FORUMS
Remove All Ads from XDA

IMEI - Repair [Just A Flashable Zip] [ The Fastest Way ] For All Android One Devices

35 posts
Thanks Meter: 44
 
By Sagar Kapasi, Member on 4th January 2015, 09:56 AM
Post Reply Email Thread
15th April 2015, 01:02 PM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Unhappy Installation aborted in canvas A1.
When i m flashing the zip file it says installation aborted in canvas A1.
 
 
15th April 2015, 01:57 PM |#12  
Saurabh K's Avatar
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 57
 
More
Smile
Quote:
Originally Posted by aryan9090

When i m flashing the zip file it says installation aborted in canvas A1.

Try to copy paste the IMEI file you just made manually to the directory which is in the main post. It works on my Sparkle V everytime(the copy-paste method).
20th April 2015, 10:47 PM |#13  
Senior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 23
 
Donate to Me
More
Unhappy Does not work for me... please help.....
Quote:
Originally Posted by Sagar Kapasi

Note :- THESE GUIDE IS EXCLUSIVELY FOR ANDROID ONE DEVICE's. & Of course A Rooted Android Device To Flash zip
& EVERY TIME YOU FLASH A ROM ie: Format /System Then IMEI WILL BE GONE SO i MADE FLASHABLE ZIP TO Flash everytime you loose your IMEI [ its better to flash a zip rather than going to "\data\nvram\md\NVRAM\NVD_IMEI\MP0B_001" & Fixing Permissions Manually

You Can Use It Too, On Your Device If Your Partition Is Like This
"\data\nvram\md\NVRAM\NVD_IMEI\MP0B_001"

Here "MP0B_001" Is The IMEI File And Its Corrupt [GENERALLY AFTER FLASHING STOCK ROM]
Then Follow This Guide To Rectify That Problem.

LETS BEGIN
First Download These Files
IMEI MAKER.zip
SCREENSHOT
& IMEI REPAIR.zip
SCREENSHOT

So After Downloading The Above Files
Extract IMEI MAKER.ZIP
SCREENSHOT

Open IMEI MAKER FOLDER , HOLD "SHIFT & RIGHT CLICK" , Click On "Open Command Window Here"
SCREENSHOT

Now In Command prompt (CMD)
-Enter the following text:
imei.exe <15digit_IMEI_1> <15digit_IMEI_2>

(eg: imei.exe 123456789111111 123456789111111)

Then Press ENTER
SCREENSHOT

NOW YOU WILL SEE A FILE CALLED "MP0B_001_NEW"
Now Rename & Remove "_NEW" From It .
SCREENSHOT

NOW OPEN IMEI REPAIR.ZIP Using Winrar [Software For Pc] [ recommended ]
Inside That Archive Navigate To
data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI
& DRAG-&-DROP The MP0B_001 File There, Which We Just Created [using IMEI Repair]
Now It Should Look Like This
"/data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI/MP0B_001"
SCREENSHOTS

Now Copy The Zip To Your SD CARD [REMEMBER NOT TO PUT IT DEEP INSIDE]
& FLASH IT USING ANY RECOVERY BUT CWM RECOVERY IS RECOMMENDED

& REMEMBER THIS TUTORIAL IS ONLY FOR ANDROID ONE DEVICES AND SIMILAR DEVICES HAVING PARTITION LIKE THIS
/data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI/MP0B_001

I Uploaded A Video On Youtube For This,
Its only [2:19] Minutes So People Confused Can Watch This Video



Please Like This Video & Suscribe To My Channel
Share This Video
& Thnx For Watching [If Watched] LOL

DONT PRESS THNX IF I HELPED YOU


I followed complete steps and it got installed successfully but the IMEI is still 0 !! Does this even works on Nexus 5? Please help.
21st April 2015, 11:15 AM |#14  
Saurabh K's Avatar
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 57
 
More
Question
Quote:
Originally Posted by deepak21

I followed complete steps and it got installed successfully but the IMEI is still 0 !! Does this even works on Nexus 5? Please help.

did you replace the file and rename it (just asking).
21st April 2015, 08:58 PM |#15  
Senior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 23
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Saurabh K

did you replace the file and rename it (just asking).

Yes, I did... I followed every step very carefully and there were no error message at all.. everything was successful.
22nd April 2015, 04:29 AM |#16  
Saurabh K's Avatar
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 57
 
More
Lightbulb
Quote:
Originally Posted by deepak21

Yes, I did... I followed every step very carefully and there were no error message at all.. everything was successful.

Is your IMEI back ???? If not.......
try to flash the nvram.img using:
fastboot flash nvram nvram.img
I think that nvram partition may have some problem, just give it a try..and reply
22nd April 2015, 08:55 AM |#17  
Senior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 23
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Saurabh K

Is your IMEI back ???? If not.......
try to flash the nvram.img using:
fastboot flash nvram nvram.img
I think that nvram partition may have some problem, just give it a try..and reply

So far nothing worked, will try anything to get it back. Do I need to clear the cache as well ? Will I lose my data? Just asking

---------- Post added at 08:55 AM ---------- Previous post was at 08:00 AM ----------

Quote:
Originally Posted by Saurabh K

Is your IMEI back ???? If not.......
try to flash the nvram.img using:
fastboot flash nvram nvram.img
I think that nvram partition may have some problem, just give it a try..and reply

Also, I don't have any nv backup with me... could you please share any nvram image or let me know where can I get it?
22nd April 2015, 10:09 AM |#18  
Saurabh K's Avatar
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 57
 
More
Quote:
Originally Posted by deepak21

So far nothing worked, will try anything to get it back. Do I need to clear the cache as well ? Will I lose my data? Just asking

---------- Post added at 08:55 AM ---------- Previous post was at 08:00 AM ----------



Also, I don't have any nv backup with me... could you please share any nvram image or let me know where can I get it?

I have the stock KITKAT 4.4.4 nvram image, but I dont know will it work. I will try to extract the image from stock 5.1 and reply soon...

---------- Post added at 09:09 AM ---------- Previous post was at 08:56 AM ----------

Quote:
Originally Posted by deepak21

So far nothing worked, will try anything to get it back. Do I need to clear the cache as well ? Will I lose my data? Just asking

---------- Post added at 08:55 AM ---------- Previous post was at 08:00 AM ----------



Also, I don't have any nv backup with me... could you please share any nvram image or let me know where can I get it?

sorry, but i couldn't backup the 5.1 stock nvram but i will send you nvram.img from stock kitkat ROM. Flash and redo the procedure from scratch...and tell your device model also..
2nd June 2015, 09:12 PM |#19  
Member
Thanks Meter: 14
 
More
First point to note is that only full formatting makes the device lose IMEI,not normal data,system,cache formatting which is required for installing custom roms.When your partition table is messed up you get lots of errors when trying to wipe or mount any partition from custom recoveries,thus leaving you with only option to format before flashing stock rom through sp flash tools.It is after this flash that nvram loses your unique IMEI number.In my case I had backed up my stock rom through cwm recovery,now to restore my IMEI, I just extract the contents of /data/nvram/.....NVD_IMEI from my backup( three files in total) and push it to my to the same directory using adb push command,and it works for me.There is no need to push three cos only one file is relevant .But this is only temporary solution,cos after every reset you will lose your IMEI. It is better to backup the nvram partiton using dd command so that it could be flashed later,which would persist through installs.
15th July 2015, 05:36 PM |#20  
A1deparagon's Avatar
Senior Member
Flag Lagos
Thanks Meter: 17
 
More
Quote:
Originally Posted by tealio

I accidentally restored the EFS partition from one Nexus 5 to another and ended up with an IMEI of all zeros. It can happen. I was able to repair it with Qualcomm software, but the phone still doesn't see the network. Possibly an antenna issue...

Anyway, it can definitely happen. Also, it is illegal to change your IMEI (in the US at least). I would think it's OK to repair one however. I think the OP should specify that this method should only be used to restore an IMEI to the numbers listed on the device. These can usually be found inside the back cover and on the SIM tray. Check documentation for your model.

please brother how did you "repair it with Qualcomm software to restore an IMEI to the numbers listed on the device. These can usually be found inside the back cover and on the SIM tray"? please can you pm me or email: [email protected] the software and guide pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaasssssssssssseeeeeee
need to fix my htc mytouch 4G and my LG vu II
Thanks
15th July 2015, 06:25 PM |#21  
Member
Thanks Meter: 32
 
More
Quote:
Originally Posted by A1deparagon

please brother how did you "repair it with Qualcomm software to restore an IMEI to the numbers listed on the device. These can usually be found inside the back cover and on the SIM tray"? please can you pm me or email: [email protected] the software and guide pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaasssssssssssseeeeeee
need to fix my htc mytouch 4G and my LG vu II
Thanks

There are instructions on this site, as well as online...

http://bfy.tw/pXa
The Following User Says Thank You to tealio For This Useful Post: [ View ] Gift tealio Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
android one, imei, micromax a1, repair, sprout

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes