FORUMS

S10 G9730 TGY (hong kong variant)

600 posts
Thanks Meter: 122
 
By pixiebob, Senior Member on 26th March 2019, 10:11 AM
Post Reply Email Thread
welcome for discussing about our hong kong variant.
our model have snapdragon, bootloader can be unlocked and also be rooted😀😀

how enable Carrier Aggregation(big thanks to scarface245 see post from him:
https://forum.xda-developers.com/sho...&postcount=131
https://forum.xda-developers.com/sho...&postcount=200

you can check if it's enable in service mode sim1 by calling *#0011#
26th March 2019, 05:38 PM |#2  
Gitanitos's Avatar
Senior Member
Flag Valladolid
Thanks Meter: 35
 
More
Hi, I have also one Hong Kong variant bought by Internet.
I live in Spain and mostly of things works fine (only Samsung Pau and others small things don't work due to the different country).
I'm looking if it's possible to change the firm or CSC to another mostly European in order to have all of features available but I don't know if this is possible.
I know that GM-S9730 have Qualcomm inside and the others countries with Qualcomm are USA and Canada.
So could someone tell me if it's possible to use Spanish CSC over Hong Kong firmware or change to Canada (Multi-CSC) firmware?
Thanks in advance

Enviado desde mi SM-G9730 mediante Tapatalk
27th March 2019, 12:12 PM |#3  
yakapa40's Avatar
Senior Member
Flag mont-de-marsan
Thanks Meter: 590
 
More
@Gitanitos
about G9730 : there is only 2 variants
G9730ZHU for TGY and G9730ZCU for CHC
US and Canada variants are G973U(1) and G973W
https://forum.xda-developers.com/gal...mware-t3903050 ( post 4 , 5 and 6 )

regards
The Following 2 Users Say Thank You to yakapa40 For This Useful Post: [ View ] Gift yakapa40 Ad-Free
28th March 2019, 07:16 AM |#4  
Paradoxxx's Avatar
Senior Member
Flag Krakow
Thanks Meter: 6,020
 
Donate to Me
More
FYI. ASC8 patch is out.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190328-071538_Software update.jpg
Views:	1840
Size:	247.2 KB
ID:	4732333  
28th March 2019, 07:42 AM |#5  
OP Senior Member
Flag montpellier
Thanks Meter: 122
 
More
Quote:
Originally Posted by Paradoxxx

FYI. ASC8 patch is out.

thanks update is available for me too
29th March 2019, 09:56 AM |#6  
Gitanitos's Avatar
Senior Member
Flag Valladolid
Thanks Meter: 35
 
More
Quote:
Originally Posted by yakapa40

@Gitanitos
about G9730 : there is only 2 variants
G9730ZHU for TGY and G9730ZCU for CHC
US and Canada variants are G973U(1) and G973W
https://forum.xda-developers.com/gal...mware-t3903050 ( post 4 , 5 and 6 )

regards

Thanks @yakapa40 for your info. My question is if it's possible to change only CSC to have Spanish resources over TGY firm because I don't want to have an expensive brick...
I also updated my phone to ASC8 yesterday.

Enviado desde mi SM-G9730 mediante Tapatalk
29th March 2019, 10:52 AM |#7  
20nvidia's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
More
i also have the TGY variant, i'm from france. And tbh everything is working. Samsung pay too. I wouldn't bother changing csc right now guys. Better be safe then sorry flashing wrong things
29th March 2019, 12:56 PM |#8  
Senior Member
Flag Moscow
Thanks Meter: 40
 
More
Quote:
Originally Posted by Gitanitos

Thanks @yakapa40 My question is if it's possible to change only CSC to have Spanish resources over TGY firm

Sorry it's impossible. That model have only two CSC regions - TGY and CHC. For all other regions exept USA Samsung made S10 based on Exynos chip and it is incompatible with Qualcomm-based S10.
The Following User Says Thank You to sergmarin For This Useful Post: [ View ] Gift sergmarin Ad-Free
29th March 2019, 01:04 PM |#9  
Gitanitos's Avatar
Senior Member
Flag Valladolid
Thanks Meter: 35
 
More
Quote:
Originally Posted by sergmarin

Sorry it's impossible. That model have only two CSC regions - TGY and CHC. For all other regions exept USA Samsung made S10 based on Exynos chip and it is incompatible with Qualcomm-based S10.

Thanks a lot for your quick answer. I'll rest so in TGY because it works fine in Spain.

Enviado desde mi SM-G9730 mediante Tapatalk
29th March 2019, 01:07 PM |#10  
Senior Member
Flag Moscow
Thanks Meter: 40
 
More
Quote:
Originally Posted by Gitanitos

Thanks a lot for your quick answer. I'll rest so in TGY because it works fine in Spain.

Enviado desde mi SM-G9730 mediante Tapatalk

I'm from Russia and I also bought TGY because it is more energy effective instead of Exynos. SPay on it works fine here, only with Hong Kong ads...
29th March 2019, 01:11 PM |#11  
Gitanitos's Avatar
Senior Member
Flag Valladolid
Thanks Meter: 35
 
More
Quote:
Originally Posted by sergmarin

I'm from Russia and I also bought TGY because it is more energy effective instead of Exynos. SPay on it works fine here, only with Hong Kong ads...

Ok right, I heard also this here but my card is not supported by S-Pay so don't problem. I use only for others cards like "Hotels or rental cars..."

Enviado desde mi SM-G9730 mediante Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes