FORUMS
Remove All Ads from XDA

FireTV 1 (bueller) TWRP Recovery

1,689 posts
Thanks Meter: 2,333
 
By rbox, Recognized Developer on 21st May 2016, 05:53 AM
Post Reply Email Thread
22nd March 2017, 05:58 AM |#521  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Something seems to be not working for me...

I have a rooted 51.1.40 FireOS3.
I have unlocked the bootloader. (When I enter shell, the prompt is already [email protected], and cat /proc/cmdline returns
androidboot.hardware=qcom user_debug=31 msm_rtb.filter=0x3F ehci-hcd.park=3 maxcpus=2 androidboot.emmc=true androidboot.serialno=7090030342330NUK androidboot.unlocked_kernel=true androidboot.baseband=apq
I have the newest CWM (6.0.5.1.4a) and I can boot into recovery with it no problem.

I have followed steps from the OP:
pushed bueller-twrp_3.0.0-7.img to sdcard
ran dd if=/data/media/0/bueller-twrp_3.0.0-7.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/recovery
(why /data/media/0/ rather then /sdcard/? also do you still need to su to become root if you are already at [email protected]? I tried both ways to no difference.)
reboot to recovery.
and... nothing. No TWRP logo, menu, looping, just a screen full of static.
Leave it sitting for an hour, nothing changed. Pull the power, turn on again, I can return back to FireOS3 (and quickly reapplied the CWM just incase).

I've gone back and forth between CWM and TWRP a few time retrying the TWRP installation, to no change.

I'm thinking it'd be easier to just enable OTA updates, update to 5.0.5, Kingroot, and use the second instructions which worked for an earlier FireTV I needed to upgrade, but this one is the one I use and has all my SPMC config data, which I would prefer not to have to redo again, so I would like to avoid Factory Reset.

Anyone have any clue what the hell is going on? I have read through the thread and didn't spot anything that sounded anything like my problem.
 
 
23rd March 2017, 03:31 AM |#522  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Install twrp version 3.0.0-7
Quote:
Originally Posted by S-O-F

Something seems to be not working for me...

I have a rooted 51.1.40 FireOS3.
I have unlocked the bootloader. (When I enter shell, the prompt is already [email protected], and cat /proc/cmdline returns

androidboot.hardware=qcom user_debug=31 msm_rtb.filter=0x3F ehci-hcd.park=3 maxcpus=2 androidboot.emmc=true androidboot.serialno=7090030342330NUK androidboot.unlocked_kernel=true androidboot.baseband=apq
I have the newest CWM (6.0.5.1.4a) and I can boot into recovery with it no problem.

I have followed steps from the OP:
pushed bueller-twrp_3.0.0-7.img to sdcard
ran dd if=/data/media/0/bueller-twrp_3.0.0-7.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/recovery
(why /data/media/0/ rather then /sdcard/? also do you still need to su to become root if you are already at [email protected]? I tried both ways to no difference.)
reboot to recovery.
and... nothing. No TWRP logo, menu, looping, just a screen full of static.
Leave it sitting for an hour, nothing changed. Pull the power, turn on again, I can return back to FireOS3 (and quickly reapplied the CWM just incase).

I've gone back and forth between CWM and TWRP a few time retrying the TWRP installation, to no change.

I'm thinking it'd be easier to just enable OTA updates, update to 5.0.5, Kingroot, and use the second instructions which worked for an earlier FireTV I needed to upgrade, but this one is the one I use and has all my SPMC config data, which I would prefer not to have to redo again, so I would like to avoid Factory Reset.

Anyone have any clue what the hell is going on? I have read through the thread and didn't spot anything that sounded anything like my problem.

Install twrp version 3.0.0-7.... also have on ready on SD card or thumb drive... once you reboot, you should have twrp boot selection options. Boot into twrp recovery then install your own rom.. I just installed 5.2.1.2, rooted version from xda or aftv news. Remember to login, I had no home info until I logged in amazon account. .

---------- Post added at 03:31 AM ---------- Previous post was at 03:30 AM ----------

Quote:
Originally Posted by S-O-F

Something seems to be not working for me...

I have a rooted 51.1.40 FireOS3.
I have unlocked the bootloader. (When I enter shell, the prompt is already [email protected], and cat /proc/cmdline returns

androidboot.hardware=qcom user_debug=31 msm_rtb.filter=0x3F ehci-hcd.park=3 maxcpus=2 androidboot.emmc=true androidboot.serialno=7090030342330NUK androidboot.unlocked_kernel=true androidboot.baseband=apq
I have the newest CWM (6.0.5.1.4a) and I can boot into recovery with it no problem.

I have followed steps from the OP:
pushed bueller-twrp_3.0.0-7.img to sdcard
ran dd if=/data/media/0/bueller-twrp_3.0.0-7.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/recovery
(why /data/media/0/ rather then /sdcard/? also do you still need to su to become root if you are already at [email protected]? I tried both ways to no difference.)
reboot to recovery.
and... nothing. No TWRP logo, menu, looping, just a screen full of static.
Leave it sitting for an hour, nothing changed. Pull the power, turn on again, I can return back to FireOS3 (and quickly reapplied the CWM just incase).

I've gone back and forth between CWM and TWRP a few time retrying the TWRP installation, to no change.

I'm thinking it'd be easier to just enable OTA updates, update to 5.0.5, Kingroot, and use the second instructions which worked for an earlier FireTV I needed to upgrade, but this one is the one I use and has all my SPMC config data, which I would prefer not to have to redo again, so I would like to avoid Factory Reset.

Anyone have any clue what the hell is going on? I have read through the thread and didn't spot anything that sounded anything like my problem.

Install twrp version 3.0.0-7.... also have rom ready on SD card or thumb drive... once you reboot, you should have twrp boot selection options. Boot into twrp recovery then install your own rom.. I just installed 5.2.1.2, rooted version from xda or aftv news. Remember to login, I had no home info until I logged in amazon account. .
23rd March 2017, 04:56 AM |#523  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by 1jimmy007

Install twrp version 3.0.0-7.... also have on ready on SD card or thumb drive... once you reboot, you should have twrp boot selection options. Boot into twrp recovery then install your own rom.. I just installed 5.2.1.2, rooted version from xda or aftv news. Remember to login, I had no home info until I logged in amazon account. .

---------- Post added at 03:31 AM ---------- Previous post was at 03:30 AM ----------



Install twrp version 3.0.0-7.... also have rom ready on SD card or thumb drive... once you reboot, you should have twrp boot selection options. Boot into twrp recovery then install your own rom.. I just installed 5.2.1.2, rooted version from xda or aftv news. Remember to login, I had no home info until I logged in amazon account. .

Ah thats the problem though, I don't seem to get the twrp boot selection options or anything. I know people have mentioned being stuck in a boot loop until they plug in a thumb drive, but I don't seem to get a boot anything. The twrp logo never comes up, not boot options are given, just a screen of white noise. Well I'll try the thumb drive anyways, at which point do I try putting it in? Can I have it in before I reboot or only stick it in after the static pops up?
23rd March 2017, 05:05 AM |#524  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Tarp romantic setup
Quote:
Originally Posted by S-O-F

Ah thats the problem though, I don't seem to get the twrp boot selection options or anything. I know people have mentioned being stuck in a boot loop until they plug in a thumb drive, but I don't seem to get a boot anything. The twrp logo never comes up, not boot options are given, just a screen of white noise. Well I'll try the thumb drive anyways, at which point do I try putting it in? Can I have it in before I reboot or only stick it in after the static pops up?

Install tarp 3.0.0-7 first, don't reboot. Push or transfer Buller rom you want to sdcard. Aftv news has great info on this. Now you reboot into recovery, find your rom and install.... you need a keyboard connected to box.
23rd March 2017, 05:23 AM |#525  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by 1jimmy007

Install tarp 3.0.0-7 first, don't reboot. Push or transfer Buller rom you want to sdcard. Aftv news has great info on this. Now you reboot into recovery, find your rom and install.... you need a keyboard connected to box.

Heh sorry, that's what Im trying to say, I've installed 3.0.0-7, have bueller-5.2.1.2-rooted_r1.zip sitting in /sdcard/. do adb reboot recovery, the firetv shuts down, and then just moves on to nothing but white noise static on the screen. TV doesn't even say it's not getting a signal, so as far as I can tell, the fireTV IS sending an image out, it's just the image is nothing at all. Just static snow white noise etc. It does not show me the twrp logo, it does not give me an option to enter twrp recovery, it does not appear to bootloop, it does not load into the currently isntalled FireOS3, it does nothing but spit white noise static at the tv screen, until I pull the power on it.
23rd March 2017, 05:39 AM |#526  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Rest restore!?
Quote:
Originally Posted by S-O-F

Heh sorry, that's what Im trying to say, I've installed 3.0.0-7, have bueller-5.2.1.2-rooted_r1.zip sitting in /sdcard/. do adb reboot recovery, the firetv shuts down, and then just moves on to nothing but white noise static on the screen. TV doesn't even say it's not getting a signal, so as far as I can tell, the fireTV IS sending an image out, it's just the image is nothing at all. Just static snow white noise etc. It does not show me the twrp logo, it does not give me an option to enter twrp recovery, it does not appear to bootloop, it does not load into the currently isntalled FireOS3, it does nothing but spit white noise static at the tv screen, until I pull the power on it.

You may need to reset, restore in cwm. Install os3 rom. May need to wipe system, cache, dalvik!? Aftv news and xda as well will have some help. Some people had same issues. I have 1 box that's the same on every step too. The others are fine. Be ready to adb files over incase you wipe the rom you need. I have 1 box that hates updates... stuck at 51.1.0.2 lol.. never got back to it..
24th March 2017, 04:20 AM |#527  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Sigh... Nope, I have now tried to further:
Reset to factory defaults from cwm -> Install twrp->Nothing but white noise on reboot to recovery
Install Boot Menu->Update to CFW 51.1.6.3 (rooted)->Install TWRP->Noting but white noise on reboot to recovery
Try enable ota updates and install newer patch that way (with twrp installed)->Nothing but white noise on reboot, hard reboot returns to normal OS with the update
downloaded and waiting for install.
Try enable ota updates and install newer patch that way (with CWM installed)->Reboots to clockwork recovery, I don't know how to apply official updates from there.

Bloody hell...
1st April 2017, 06:27 AM |#528  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I had a fully unlocked bootloader and had been running rbox 1. Rebooted into twrp 3.0.0.7 and tried to update to a pre-rooted rom.
It came up sayig it couldn'y mount the cache etc., and but said the image was transferred (I think).
Took option to reboot.
Came up stating installing latest software. Rebooted.
Now when it starts up I get the initial amazon logo, then amazon fire tv logo then a blank screen and nothing?? Fire tv is still on and outputting to TV as get distorted screen graphics.

Help?

Can't seem to do anything. Followed instructions on here, so not sure what I did wrong?
1st April 2017, 02:21 PM |#529  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Romantic and recovery issues
Quote:
Originally Posted by heidthebaw

I had a fully unlocked bootloader and had been running rbox 1. Rebooted into twrp 3.0.0.7 and tried to update to a pre-rooted rom.
It came up sayig it couldn'y mount the cache etc., and but said the image was transferred (I think).
Took option to reboot.
Came up stating installing latest software. Rebooted.
Now when it starts up I get the initial amazon logo, then amazon fire tv logo then a blank screen and nothing?? Fire tv is still on and outputting to TV as get distorted screen graphics.

Help?

Can't seem to do anything. Followed instructions on here, so not sure what I did wrong?


I have 1 box that's like this, I've updated other boxes... can you get to recovery? CWM or TWRP? If u can, you many need to flash latest os3 rom. Make sure your on the newest or patched TWRP recovery 3.0.0-7. Make sure it boot normally on both recovery and aftv os. At this point, You may need to wipe system then install fresh os3 rom or new os5 rom 5.0.5......

Aftv news has lots to read and has some help too.

This guy has great vids...

Fire Tv 1st Gen - A to Z Guide: h t t p://www.youtube.com/playlist?list=PLq4EPW92B28dTjWxW3TpRVQxoPmCaPZlb
The Following User Says Thank You to 1jimmy007 For This Useful Post: [ View ] Gift 1jimmy007 Ad-Free
2nd April 2017, 06:34 AM |#530  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by 1jimmy007

I have 1 box that's like this, I've updated other boxes... can you get to recovery? CWM or TWRP? If u can, you many need to flash latest os3 rom. Make sure your on the newest or patched TWRP recovery 3.0.0-7. Make sure it boot normally on both recovery and aftv os. At this point, You may need to wipe system then install fresh os3 rom or new os5 rom 5.0.5......

Aftv news has lots to read and has some help too.

This guy has great vids...

Fire Tv 1st Gen - A to Z Guide

Thanks so much for the reply mate.

So can get to TWRP recovery now. Got it to load up to finding the controller then looking for updates (got to the point that I wasn't bothered about losing root or going to latest software), but when I try and flash any image it just comes up with an error 7 at the end. WHen it reboots it will either go to recovery straight away or will try and load and get to the coloured amazon logo then reboot to recovery.

On 3.0.07. Will try the latest os3 rom. Doing my head in. Any more help much appreciated

---------- Post added at 06:34 AM ---------- Previous post was at 06:31 AM ----------

Quote:
Originally Posted by 1jimmy007

I have 1 box that's like this, I've updated other boxes... can you get to recovery? CWM or TWRP? If u can, you many need to flash latest os3 rom. Make sure your on the newest or patched TWRP recovery 3.0.0-7. Make sure it boot normally on both recovery and aftv os. At this point, You may need to wipe system then install fresh os3 rom or new os5 rom 5.0.5......

Aftv news has lots to read and has some help too.

This guy has great vids...

Fire Tv 1st Gen - A to Z Guid

Btw do I use stock or safe image? I can't flash bin files through twrp can i?
2nd April 2017, 09:33 AM |#531  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
OK, so managed to get it working again on an old rom. Then followed the guide here and again error 7. Don't know what to do now. Tempted to just let it update if I get it working again.

It's hardware rooted though, so don't know if that would be detected and blocked?

** edit ** got it working again, but can't seem to put anyhing newer than os 3 on. If I try through TWRP it's just consistent error 7's mno matter which Rom I use? Would it be worth trying an older version of TWRP?
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes