FORUMS
Remove All Ads from XDA

Samsung Galaxy S5 ROM for A210

454 posts
Thanks Meter: 203
 
Post Reply Email Thread
Announcement from rishivg: Smoothest rom according to me!!
1st March 2016, 07:15 PM |#11  
OP Senior Member
Flag navi mumbai
Thanks Meter: 203
 
More
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by DeepakDmC

SIrrr can u plz upload philztouch recovry.or working recovery for my device i m alwayz stuck into boot loop

Buddy you dont need to use philz touch for this rom
Use the following cwm recovery
All the best!
Attached Files
File Type: img wiko-stairway-cwm-recovery.img - [Click for QR Code] (5.58 MB, 150 views)
The Following User Says Thank You to rishivg For This Useful Post: [ View ] Gift rishivg Ad-Free
 
 
25th March 2016, 05:24 AM |#12  
Junior Member
Flag solan
Thanks Meter: 1
 
More
Screen Shots
Please provide the screen shots .......

& is this rom is rooted??? if yes then which binaries it has SUPERUSER or SUPERSU ??
4th April 2016, 11:05 AM |#13  
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 84
 
More
@rishivg the ROM first broke the recovery and then I am not able to flash stock ROM using SP tools.

Seems the device is bricked forever.

Please see the problem m facing on the below link

http://forum.xda-developers.com/show...96&postcount=9

Let me know if there is any way out.

Others please avoid trying this ROM until the problem is sorted out
4th April 2016, 01:27 PM |#14  
OP Senior Member
Flag navi mumbai
Thanks Meter: 203
 
More
Quote:
Originally Posted by satsmagic

@rishivg the ROM first broke the recovery and then I am not able to flash stock ROM using SP tools.

Seems the device is bricked forever.

Please see the problem m facing on the below link

http://forum.xda-developers.com/show...96&postcount=9

Let me know if there is any way out.

Others please avoid trying this ROM until the problem is sorted out

but i guess no one faced such probs with this rom
Otherthan that i am still using this rom and it works fine....
4th April 2016, 02:29 PM |#15  
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 84
 
More
Quote:
Originally Posted by rishivg

but i guess no one faced such probs with this rom
Otherthan that i am still using this rom and it works fine....

might be sonething wrong done by me

actually the ROM flashed properly, but it was not allowing to check the option in Settings/Security allowing me install apk's from other than playstore

did u see my post in the the link i had given, do u have any solution
4th April 2016, 04:46 PM |#16  
OP Senior Member
Flag navi mumbai
Thanks Meter: 203
 
More
Quote:
Originally Posted by satsmagic

might be sonething wrong done by me

actually the ROM flashed properly, but it was not allowing to check the option in Settings/Security allowing me install apk's from other than playstore

did u see my post in the the link i had given, do u have any solution

i guess u should contact mmx service centre
9th April 2016, 08:18 PM |#17  
Junior Member
Flag Dhamnod
Thanks Meter: 0
 
More
otg
Does otg works with this rom?!
5th May 2016, 06:05 AM |#18  
Junior Member
Flag New Delhi
Thanks Meter: 0
 
Donate to Me
More
Camera Patch Link Required!
Quote:
Originally Posted by rishivg

Hey folks,
I know this rom is a bit older one S5 one, but the reason why I have uploaded is because i found it the most stable and smooth!!
I want you all to try this....
Please do try the ART runtime, I did not test it since my device is not in perfect condition.. Please do try and report me if you found any bugs...
Enjoy this rom!! All the best!!

ROM FEATURES:


- Both SIM and 3G video calling is also available.


- It was replaced with the latest versions of Google applications.

- Deleted all unnecessary applications from the system and made simple.
- Rom 1: S5 interface because it is the closest one can tell ROM.

- Ram usage is fine level between the amount of free RAM 500-600mb.

- Rom's signature control is turned off.

- Wi-Fi gravity was increased.

- Rom in init.d support is available.

- Kernel has rootED. - A Xposed module for your life fully experience the S5 has been included in the system.
- Incoming / outgoing calls in the screen off automatically to the problem was resolved.
Inspiring the system from the deep sleep mode to improve battery performance and avoid the transfer of the system to the deep sleep mode;

* Trip Advisor
* Flipboard
* ChatON
* Magazines
* Mac Music (instead AOSP Music Player added)

applications have been removed from the system.

- Added tweak to improve battery performance.

- Xposed Framework formed by the use of the names of persons appearing in incoming call problem has been fixed. (You can use Xposed seamlessly)


STePs to InStaLL
Download the ROM and store it on your SD-Card.
-Start Recovery Mode
-Wipe Data or Factory Reset
-Clean to Install new Rom
-Yes,Format
-Install ROM
-Install Patches.

DOWNLOADS!!

S5 rom:- https://drive.google.com/file/d/0B34...ew?usp=sharing
Boot Patch:- https://drive.google.com/file/d/0B34...ew?usp=sharing
Modem Patch:- https://drive.google.com/file/d/0B34...ew?usp=sharing
camera patch:- the same one from dani..

please try the rom and report(art also),
thank you.

XDA:DevDB Information
Galaxy S5 ROM, ROM for the Micromax Canvas 4 A210

Contributors
rishivg, MuzzamilIhsan
ROM OS Version: 4.4.x KitKat
ROM Kernel: Linux 3.4.x
ROM Firmware Required: cwm recovery, canvas 4

Version Information
Status: Stable
Current Stable Version: 1

Created 2016-02-28
Last Updated 2016-02-29

Hey Folks ! where is camera patch link ?
21st May 2016, 06:33 AM |#19  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
network issue
unable to get network bars in fact no signal. phone detects both the sim but not getting any signal. pls help.
29th May 2016, 07:49 AM |#20  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by SkY Kashyap

unable to get network bars in fact no signal. phone detects both the sim but not getting any signal. pls help.

To solve this problem extract ROM zip file and replace firmware(system>etc>firmware) from colossus S5 for a210 custom rom's firmware. And after editing compress to .zip and flash this .zip by given instructions by rishivg. I tried also. And works fine. Great rom . thanks rishivg. And sorry for my bad English.
The Following User Says Thank You to anayak882 For This Useful Post: [ View ] Gift anayak882 Ad-Free
30th May 2016, 04:23 PM |#21  
Junior Member
Flag New Delhi
Thanks Meter: 0
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by SkY Kashyap

unable to get network bars in fact no signal. phone detects both the sim but not getting any signal. pls help.

This is happening due to two different modem.img in your system..(I had the same problem..)
Dont Worry Get the modem.zip from attachment and flash it again.....
credit @rishivg

Or you can simply delete modem file from you system..
1. Use ES File manager and go to " System/etc/firmware/ "
2. Delete file named
Quote:

modem_1_3g_n.img

Make ensure that there are two modem file one having the above name and another one have "modem.img"
Attached Files
File Type: zip modem.zip - [Click for QR Code] (3.32 MB, 76 views)
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes