs is mounted "local files 1" (some specific files) thumbs are missing. If i unmount cifs "local files 2" (other files) are missing. Something seems to collide here. I cannot see any relation between these files though. There are some dupe files present locally (on my phone) that are also on my desktop (cifs share) but i'm sure there are also files that are not.

I will try to setup a scenario with local files only so you can test it better. Will report back.
5th August 2014, 05:16 AM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 321
 
More
Quote:
Originally Posted by DualJoe

My cache is still rising. Doesn't look like i'm hitting any cap here.. now 1767 files and 77.8MB.
I tested it some more and it looks like its related to the cifs share indeed (its transparent though... MX doesn't know about it. It just sees many new files). The bug seems to work "two-ways". Once cifs is mounted "local files 1" (some specific files) thumbs are missing. If i unmount cifs "local files 2" (other files) are missing. Something seems to collide here. I cannot see any relation between these files though. There are some dupe files present locally (on my phone) that are also on my desktop (cifs share) but i'm sure there are also files that are not.

I will try to setup a scenario with local files only so you can test it better. Will report back.

I will check it out. Thanks
The Following User Says Thank You to bleu8888 For This Useful Post: [ View ] Gift bleu8888 Ad-Free
6th August 2014, 07:44 PM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 321
 
More
Quote:
Originally Posted by DualJoe

Hi,
i lose some (not all) video thumbnails every 1-2 days. Is there a maximum file count/cache size for thumbnails or something that deletes old entries? I'm pretty sure i'm not having 1706 new videos every day that would roundrobin the cache.

Edit:
My cache currently holds 1706 files with 75.4M.
/storage/sdcard1/Android/data/com.mxtech.videoplayer.ad/cache/image

Code:
# ls -1 |wc -l
1706

# du -sh
75.4M   .

I believe this issue is fixed on latest test version
https://sites.google.com/site/mxvpen...ion/test-build

Feedback will be appreciated.
Thanks
The Following User Says Thank You to bleu8888 For This Useful Post: [ View ] Gift bleu8888 Ad-Free
6th August 2014, 09:15 PM |#8  
DualJoe's Avatar
OP Senior Member
DE
Thanks Meter: 774
 
More
Quote:
Originally Posted by bleu8888

I believe this issue is fixed on latest test version
https://sites.google.com/site/mxvpen...ion/test-build

Feedback will be appreciated.
Thanks

Thanks, but still same behavior. I flushed the cache so i can trace the cache file count better and i've noticed the cache fluctuates indeed (when i add/remove folders). I once have 139 files. Then, when i mount new folders there's 102 files only so MX seems to try to keep it clean (what actually is a good thing). But there are always the same files missing.

These are the folders i've set in MX player. The cifs folder is either not present, empty or filled depending if mounted or not. Not sure if MX Player gets maybe confused by that behavior.

7th August 2014, 08:48 PM |#9  
Senior Member
Thanks Meter: 321
 
More
Quote:
Originally Posted by DualJoe

Thanks, but still same behavior. I flushed the cache so i can trace the cache file count better and i've noticed the cache fluctuates indeed (when i add/remove folders). I once have 139 files. Then, when i mount new folders there's 102 files only so MX seems to try to keep it clean (what actually is a good thing). But there are always the same files missing.

These are the folders i've set in MX player. The cifs folder is either not present, empty or filled depending if mounted or not. Not sure if MX Player gets maybe confused by that behavior.

Woud you try again using latest beta version?
https://sites.google.com/site/mxvpen...ion/test-build

There is a rule for thumbnail extraction. If thumbnail extraction failed once, MX will never try again.
If storage is mounted from CIFS, MX Player will fail to extract thumbnail frequently. So it will not try to extract thumbnail because it failed once. This issue might be fixed on this build.

To make it work correctly, clear entire MX Player data.
The Following User Says Thank You to bleu8888 For This Useful Post: [ View ] Gift bleu8888 Ad-Free
7th August 2014, 10:39 PM |#10  
DualJoe's Avatar
OP Senior Member
DE
Thanks Meter: 774
 
More
Quote:
Originally Posted by bleu8888

Woud you try again using latest beta version?
https://sites.google.com/site/mxvpen...ion/test-build

Bingo! Works. Thank you very much.
14th November 2014, 10:16 PM |#11  
DualJoe's Avatar
OP Senior Member
DE
Thanks Meter: 774
 
More
@bleu8888:
I've noticed that thumbnail caching acts kinda weird especially when you use the 'Quit' button (or kill the app by system settings). Currently it only caches one video here (the one on the bottom on the attached video). The behavior is dynamic though. Sometimes it caches, sometimes it does not. You probably won't notice it if you leave the player by 'back' or 'home' button. This seems completely independent from existent network/cifs folders. Can you confirm this behavior?
Attached Files
File Type: zip mxplayer-quit-cache.zip - [Click for QR Code] (705.1 KB, 20 views)
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes