FORUMS
Remove All Ads from XDA

[SOLVED] SIII Network problem after the update and sn 0000... Problem- solved !!!

114 posts
Thanks Meter: 331
 
By ariza27, Senior Member on 3rd October 2012, 05:57 PM
Post Reply Email Thread
27th November 2013, 05:16 AM |#1321  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Simcard
I have a n7100 running the DN3 rom with patched kernel and mj9 modem.

It works fine with an old simcard that is cut to microsim but if I put in a new simcard that is precut to microsim it is back to emergency calls only.
tried 2 different old cut simcards from 2 different providers and they work fine. the new simcards from either providers dont work.

anyone else has this problem or if there is a fix for it? or something i missed?
 
 
27th November 2013, 03:15 PM |#1322  
ddaflorez's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 144
 
More
Quote:
Originally Posted by Naveed Abbas

Patched_XXEMG4_Modem

or

Patched_XXEMC2_Modem

Download link ? Help here pls

Enviado desde mi GT-I9300 mediante Tapatalk
27th November 2013, 03:23 PM |#1323  
pedjasmek's Avatar
Senior Member
Flag Nis
Thanks Meter: 103
 
More
Quote:
Originally Posted by ddaflorez

Download link ? Help here pls

Enviado desde mi GT-I9300 mediante Tapatalk

https://drive.google.com/folderview?...U5YaGkzOUowMG8
The Following 2 Users Say Thank You to pedjasmek For This Useful Post: [ View ] Gift pedjasmek Ad-Free
27th November 2013, 04:05 PM |#1324  
Senior Member
Flag Rosario
Thanks Meter: 124
 
More
Quote:
Originally Posted by rodnah

I have a n7100 running the DN3 rom with patched kernel and mj9 modem.

It works fine with an old simcard that is cut to microsim but if I put in a new simcard that is precut to microsim it is back to emergency calls only.
tried 2 different old cut simcards from 2 different providers and they work fine. the new simcards from either providers dont work.

anyone else has this problem or if there is a fix for it? or something i missed?

That's strange issue! I'm using old sim cutted and don't have a new one to try.
What happens if you flash patched kernel and modem after insert new sim?

Enviado desde mi GT-N7100 mediante Tapatalk
27th November 2013, 05:46 PM |#1325  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by jhonyp

That's strange issue! I'm using old sim cutted and don't have a new one to try.
What happens if you flash patched kernel and modem after insert new sim?

Enviado desde mi GT-N7100 mediante Tapatalk

same issue, its running the same patched kernel and modem. i just shutdown, replace to new sim and turn it on, just shows emergency calls only.
new sim works fine on friends stock note 2.
27th November 2013, 06:19 PM |#1326  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
IMEI null, Unknown baseband number and no network
Dear All, pls give me a solution for my problem.
i have intl version of GS3 (I9300), recently i have updated my GS3 to 4.3 via ODIN then i have rooted my mobile to install slimbean rom. all was well until yesterday. but i decided to go back to 4.1.2 and flashed official ROM with baseband (MG4). from then onwards my mobile is showing sim not found, unknown baseband and null imei.
can anyone help me in solving this problem. thousand thanks in advance.
27th November 2013, 06:37 PM |#1327  
Senior Member
Thanks Meter: 5,984
 
More
Quote:
Originally Posted by rajugsg2702

Dear All, pls give me a solution for my problem.
i have intl version of GS3 (I9300), recently i have updated my GS3 to 4.3 via ODIN then i have rooted my mobile to install slimbean rom. all was well until yesterday. but i decided to go back to 4.1.2 and flashed official ROM with baseband (MG4). from then onwards my mobile is showing sim not found, unknown baseband and null imei.
can anyone help me in solving this problem. thousand thanks in advance.




Your question has been posted multiple times . Forum rules require you to search before posting .
Google <<< I9300 your search terms > xda

UNDERSTAND FIRST
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2362743

Network IMEI EFS
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2393289
27th November 2013, 11:21 PM |#1328  
Member
Thanks Meter: 5
 
More
i flash boeffla kernel 5.1 and after that pached modem,and network ime sn is unknown...not work with boeffla kernel

can i flashed other kernel with patched modem? thanks zuluman for pached files
28th November 2013, 06:46 AM |#1329  
Junior Member
Flag Bursa
Thanks Meter: 0
 
More
Thumbs up Omnirom 4.4 kitkat network...
Quote:
Originally Posted by stefan.slavici

If I had an EFS V1 backup I would have used CM11 since long ago!
But I don't !...so I need a patch.

Quote:
Originally Posted by ErnestoD

Restore your EFS V1 Folder and you will have network. Im on Temasek V5 (CM11) rigth now

Hello friends, I GS3 i9300 4.1.2 on my device Ariza v04 patch on systems running the latest version 4.4 omnirom directly from cwm installed. Extra collectively doing nothing is not lost and now I'm using the line without problems. I would recommend.

Sorry for my bad english.
28th November 2013, 11:10 AM |#1330  
Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by ercanki80

Hello friends, I GS3 i9300 4.1.2 on my device Ariza v04 patch on systems running the latest version 4.4 omnirom directly from cwm installed. Extra collectively doing nothing is not lost and now I'm using the line without problems. I would recommend.

Sorry for my bad english.

I don't understand very well what you say :
You have "lost" your IMEI or serial number after flashing a new ROM ?!
You have flashed afterwards a 4.1.2 ROM an used ARIZA v04 and got back IMEI / serial number?!
You flashed afterwards CM 11 or OMNI and you have network and data ?!
28th November 2013, 09:02 PM |#1331  
Junior Member
Flag London
Thanks Meter: 1
 
Donate to Me
More
After 3 weaks trying only BOX help me
I have bad news for guys who have lost their IMEI number and serial number of course with defect "MOBILE NETWORK NOT AVAILABLE" I have try really many comginations STOCK/CUSTOM ROMS + PATCHED MODEMS without success. So only one option was for me after 3 weeks go to an original service and leave them reinstall stock rom thru box. Service here in UK is really fast, it was after 24 hours done. They gave me latest stock rom I guess latest stable rom android 4.2.1 ) One thing is when I will have this problem again, for example I cant use NV-items_reader_writer because after input code *#7284# to dialer I access Phoneutil
UART under that options MODEM a PDA
USB and under same two options...
If anybody had the same problem and solved it. I will really happy for any usable guide.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes