FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ROM][5.1.1_r26][p6800/p6810/i815](1Dec2015-Final) CARBON-LP Unofficial

1,626 posts
Thanks Meter: 5,249
 
By daniel_hk, Recognized Contributor on 16th June 2015, 09:53 AM
Thread Closed Email Thread
27th January 2016, 12:20 PM |#81  
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 57
 
More
Quote:
Originally Posted by Iridescens

*snip*

Now you should have a working G-accounts on 5.1.1.
Market is playing along nicely as well as Chrome and GMail.

I haven't tried this but it looks like a clever, if frustrating, work around. The best part is how clearly you've explained it.
 
 
27th January 2016, 01:57 PM |#82  
Member
Thanks Meter: 6
 
More
I successfully rooted my P6810 and got the Omni Lollipop running.

I thought I'd try the ROM of this thread. Even Daniel prefers it to the Omni!

I loaded a root.zip and then installed this ROM with TWRP.

It boots up but something must be wrong as, even when I have a good wifi connection, the browser simply hangs.

I even loaded the suggested GAPP and that hung as well - so I have tried reloading the ROM with no GAPP.

Must be a simple thing I am missing.

Can you move me on a step or two, please?

Tony
London UK
28th January 2016, 03:22 PM |#83  
Member
Thanks Meter: 6
 
More
OK. Let me be more specific.

Without the GAPPS I get to the stage where I activate my wifi and go to the browser to see if I am connected. After that request about 'location' I just get a blank page. I type topics like BBC in the address bar but nothing happens. I thought there was reference to Google Accounts - but nowhere I can add mine.

Now with that GAPPS package installed a reboot brings me to a main screen with a right arrow. That takes me on to a revisit of the wifi and I put in the password.

Next I am told Checking for Connection and Checking for Updates.

At that stage I get a white blank screen. After ten minutes I abandon it - should I wait longer?

A reboot brings me back to Checking for Updates and that blank scree.

Can somebody help me, please?

Tony
3rd February 2016, 10:15 AM |#84  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by tonygamble

OK. Let me be more specific.
--snip--
Can somebody help me, please?
Tony

Try my method of getting G-accs prior to 5.1.1
Also the 5.1.1 built-in browser seems dead to me too. Just don't use it, get Chrome/FF instead. Wi-Fi is working fine for me on several different routers, even 5GHz N-mode (having separate SSIDs for 2.4 and 5).

A bit of salt here - my wife got a pretty darn hard lock-on today and is incapable to switch the Tab off! Still waiting for Tab to see wtf happened.
3rd February 2016, 05:33 PM |#85  
Member
Thanks Meter: 6
 
More
Thanks for that. I have given up on Carbon. I sent a log to one of the developers and he said:-

"I'm checking your log now. Seems chromium is the cause. That means the Webview inside my Carbon ROM is not working."

He tried to put it right with a patch. It did not work and as it was a matter of working on the framework we mutually agreed it was not worth the struggle.

From what we can see the Carbon team are not planning to create a Marshmallow rom - so I am not going to spend any more time looking at their software.

I am using CyanogenMod 12 for GalaxyTab-7..7 and it is stable. I'll try their Marshmallow when I get a bit more time.


Quote:
Originally Posted by Iridescens

Try my method of getting G-accs prior to 5.1.1
Also the 5.1.1 built-in browser seems dead to me too. Just don't use it, get Chrome/FF instead. Wi-Fi is working fine for me on several different routers, even 5GHz N-mode (having separate SSIDs for 2.4 and 5).

A bit of salt here - my wife got a pretty darn hard lock-on today and is incapable to switch the Tab off! Still waiting for Tab to see wtf happened.

9th February 2016, 07:28 PM |#86  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
More
Tried latest build CARBON-5.1.1-UNOFFICIAL-20151201-1644-p6210.zip with all minimum gapps available and all results in blank screen already described in previous posts by many users.
Maybe there are some fix for the rom, considering the fact that same gapps works fine in other 5.1 roms in other devices I have.
Maybe Daniel could help us sort this out! This is the fastest and more stable rom for my P6210. I know about MM focus now and I am reporting / participating about 6.0 builds but this is the latest fully working rom. Maybe it deserves one more update?!
Thanks
16th February 2016, 02:31 PM |#87  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Same Issue
I'm (i815) having the same issue as the last few posters with the last update... white screen when trying to add "google" account. On the initial start-up/set-up, i first did it step by step and added WiFi... but got white screen on account set-up. Then did total wipe and re-flashed rom and latest gapps, but skipped initial set-up and got the tab working, but couldn't download apps because i still couldn't add google account without getting the white screen. Even went as far as downloading the rom from all other sources incase i had gotten a bad copy, all other copies had the exact same problem.

Please fix this issue since this is (was) the only stable 5.1 rom for our tablets.... not to mention that this was the DevDB project......
16th February 2016, 04:00 PM |#88  
Member
Thanks Meter: 6
 
More
galunta and porterhouse.

I'd say you are wasting your time nagging. Read my message about three posts up from here.

Daniel is not going to do any more work on the Carbon rom and it seems that the originators of Carbon are no longer working as a team.

People are having success with this. Why not give it a try if you want Marshmallow.
http://forum.xda-developers.com/gala...ental-t3234388

It still has bugs so I am staying with Lollipop - which seems stable to me.
http://forum.xda-developers.com/gala...3#post65344880

Tony



Quote:
Originally Posted by porterhouse21

I'm (i815) having the same issue as the last few posters with the last update... white screen when trying to add "google" account. On the initial start-up/set-up, i first did it step by step and added WiFi... but got white screen on account set-up. Then did total wipe and re-flashed rom and latest gapps, but skipped initial set-up and got the tab working, but couldn't download apps because i still couldn't add google account without getting the white screen. Even went as far as downloading the rom from all other sources incase i had gotten a bad copy, all other copies had the exact same problem.

Please fix this issue since this is (was) the only stable 5.1 rom for our tablets.... not to mention that this was the DevDB project......

The Following User Says Thank You to tonygamble For This Useful Post: [ View ] Gift tonygamble Ad-Free
13th April 2016, 03:50 AM |#89  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
What fixed the white screen issue for me was to flash 'Google Webview addon' in recovery. The stock webview obviously has some issue with the 1 Dec 2015 Carbon release.

In the OP on the Delta gapps link, under the section "Additional Lollipop & Marshmallow gapps addons from Play Store:", just look for 'Google Webview addon for 5.0.2+'.
Thread Closed Subscribe to Thread

Tags
5.1.1_r3, carbon-lp, galaxytab-7.7, lollipop 5.1
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes