FORUMS
Remove All Ads from XDA

Sleep of death?

1,505 posts
Thanks Meter: 334
 
Post Reply Email Thread
24th November 2011, 01:38 PM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
I had exactly the same thing last night, I even made my own thread
http://forum.xda-developers.com/show...1360847&page=2

I even wrote a simple app for logging the battery temperature and time, so I'll leave it on next night and I'll see what happens. Because I'm pretty sure my phone switched off due to overheating, as it was really,really hot in the morning, after I switched it on the battery was at 46C.
 
 
24th November 2011, 01:58 PM |#12  
Member
Thanks Meter: 10
 
More
I'm afraid I can confirm that I have experienced the same "sleep of death" problem twice now. I can't remember what I was doing the first time, but the second time I was only browsing and I know I didn't have any apps installed because I had previously reset my phone. I've only had the phone for two days now and if it does it again I might have to send it back.

I expected a glitch or two, but with the volume bug and other annoying things like the lack of flash and poor camera quality, I'm beginning to regret my purchase. Although I love the ice cream sandwich experience, I'm now thinking of getting the Galaxy Note instead, and waiting for ICS to arrive on that next year. At least then I will be able to watch iPlayer in the meantime.
24th November 2011, 02:10 PM |#13  
Senior Member
Thanks Meter: 67
 
More
Mines done it about 4 times. Pre installed Movie maker seems to induce it.
24th November 2011, 02:52 PM |#14  
Senior Member
Thanks Meter: 136
 
More
Quote:
Originally Posted by Rawkode

I've had this twice now. Both times after using Spotify, probably purely coincidence though. Battery pull and everything is OK.


Had a sleep of death for the first time yesterday - the only "different" thing I did during the day was use spotify so there maybe something in that!
25th November 2011, 09:33 AM |#15  
Rawkode's Avatar
Junior Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 0
 
More
Same again last night, woke up this morning and phone was on but wouldn't wake. Notification light was on solid. Was plugged in at wall all night, didn't seem too warm when I held it.

Time to start debugging I guess
25th November 2011, 01:43 PM |#16  
Senior Member
Thanks Meter: 46
 
More
I've had this issue twice too.

I do not have spotify installed, and the phone was NOT hot at all. Not even warm!
I was just in gmail, sent a mail, then pressed the home button, and black.... gone.

Had to pull battery.

Thinking of having phone replaced by Handtec. I know this is probably a software glitch, but the volume bug, and the fact my unit was one that handtec had "tested" etc, I might just ask for a brand new one from the new flashed batch due next week.
25th November 2011, 02:58 PM |#17  
Senior Member
Thanks Meter: 121
 
More
Wtf! Just how wide spread is this??? Seems like too many people are having this issue.

Phone hasn't even arrived yet and I'm already starting to question my purchase.
25th November 2011, 03:07 PM |#18  
Member
Thanks Meter: 3
 
More
1 more bug and im cancelling my order !
25th November 2011, 03:25 PM |#19  
Senior Member
Thanks Meter: 39
 
More
Well, it's the first device with ICS so I expect there will be a few bugs in the future which will need to be fixed. That's the reason why I'll go for the Nexus ... it's a nice piece of hardware but even more important is that it will be the device which gets the fixes first.
25th November 2011, 03:34 PM |#20  
Tjotte's Avatar
Senior Member
Flag Stockholm
Thanks Meter: 29
 
More
Did anyone check to see if you've had an OTA for the volume ghost fix and this problem has spawned instead? Seems like a fairly new problem if you have followed the forum.

Sent from my X10i using xda premium
25th November 2011, 03:56 PM |#21  
Skysurfer69's Avatar
Member
Flag London
Thanks Meter: 2
 
More
I had this happen last night, also no spotify installed. I ran the Google Sky Map then closed it and locked my phone. A short while later couldn't get out of the screen lock and phone was effing hot. Battery pull did nothing to resolve, so I thought it might have discharged the battery. Plugged in the charger and had no effect... Charged all night, phone was again effing hot this morning and when I finally got it back up the charge hadn't happened at all.

Battery Usage meter in settings shows a pretty awesome picture of what happened but I haven't figured out how to do a screenie yet.

Sky
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes