FORUMS
Remove All Ads from XDA

Unable to open service/engineering mode

17 posts
Thanks Meter: 1
 
By piyush4542, Junior Member on 24th August 2016, 01:30 PM
Post Reply Email Thread
Hello everyone.. i want to force switch on LTE mode on my device to use 4g internet and sim. I know it will not convert device to 4g.
But to that i have to open engineering mode. U have tried mtk engineering app and ussd codes *#*#197328640#*#*
But unable to open the menu. App says "can not find engineer mode app"
I have followed the following steps http://flipshope.com/blog/how-to-use...m-in-3g-phone/
25th August 2016, 06:42 AM |#2  
Tyaginator's Avatar
Senior Member
Flag Noida
Thanks Meter: 105
 
More
*#*#4636#*#*

You will find it in phone information
25th August 2016, 06:57 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Ohkey.. is it the same thing?
Also if i want to explore additional options as in service menu like changing volume etc. Can I do that too???
Thanks for reply i found that option will check if it works...
31st August 2016, 06:58 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by piyush4542

Ohkey.. is it the same thing?
Also if i want to explore additional options as in service menu like changing volume etc. Can I do that too???
Thanks for reply i found that option will check if it works...

Heyy,
Is your jio sim working after doing this trick. I dont have a jio sim so i cant try it . please reply...
31st August 2016, 10:28 AM |#5  
joeyhuab's Avatar
Recognized Developer
Flag Antipolo
Thanks Meter: 5,666
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by piyush4542

Ohkey.. is it the same thing?
Also if i want to explore additional options as in service menu like changing volume etc. Can I do that too???
Thanks for reply i found that option will check if it works...

You can't. There's no Engineer Mode in Android One.
31st August 2016, 11:07 AM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Thanks for telling... i was searching for it for long that by any mean it works while its not possible... lol
Alas my jio sim is not yet activated waiting to check
31st August 2016, 11:07 AM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Thanks for telling... i was searching for it for long that by any mean it works while its not possible... lol
Alas my jio sim is not yet activated waiting to check
2nd September 2016, 08:37 PM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
does it works
12th September 2016, 10:44 AM |#9  
AdityaAg's Avatar
Senior Member
Flag Patna
Thanks Meter: 88
 
More
correct
Quote:
Originally Posted by joeyhuab

You can't. There's no Engineer Mode in Android One.

Yes right bro I also tried to entre engineering mode several times but, didn't succeeded and found that theres no mode like this in Android one.
12th September 2016, 01:24 PM |#10  
Junior Member
Flag Hanumangarh, Rajasthan
Thanks Meter: 0
 
More
Try *#*#4636#*#*
17th September 2016, 11:00 AM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
its helps
thank you very much
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes