FORUMS
Remove All Ads from XDA

Magisk systemless + Gravitybox v7.0.4 module works on stock

387 posts
Thanks Meter: 87
 
By manaox2, Senior Member on 15th November 2017, 01:30 AM
Post Reply Email Thread
Enough said really. If you don't know about GravityBox module, you can use it to perform a good amount customization on menus, button actions, lock screen, etc. For example, 30 volume step mod, circle battery with percentage, randomization of pin numbers on lockscreen, extended power menu with reboot options/screenshot/screen recording, etc.

Grab the regular (NOT the non FBE version).

It can be found here: https://forum.xda-developers.com/xpo...droid-t3653953

If you don't have Xposed systemless installed, download and install the sdk25 version (download zip and add module from magisk manager) from here: https://forum.xda-developers.com/xpo...posed-t3388268

As always, Xposed systemless framework enabled will cause SafetyNet to fail. So if you want to use Snapchat, Android Pay, Pokemon GO, Mario GO, new versions of Netflix, etc.; you'll have to disable the framework and then reboot currently. This hasn't been an issue for me so far!
The Following 3 Users Say Thank You to manaox2 For This Useful Post: [ View ] Gift manaox2 Ad-Free
16th November 2017, 06:05 AM |#2  
Airwolf79's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 100
 
More
Have you had any luck with any Magisk's modules? I can't get them to work. I can't get any black out apps to work via TRWP flashing either. It's gotta have sitting to do with the a/b partition, right?

Sent from my PH-1 using Tapatalk
17th November 2017, 07:05 AM |#3  
treIII's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 581
 
More
Cool
17th November 2017, 02:47 PM |#4  
manaox2's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 87
 
More
Quote:
Originally Posted by Airwolf79

Have you had any luck with any Magisk's modules? I can't get them to work. I can't get any black out apps to work via TRWP flashing either. It's gotta have sitting to do with the a/b partition, right?

Sent from my PH-1 using Tapatalk

The Xposed framework systemless v88.2 is the only module I actually have in magisk. Most magisk modules don't seem to have been updated for the magisk systemless 14+ betas.
17th November 2017, 03:47 PM |#5  
Airwolf79's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 100
 
More
Ok, after a couple of reboots, I got a few of them to work. BusyBox, Greenify, and the black themed injected YouTube back ground playback (which is amazing BTW) are all working now. Although, my phone doesn't pass safetynet now.
24th November 2017, 12:28 PM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 20
 
More
Does status bar colouring work on GravityBox on the Essential? I ask because colouring the status bar black across all system and apps would basically give an illusion of equal top and bottom bezels but with light up notifications and icons which imo would look pretty cool and hide the camera notch.
28th November 2017, 01:03 AM |#7  
treIII's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 581
 
More
Quote:
Originally Posted by manaox2

Enough said really. If you don't know about GravityBox module, you can use it to perform a good amount customization on menus, button actions, lock screen, etc. For example, 30 volume step mod, circle battery with percentage, randomization of pin numbers on lockscreen, extended power menu with reboot options/screenshot/screen recording, etc.

Grab the regular (NOT the non FBE version).

It can be found here: https://forum.xda-developers.com/xpo...droid-t3653953

If you don't have Xposed systemless installed, download and install the sdk25 version (download zip and add module from magisk manager) from here: https://forum.xda-developers.com/xpo...posed-t3388268

As always, Xposed systemless framework enabled will cause SafetyNet to fail. So if you want to use Snapchat, Android Pay, Pokemon GO, Mario GO, new versions of Netflix, etc.; you'll have to disable the framework and then reboot currently. This hasn't been an issue for me so far!

I installed the regular gravity box and it's just an apk. How do I get the gravity box module? Is there a difference? If so could u give steps? And thanks Xposed is installed and in the magisk manager folder. I just can't figure out how to install gravity box
28th November 2017, 01:13 AM |#8  
manaox2's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 87
 
More
Quote:
Originally Posted by treIII

I installed the regular gravity box and it's just an apk. How do I get the gravity box module? Is there a difference? If so could u give steps? And thanks Xposed is installed and in the magisk manager folder. I just can't figure out how to install gravity box

You need to install the xposed framework apk as well located in the attachments of the xposed systemless thread in order to enable and manage xposed modules. Found here: https://forum.xda-developers.com/xpo...posed-t3388268 and called XposedInstaller_3.1.4_Magisk.apk
28th November 2017, 01:52 AM |#9  
treIII's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 581
 
More
Quote:
Originally Posted by manaox2

You need to install the xposed framework apk as well located in the attachments of the xposed systemless thread in order to enable and manage xposed modules. Found here: https://forum.xda-developers.com/xpo...posed-t3388268 and called XposedInstaller_3.1.4_Magisk.apk


I got it. Been a while. Thanks

---------- Post added at 01:52 AM ---------- Previous post was at 01:23 AM ----------

Quote:
Originally Posted by manaox2

You need to install the xposed framework apk as well located in the attachments of the xposed systemless thread in order to enable and manage xposed modules. Found here: https://forum.xda-developers.com/xpo...posed-t3388268 and called XposedInstaller_3.1.4_Magisk.apk

I have a question for ya. Do u know where to find the recent app settings in gravity box. I can't find them. I want to switch to bottom right. It's been so long since I've used it and it's changed. Thanks
28th November 2017, 02:36 AM |#10  
Senior Member
Venus
Thanks Meter: 105
 
More
This is great, thanks for the headsup. Being able to use GB+xp makes running stock an awesome experience AND I get to use the 360 cam.
The cam is really the catz azz .
don't use AP as my cc app works regardless.
Zo0
The Following User Says Thank You to ZooBaAr For This Useful Post: [ View ] Gift ZooBaAr Ad-Free
20th January 2018, 06:46 AM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
On b3 and looking for a stable magisk that won't break my wifi .. so many headaches trying to get magisk to work on essential ..want Xposed again
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes