FORUMS
Remove All Ads from XDA

Need help for my samsumg galaxy note 3

16 posts
Thanks Meter: 0
 
By vincelow, Junior Member on 31st August 2016, 10:35 AM
Post Reply Email Thread
Hi guys. I'm having this problem with my note 3
When my phone goes into standby mode, it either can't be turn back on or the phone restarts itself. I had to force restart by holding on to the power button for a minute till it reset itself. This problem started a few days back and it is getting more and more frequent.
Please advice.
Thanks in advance.

Model : N9005
Android : 5.0
Csc : XSP
Baseband : n9005DXUGB0K3
 
 
31st August 2016, 11:50 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 839
 
More
Quote:
Originally Posted by vincelow

Hi guys. I'm having this problem with my note 3
When my phone goes into standby mode, it either can't be turn back on or the phone restarts itself. I had to force restart by holding on to the power button for a minute till it reset itself. This problem started a few days back and it is getting more and more frequent.
Please advice.
Thanks in advance.

Model : N9005
Android : 5.0
Csc : XSP
Baseband : n9005DXUGB0K3

Try factory reset first. If it persists, flash stock with odin/kies.

Sent from my SM-G925F
31st August 2016, 11:28 PM |#3  
audit13's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 4,471
 
More
Possible power button problem?
2nd September 2016, 08:44 AM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
The problem still comes back after hard reset and flash to stock firmware... please advice
2nd September 2016, 08:46 AM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by audit13

Possible power button problem?

It restart at an irregular timing...
2nd September 2016, 01:44 PM |#6  
audit13's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 4,471
 
More
Since it is so irregular, it could still be a failing power button. I would start by wiping and re-flashing the latest stock ROM with a minimum number of apps to help eliminate any software issues.
3rd September 2016, 05:21 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Still the same after wiping all and reflashing....
3rd September 2016, 08:17 PM |#8  
audit13's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 4,471
 
More
Since the problem persists on a stock rom, it sounds like a hardware problem. If you have a multimeter, you could run a test on the power button contact points.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes