FORUMS
Remove All Ads from XDA
Win Honor 9 Lite

[Q] "Unable To Register on network" galaxy s3

2 posts
Thanks Meter: 0
 
By manoj1982, Junior Member on 14th February 2013, 12:38 PM
Post Reply Email Thread
"Unable To Register on network"

I have a really annoying but strange issue I cant make phone calls or send and receive text messages but I can browse the internet.

I have a Samsung Galaxy S3 which im sure is sim unlocked 100% sure. It has been working ok up until recently something has changed but Ill be dammed if I know.

I am using 3ITA sim

Im running the stock ROM ..I tried to re-root the phone but this did not work.

I have done a factory reset this has not worked.

If I take the sim out of the S3 and put in into another galaxy s3 it works fine. I can make and receive phone calls.

But soon as I put it back in the S3 it says "Unable to regsiter on network" so it HAS to be the S3 but im sure it is sim unlocked!

I tried similar to this: (But when I got to network lock it says on my S3 (MENU NOT EXIST PRESS BACK KEY Current command is 186) what does this mean???

================================================== ============================

"Put in a different SIM card to the one you use with your carrier.

Switch the device off and on again with the SIM card in place.

Open your dial pad and then type in *#197328640#.

Go to Main Menu > [1] UMTS > [1] Debug Screen > [8] Phone Control > [6] Network Lock > Options [3]Perso SHA256 OFF > and wait 30 seconds or so.

Then hit Menus and choose Back. You should now see Network Lock. Then choose [4] NW Lock NV Data INITIALLIZ."


Please can someone help !!
 
 
14th February 2013, 09:14 PM |#2  
Member
Thanks Meter: 2
 
More
Hi

I had the same problem a few days ago. Really annoying.

What i tried was the following:

It happend after having flashed cm-10.1-20130211-NIGHTLY-I9300.zip
It stayed like that after having flashed cm-10.1-20130208-NIGHTLY-I9300.zip
It was solved having flashed cm-10.1-20130129-NIGHTLY-I9300.zip, GAPPS and having wiped Dalvik cache, cache and i wiped back to factory.

Regards
MrHubris
The Following User Says Thank You to mrhubris For This Useful Post: [ View ] Gift mrhubris Ad-Free
18th February 2013, 11:01 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
thanks
Quote:
Originally Posted by mrhubris

Hi

I had the same problem a few days ago. Really annoying.

What i tried was the following:

It happend after having flashed cm-10.1-20130211-NIGHTLY-I9300.zip
It stayed like that after having flashed cm-10.1-20130208-NIGHTLY-I9300.zip
It was solved having flashed cm-10.1-20130129-NIGHTLY-I9300.zip, GAPPS and having wiped Dalvik cache, cache and i wiped back to factory.

Regards
MrHubris

thanks but same problem..
12th March 2013, 09:42 AM |#4  
Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by manoj1982

thanks but same problem..

Well, I just had this probleme again.
Don't know what is happening.
This time it was with the cm-10.1-20130303-NIGHTLY-I9300 but it persisted through cm-10.1-20130311-NIGHTLY-I9300. Full wipe solved it for me.

Regards
Mr_H
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes