FORUMS

[ROM][7.1.2][UNOFFICIAL] LineageOS 14.1 - SM-T807T

2,202 posts
Thanks Meter: 7,820
 
By deadman96385, Retired Forum Moderator / Recognized Developer on 26th July 2017, 03:37 PM
Post Reply Email Thread
LineageOS is a free, community built, aftermarket firmware distribution of Android 7.1.2 (Nougat), which is designed to increase performance and reliability over stock Android for your device.



Code:
#include <std_disclaimer.h>

/*
 * Your warranty is now void.
 *
 * We are not responsible for bricked devices, dead SD cards,
 * thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please
 * do some research if you have any concerns about features included in this ROM
 * before flashing it! YOU are choosing to make these modifications, and if
 * you point the finger at us for messing up your device, we will laugh at you.
 *
 */
LineageOS is based on the Android Open Source Project with extra contributions from many people within the Android community. It can be used without any need to have any Google application installed. You will need to provide your own Google Applications package (gapps). LineageOS does still include various hardware-specific code, which is also slowly being open-sourced anyway.


This thread is for Unofficial LineageOS 14.1 builds for chagalllte (SM-T805). The following will not be supported here:
Custom kernels
Mods
Xposed

I don't support Xposed and any logcat which includes a Xposed module will be ignored. You're kindly invited to not report bugs if you:
Flashed a custom kernel
Installed or did mods from untrusted sources
Modified system files


First time flashing LineageOS 14.1 on your device, or coming from another ROM?
Download the zip(s)
Install a compatible Recovery
Perform a nandroid backup of your current ROM (Optional)
Make sure you are on the latest bootloader and modem (January secuirty update)
Wipe data/factory reset
Flash LineageOS
Install the Google Apps addon package (Optional)
Reboot


Jenkins builds

Addon su
su binary is not included in the ROM, you have to flash it manually after
addon su (choose arm)

Required bootloader/modem:
Download this tar and flash it with odin
https://www.androidfilehost.com/?fid=961840155545584749

Google Apps:
http://opengapps.org/

Kernel
https://github.com/exynos5420/androi...ung_exynos5420
Device Tree
https://github.com/exynos5420/androi..._chagallltetmo


Aytex, who made all of the banners on this post.
@Barracuda77777 (For helping along the way)
@UpInTheAir for his kernel magic and misc fixes
@crpalmer (for picassowifi device and kernel gits - the base @Barracuda77777 and @nvertigo67 started of from)
@eousphoros (for his device git)
@nvertigo67 (for his work on chagallwifi)
@Nexorrr (for his work on chagalllte)

XDA:DevDB Information
[ROM][7.1.2][UNOFFICIAL] LineageOS 14.1 - SM-T807T, ROM for the Samsung Galaxy Tab S

Contributors
deadman96385
ROM OS Version: 7.x Nougat
ROM Kernel: Linux 3.4.x

Version Information
Status: Beta

Created 2017-07-26
Last Updated 2017-07-26
The Following 3 Users Say Thank You to deadman96385 For This Useful Post: [ View ]
26th July 2017, 03:37 PM |#2  
deadman96385's Avatar
OP Retired Forum Moderator / Recognized Developer
Flag Saint Paul, Minnesota
Thanks Meter: 7,820
 
Donate to Me
More

Fingerprint is disabled
Mobile data is untested (I need to fix my sim tray)
Phone icon on lockscreen shows up but does nothing
Emergency calling shows up in the welcome screen in Setup Wizard but does nothing

Other issues?
Before posting in this thread, make sure of a few things:


You used the search function of the forums.
If you are the only one having a problem. Boot into recovery, wipe data/factory reset, reflash the rom/gapps and nothing else. Boot up and see if the problem persists.
Make sure your post is relevant to this thread.
Logs! You can use this: https://play.google.com/store/apps/d....tortel.syslog
The Following User Says Thank You to deadman96385 For This Useful Post: [ View ]
27th July 2017, 07:33 PM |#3  
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
lineage-14.1-20170727-UNOFFICIAL-chagallltetmo.zip keeps failing on bootup and keeps saying that the setup is crashing.. the one from the 26 installed and im testing now.
28th July 2017, 03:42 AM |#4  
deadman96385's Avatar
OP Retired Forum Moderator / Recognized Developer
Flag Saint Paul, Minnesota
Thanks Meter: 7,820
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by eazy2001x

lineage-14.1-20170727-UNOFFICIAL-chagallltetmo.zip keeps failing on bootup and keeps saying that the setup is crashing.. the one from the 26 installed and im testing now.

Sorry about that I forgot to delete my test build from the server. 26th is the right build.
The Following User Says Thank You to deadman96385 For This Useful Post: [ View ]
28th July 2017, 03:16 PM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
so i have a big problem now.. I flashed the radio/modem you posted and now i cant load TWRP, i hit home, vol, power and get a no command and the stock recovery loads, ive reloaded the stock rom and still cant load twrp.. This happened when i went to do the factory reset using twrp and then things froze,, i went to reload the rom and couldn't, went back to stock then could not get twrp,
29th July 2017, 02:18 AM |#6  
EXiTiUM1's Avatar
Junior Member
kcmo
Thanks Meter: 1
 
More
This worked like a charm on my T807T! The Bootloader & Modem flash via Odin BL did the trick. Thank you Sir(s)!
29th July 2017, 08:14 AM |#7  
deadman96385's Avatar
OP Retired Forum Moderator / Recognized Developer
Flag Saint Paul, Minnesota
Thanks Meter: 7,820
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by eazy2001x

so i have a big problem now.. I flashed the radio/modem you posted and now i cant load TWRP, i hit home, vol, power and get a no command and the stock recovery loads, ive reloaded the stock rom and still cant load twrp.. This happened when i went to do the factory reset using twrp and then things froze,, i went to reload the rom and couldn't, went back to stock then could not get twrp,

Not sure on the freeze part never seen that reported on any tab s before. But if you are booting into stock before rebooting back into TWRP stock is overwriting TWRP with the stock recovery you have to boot directly into TWRP after flashing it with Odin. I also assume you flashed the updated modem/bootloader via Odin?

Quote:
Originally Posted by EXiTiUM1

This worked like a charm on my T807T! The Bootloader & Modem flash via Odin BL did the trick. Thank you Sir(s)!

Good to hear that it's working well for you.
The Following User Says Thank You to deadman96385 For This Useful Post: [ View ]
30th July 2017, 12:31 PM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
See that's the thing.. I never had an issue before flashing this radio/modem.. I guess I'll have to wait and see if others have the same issue cause i can't flash twrp now.. I have tried to flash it and on the first reboot see if i can get in.. What i have noticed is that i get a no command error before it goes in the stock recovery now which i never had happen before. I even reloaded the stock rom to see if that will make a difference but the recovery still gets that no command error.. It's almost like the recovery part had updated and now doesn't allow you to overwrite it with twrp. So now I'm back on the stock rom and can't even get back to your rom because i can't get twrp to load.. And yes I'm using oden..

Not sure if you were asking me to flash the modem first reboot into download mode, load twrp then when it reboots try to vol up, home, power to try to get into twrp. Haven't tried that but I've never had to do that before to load twrp.
31st July 2017, 03:09 PM |#9  
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
So I have an update..

I loaded back the factory rom, held the power button and killed the first boot, loaded twrp held the power button down on first boot, powered it on and tried to boot into twrp and saw the same message " no command" then it went into the stock recovery, reset it and let it boot all the way and went thru the prompts just to get me to a normal home screen, downloaded "quick recovery [root] and then ran it, chose the option for recovery and it rebooted, when it did.. i hit twrp then loaded your Rom.. the install went smooth..

first boot up, no internet.. I hit the back button and chose the option to setup a new device and soon as it connected to wifi, i hit the back button and chose setup using backup and chose my backup so all my apps would work.. it downloaded all my apps over wifi and i rebooted it.. everything worked fine..

So to resolve the internet issue.. I exited the second APN you had for t-mobile which said IA and i changed it to Internet+MMS, at that point i had internet with the LTE logo and all was fine.. speed test came back good..

Name: T-Mobile US LTE
APN: fast.t-mobile.com
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: <Not set>
Password: <Not set>
Server: <Not set>
MMSC: http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
MMS proxy: <Not set>
MMS port: <Not set>
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 310
MNC: 260
Authentication type: <Not set>
APN type: Internet+MMS
APN protocol: IPv4/IPv6
APN roaming protocol: IPv4
Enable/disable APN: <greyed out unless there are multiple APN's>

Now im back to the same issue i had on your last 7.0 rom which is why i ended up going back to stock soon as i enable GPS and use a program that uses GPS.. the tablet restarts and keeps restarting soon as its fully booted, i assume that soon as it goes to get location it reboots. I cant use my tablet without GPS so its a fail for me

I even went back and re-flashed the modem/radio with the one you gave us and still a bust when it goes to USE GPS.

Changed the network from preferred LTE to 3g and still the same thing.

changed the APN back to the one you had default and i have no internet and when i use GPS (example google maps) no restart/no internet. I enable wifi and all works fine with no restart..

so i assume that the issue is with the SIM configuration.. I know you dont have a sim/issue with your sim but something is conflicting based on all that i have tried. Ill leave the rom installed and running till later on and hope that maybe you can suggest something.. if not ill have to go back to stock because i use the tablet for work. If you need more information.

p.s. after things were working on wifi.. i went back and selected the APN that i changed to give me LTE and killed the apps and reopened them and still no restart. I disabled wifi and still no restart when i reopen the apps. so i chose to forget the network for my wifi connection and reboot with the wifi still enabled and soon as i click google maps.. boom.. reset..

HELP
The Following User Says Thank You to eazy2001x For This Useful Post: [ View ] Gift eazy2001x Ad-Free
1st August 2017, 02:06 PM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
any suggestions?
1st August 2017, 07:31 PM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
just tried the build for the 29th and same issue.. going back to stock again.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes