FORUMS
Remove All Ads from XDA

[GSI][64bit][A600X] 64bit Vendor for arm64 GSI

1,385 posts
Thanks Meter: 754
 
By ShaDisNX255, Senior Member on 23rd July 2019, 07:27 PM
Post Reply Email Thread
Announcement from ShaDisNX255: Release!
64 bit vendor for A6


The day is here... the day we never thought was ever going to be possible. Exynos 7870 is now running 64 bits. This magic was made possible by @Astrako
I hope everybody appreciates the dedication and the countless hours he must've gone through to get this to work.
Please don't take anything from this vendor set-up. I used took Astrako's vendor in H-ROM and adapted it to A6 with his permission. Don't try to claim it as your own.
Please give thanks to the original thread that made this possible: Click here and give thanks!
Also, A HUGE HUGE HUGE DISCLAIMER:
I do not own an A6. This vendor was originally made for the J6, but since they are somewhat similar it only needed a few file swaps to get most things to work. I only have 2 testers and we managed to fix most stuff. Flash under your own risk and expect bugs!


Code:
Your warranty is now void. 
* We are not responsible for bricked devices, dead SD cards, 
* thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please
* do some research if you have any concerns about flashing this zip file
* before flashing it! YOU are choosing to make these modifications, and if 
* you point the finger at us for messing up your device, we will laugh at you. HARD!

Features!
  • 64bit enabled vendor

Bugs!
  • This will not work with 32 bit OneUI. DON'T FLASH ON ONEUI
  • NFC is probably broken

Changelog!
  • 05/08/19: Update to 1.1.- Fixed a few audio bugs and should be more stable
  • 23/07/19: Release

Links!


Old Versions:

Instructions!

- Create full backup before trying
- Wipe system, data, cache and dalvik
- Flash 64bit A-Only GSI
- Reboot to TWRP
- Flash "Treble-64bit Vendor for A6.zip"
- Follow any specific instructions that the GSI may contain
- Enjoy!

Credits!

@Astrako For his hard work in getting the 7870 to run 64 bit. All the community will always be grateful for opening this huge gate. Thank you
@ananjaser1211 for all your help on fixing bugs and for always being great support for 7870.
@SPARTANICUS for your support on Helios kernel and for all the work in this version of Helios.
@KassemSYR for his help on fixing a few audio and camera bugs
@topjohnwu for Magisk
@DaanDH12 for always being willing to test my stuff
@henok.gk for helping out with some edits
@ Samsung for the firmware
@ Team TWRP for their amazing recovery
@ To users like you!

If you feel I missed you, please give me a PM so I can add you

XDA:DevDB Information
64bit Vendor for A6, ROM for the Samsung Galaxy A6

Contributors
ShaDisNX255, Astrako, Ananjaser1211
Source Code: [URL="https://github.com/SPART4NICUS/KRAKEN_7870"[/URL]

ROM OS Version: 9.x Pie
Based On: GSI

Version Information
Status: Stable
Current Stable Version: V1
Stable Release Date: 2019-07-23

Created 2019-07-23
Last Updated 2019-07-23
The Following 7 Users Say Thank You to ShaDisNX255 For This Useful Post: [ View ] Gift ShaDisNX255 Ad-Free
 
 
23rd July 2019, 07:31 PM |#2  
ShaDisNX255's Avatar
OP Senior Member
Flag Matamoros
Thanks Meter: 754
 
Donate to Me
More
Join our Telegram group


Code:
Check out the latest projects on our Telegram group, where we share our advancement on new things and try to help as best as we can.
For anything already released, please ask here in XDA

The Following 2 Users Say Thank You to ShaDisNX255 For This Useful Post: [ View ] Gift ShaDisNX255 Ad-Free
23rd July 2019, 07:32 PM |#3  
ShaDisNX255's Avatar
OP Senior Member
Flag Matamoros
Thanks Meter: 754
 
Donate to Me
More
FAQ
  • [Q] My phone is stuck in bootloop/infinite boot, what should I do?
  • [A] It is normal for first instalation to take aprox 10-20 minutes on first boot, let it sit for a little bit
  • [Q] Even after 20 minutes, my phone is still in a bootloop/infinite boot, what can I do?
  • [A] It is possible that your previoius Android setup is conflicting with this new setup. Please, do the following:
    • 1. FORMAT DATA (not WIPE, FORMAT!)
    • 2. Try the instalation of the GSI and make sure you follow the instructions correctly
  • [Q] I've found a bug, what should I do
  • [A] Due to the nature of GSI, I cannot fix bugs that may come from the ROM you are using
The Following 3 Users Say Thank You to ShaDisNX255 For This Useful Post: [ View ] Gift ShaDisNX255 Ad-Free
23rd July 2019, 07:32 PM |#4  
ShaDisNX255's Avatar
OP Senior Member
Flag Matamoros
Thanks Meter: 754
 
Donate to Me
More
-reserved3-
The Following User Says Thank You to ShaDisNX255 For This Useful Post: [ View ] Gift ShaDisNX255 Ad-Free
23rd July 2019, 07:39 PM |#5  
KassemSYR's Avatar
Senior Member
Flag Dera'a
Thanks Meter: 1,379
 
Donate to Me
More
good job mate!
The Following 2 Users Say Thank You to KassemSYR For This Useful Post: [ View ] Gift KassemSYR Ad-Free
23rd July 2019, 09:33 PM |#6  
dkrs_'s Avatar
Member
Thanks Meter: 16
 
More
Only a6? or a6+ too?
23rd July 2019, 09:46 PM |#7  
francuz1988's Avatar
Member
Flag Rovno
Thanks Meter: 16
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by dkrs_

Only a6? or a6+ too?

Doesn't work for A6+ it has different processor
The Following User Says Thank You to francuz1988 For This Useful Post: [ View ] Gift francuz1988 Ad-Free
23rd July 2019, 09:55 PM |#8  
ShaDisNX255's Avatar
OP Senior Member
Flag Matamoros
Thanks Meter: 754
 
Donate to Me
More
Sorry guys, this is A6 Exynos 7870 only.
Exynos 7870 is shared between a lot of devices and it's very easy to port between them. Not to mention that there are a lot of devs that work on 7870.
23rd July 2019, 10:16 PM |#9  
dkrs_'s Avatar
Member
Thanks Meter: 16
 
More
2nd August 2019, 06:23 AM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Why my display not like samsung after i flash it
Just like hwawei phone after i flash the terble??
Is that some thing wrong or i wrong download gsi??
2nd August 2019, 01:45 PM |#11  
Senior Member
Flag Alexandria
Thanks Meter: 65
 
More
Quote:
Originally Posted by TanWil

Why my display not like samsung after i flash it
Just like hwawei phone after i flash the terble??
Is that some thing wrong or i wrong download gsi??

What GSI did you download?
Looks like DaanDH12 is salty lol.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
a600x, arm64, galaxy-a6, samsung-a6, samsung-galaxy-a6

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes