FORUMS
Remove All Ads from XDA

I9305 front replacement identical to I9300?

3 posts
Thanks Meter: 1
 
By Gnaddel, Junior Member on 2nd April 2013, 02:17 PM
Post Reply Email Thread
10th October 2017, 11:15 AM |#61  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
another succesfull story
eMMC died in my i9300 and after countless hours of trying to revive it and finding this thread I finally decided to upgrade it to i9305, so I ordered tested-as-working (wanted to be sure that it was fully functional so there would be no doubt if I messed something up in the process) i9305 MoBo for around $25 and as soon as it arrived I started the process of careful dremeling the metal pieces. I used thin clear office tape to cover holes exposing display's PCB (it was pretty tricky as they are directly next to places I was working on, in hindsight I think it would be better to cut out mask from paper to cover everything except place I was working on) and used medium-sized flat-headed screwdriver to cover delicate chips from accidentally slipping dremel head and damaging it. After evening out frame "separator" to same height as its top-end and taking out little off metal near bottom-left screw hole (look at the pictures in first post on the second page of this thread) I put everything back together, but SIM couldn't be recognized and corner near back button was getting pretty hot, so I put a piece of clear tape on demeled place near bottom-left screw hole, which soled the issue. Everything is working except of LTE, which is working, but not very reliably, still sometimes reaches better speeds than 3G.
 
 
25th February 2018, 10:41 AM |#62  
Senior Member
Flag Belo Horizonte
Thanks Meter: 53
 
More
can i put an i9305 motherboard on an i9300 phone?
21st March 2018, 08:05 PM |#63  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
More
Quote:
Originally Posted by CalInTheZone

Only differences are the motherboard and the antenna module.

strange consdering I just bought a i9300 motherboard and its the chinnese model.... so I can't just flash european stock rom
13th October 2018, 08:15 PM |#64  
Senior Member
Thanks Meter: 124
 
More
I just bent up the connectors of the home button. Re assembled it and everything works fine.

There's a gap on the bottom left corner which u don't care about. Everything should be fine, right?
Maybe the antenna will work not as good as before. Will see.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes