FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Guide] Comcast Xfinity TV Go App on FTV

7 posts
Thanks Meter: 3
 
By AndroidDeveloper4Life, Junior Member on 13th April 2016, 11:33 PM
Post Reply Email Thread
Hello Everyone!
I have been able to get my Xfinity TV Go app working on the FTV.

1. Download the Xfinity.apk [Mediafire]
2. Buy or Download the "Mouse Toggle for Fire TV" [Google Play - $2.99]
3. Install Mouse Toggle on an android device (tablet or phone) and make sure you are on the same network as the FTV stick.
4. Follow instructions on the Mouse Toggle app (EXTREMELY SIMPLE)
5. Install the Xfinity.apk to the FTV via ADB
6. Open the Xfinity app on the FTV
7. If the Mouse Toggle installed and is running QUICKLY double tap <PLAY/PAUSE> and you will see a cursor on the screen. Move it with the D-Pad and select Username/Email
8. Login with your Comcast Account
9. Profit?

I have done this and it 100% works! It is still a bit of a pain to have to switch to D-Pad mode to scroll and the Mouse Mode to select but all in all it works!

Thanks and any comments/feedback is greatly appreciated!
The Following 2 Users Say Thank You to AndroidDeveloper4Life For This Useful Post: [ View ] Gift AndroidDeveloper4Life Ad-Free
 
 
15th April 2016, 12:58 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 77
 
More
Or just use a mouse ...
15th April 2016, 01:04 AM |#3  
OP Junior Member
Flag ChiTown!!!!
Thanks Meter: 3
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by andTab

Or just use a mouse ...

Yes you could but not everyone has a Bluetooth mouse. And for a cheaper one is 5 to 10 usd while the app is $2.99. Also it is easier to just use the supplied remote instead of multiple devices.

But to each their one.
15th April 2016, 02:17 AM |#4  
Y314K's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 320
 
More
@AndroidDeveloper4Life

Great guide write-up. Been using the Mouse Toggle since last year. Once you get use to it. It will become second nature to switch back and forth.

Are any of your FTV's rooted ? If so, is XFinity blocking playback on rooted devices ? Are you live streaming from XFinity on a FTV Stick ? Is it smooth? Asking because the ATT Uverse app has been pain if your rooted or overall too.
15th April 2016, 02:30 AM |#5  
OP Junior Member
Flag ChiTown!!!!
Thanks Meter: 3
 
Donate to Me
More
Thanks.
I do not have a rooted fire tv stick but will get one of the 3 in the house done soon. But it is great quality live streaming (about 1 min behind normal cable). Looks great almost HD quality. We have the 2nd step plan on the Cable (sorry it doesn't give a name online), and we also have the sports addon and everything works great. Of course it will take a min for it to reach HD quality upon loading a channel. But have access to 70+ channels and probably like 90+ if we had HBO, Showtime and all that. But it works great! A he|| alot better than Kodi live tv!
The Following User Says Thank You to AndroidDeveloper4Life For This Useful Post: [ View ] Gift AndroidDeveloper4Life Ad-Free
15th April 2016, 03:27 AM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
More
I have a rooted Fire TV 2 and the Xfinity apps work fine for me. Been using these apps for months now,
The Following User Says Thank You to lightykd For This Useful Post: [ View ] Gift lightykd Ad-Free
15th April 2016, 07:13 PM |#7  
Y314K's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 320
 
More
Quote:
Originally Posted by AndroidDeveloper4Life

Thanks.
I do not have a rooted fire tv stick but will get one of the 3 in the house done soon. But it is great quality live streaming (about 1 min behind normal cable). Looks great almost HD quality. We have the 2nd step plan on the Cable (sorry it doesn't give a name online), and we also have the sports addon and everything works great. Of course it will take a min for it to reach HD quality upon loading a channel. But have access to 70+ channels and probably like 90+ if we had HBO, Showtime and all that. But it works great! A he|| alot better than Kodi live tv!

Great to know. They seem to have added a ton of channels from last time. Will definitely give it ago. Thanks.

Quote:
Originally Posted by lightykd

I have a rooted Fire TV 2 and the Xfinity apps work fine for me. Been using these apps for months now,

Great, will get an account from a friend to try it out. Haven't tried XFinity for close to two years. Glad they got their act together.

Also my bad experience might also be due to FireOS 3 vs FireOS 5. Since all my rooted FTV's are 1st Gen & are still on FireOS 3 waiting for an update.

Tried Uverse on a stock FTV Stick but there where still problems with both Amazon & PlayStore versions of the app.

What version of the XFinity app are your two using?
16th April 2016, 12:16 AM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
More
The Xfinity apps are great but it would be nice if they had D-Pad/button support. Like stated earlier, get that mouse ready!
16th April 2016, 02:16 AM |#9  
Y314K's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 320
 
More
Quote:
Originally Posted by lightykd

The Xfinity apps are great but it would be nice if they had D-Pad/button support. Like stated earlier, get that mouse ready!

Have been using & am used to the Mouse Toggle for Fire TV app since Nov. of last year. So no worries if a mouse is needed. Used to have some Logitech M325's hooked up to my 1st Gens. Don't anymore. I really like the scrolling options of the Mouse Toggle for Fire TV.
16th June 2016, 01:22 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by AndroidDeveloper4Life

Thanks.
I do not have a rooted fire tv stick but will get one of the 3 in the house done soon. But it is great quality live streaming (about 1 min behind normal cable). Looks great almost HD quality. We have the 2nd step plan on the Cable (sorry it doesn't give a name online), and we also have the sports addon and everything works great. Of course it will take a min for it to reach HD quality upon loading a channel. But have access to 70+ channels and probably like 90+ if we had HBO, Showtime and all that. But it works great! A he|| alot better than Kodi live tv!

So does this really work on a nonrooted firetv stick running any software os3 or latest os5? Does it continue to work today( a couple months later)?
I'm trying to find out if I need a rooted ftv to play xfinity tv go app or is any nonrooted ftv1,2,or stick fine?
I tried it with a new cheap Android box but kept getting error 3322 on all the channels.
23rd June 2016, 09:13 PM |#11  
clsA's Avatar
Senior Member
Flag Central Florida
Thanks Meter: 2,917
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by atoneapone

So does this really work on a nonrooted firetv stick running any software os3 or latest os5? Does it continue to work today( a couple months later)?
I'm trying to find out if I need a rooted ftv to play xfinity tv go app or is any nonrooted ftv1,2,or stick fine?
I tried it with a new cheap Android box but kept getting error 3322 on all the channels.

Yes it worked fine. My problem is that I have a game controller and no remote.

I borrowed one from the neighbors to test it out

Sent from my SM-N920T using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes