FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ROM][UNOFFICIAL] LineageOS 14.1 for SM-T113NU

15 posts
Thanks Meter: 21
 
By pstglia, Junior Member on 25th April 2019, 01:53 AM
Post Reply Email Thread
24th July 2019, 10:48 AM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by pstglia

This is a custom ROM build to run on Samsung Galaxy Tab E (SM-T113NU).

This work was based on Remilia Scarlet/Nguyễn Diệp Quỳnh code for SM-G360H phone (which uses Spredtrum sc8830, just like this tablet)

Working
Wi-FI
Bluetooth (file transfer tested only)
Sound
Rotation

Not working:
Camera

Prerequisites:

  • TWRP version 3.0.2
  • Galaxy Tab E SM-T113NU (similar models were not tested)


Download links and source:
Please check my github (pstglia, repository local_manifests, branch T113NU_COM_A_MAO_NO_BOLSO)
  • Download link for compiled ROM can be found on README file.
  • All repositories are mapped on local manifest (core33g.xml )
  • branch used for all repositories is "T113NU_COM_A_MAO_NO_BOLSO"


Will update this thread with links when my user reaches the required points (new on xda)


Credits:
The LineageOS Team
Remilia Scarlet/Nguyễn Diệp Quỳnh for SM-G360H work
Fabio Júnior Chaves da Silva (lend his device, even knowing it might become a paperweight)
stephenpump (My first post on xda, so used one of your posts as reference )
Anyone i forgot to mention

Note:
This version of TWRP does not populate ro.build.product, blocking a generated package to be installed
So, if you compile from source "brunch core33g", you can apply the following workaround for you generated installation package:
  1. Unpack generated package into a blank directory
    Code:
    mkdir /tmp/lineage-pkg
    cd /tmp/lineage-pkg
    last_gen_pkg=$(ls -tr ${OUT}/lineage-14.1-????????-UNOFFICIAL-core33g.zip | tail -1)
    jar xvf ${last_gen_pkg}
  2. Edit META-INF/com/google/android/updater-script and replace this:
    Code:
    getprop("ro.build.product") == "core33gdx"
    by this:
    Code:
    getprop("ro.build.product") != "core33gdx"
  3. Create a new "patched" package
    Code:
    cd /tmp/lineage-pkg
    jar cvf lineage-14.1-patched-UNOFFICIAL-core33g.zip *

Version Information:
ROM OS Version: Android 7.1.2 Nougat
Kernel Version: Linux 3.10.17

Settings

Home Screen

Bro I installed twrp 3.0.2 and Wiped Data, Chache,Dalvik and system..And I flashed the ROM.. It showed "Unknown Command [log]" BUT FLASHING WAS SUCCESSFUL..So I Botted the tab and now it's showing the Lineage OS boot animation from 15 mins..Ik it takes a hell lot of time for the first boot but 15 mins?!😛😅
I'll update if something happens..
 
 
24th July 2019, 10:57 AM |#12  
OP Junior Member
Thanks Meter: 21
 
More
Quote:
Originally Posted by Shreyas.ĒXĒ

Bro I installed twrp 3.0.2 and Wiped Data, Chache,Dalvik and system..And I flashed the ROM.. It showed "Unknown Command [log]" BUT FLASHING WAS SUCCESSFUL..So I Botted the tab and now it's showing the Lineage OS boot animation from 15 mins..Ik it takes a hell lot of time for the first boot but 15 mins?!
I'll update if something happens..

Hi

5 minutes is the maximum time. 15 minutes can be threated as a bootloop.
Some users reported this on youtube (for T113NU models).

Try pluging USB and check if you have adb connection. If so, check logcat/dmesg
The Following User Says Thank You to pstglia For This Useful Post: [ View ] Gift pstglia Ad-Free
24th July 2019, 11:00 AM |#13  
OP Junior Member
Thanks Meter: 21
 
More
Quote:
Originally Posted by sasi2006166

Going to fix camera gimme sources

---------- Post added at 10:04 AM ---------- Previous post was at 09:58 AM ----------

Also pm me on Telegram @sasi2006166

Hi, this manifest has all the repositories changed (except framework-native, which also can be pushed from my github, branch T113NU_COM_A_MAO_NO_BOLSO)

# Local manifest
https://github.com/pstglia/local_man...A_MAO_NO_BOLSO

# Framework-Native
https://github.com/pstglia/framework...A_MAO_NO_BOLSO
The Following 2 Users Say Thank You to pstglia For This Useful Post: [ View ] Gift pstglia Ad-Free
24th July 2019, 12:52 PM |#14  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by pstglia

Hi

5 minutes is the maximum time. 15 minutes can be threated as a bootloop.
Some users reported this on youtube (for T113NU models).

Try pluging USB and check if you have adb connection. If so, check logcat/dmesg

I took a Logcat file.But I am not able to attach it to this post it's showing"Bad Request"I think you are right my Tab is Bootlooped..Any solutions?😅☺️

Edit: I have uploaded a Google drive link for the logcat.log file..pls see it..

https://drive.google.com/file/d/1549...w?usp=drivesdk
24th July 2019, 06:50 PM |#15  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Thanks for the rom! I am using this ROM whit gapps pico and works everything so good! !!


Enviado desde mi Nexus 5X mediante Tapatalk
24th July 2019, 10:38 PM |#16  
Member
Flag Ribeirão Preto, São Paulo
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by dhruvpatel_9880

I will try it today

Hey man, I think something is wrong, T116NY and T116BU are identical. Here's what I've done:
- Made a Nandroid backup
- Downloaded Opengapps 7.1 ARM Pico
- Downloaded the ROM
- Downloaded TWRP 3.0.2 from dl.twrp.me/goyave
- Wiped System, Data, Cache and Dalvik
- Flashed the ROM, OpenGApps, then TWRP, in this order.
You should try it this way.

---------- Post added at 08:51 PM ---------- Previous post was at 08:47 PM ----------

Quote:
Originally Posted by dhruvpatel_9880

I will try it today

If it still doesn't work, check if your using the correct version of TWRP (3.0.2) Download it at the link I gave you.

---------- Post added at 08:57 PM ---------- Previous post was at 08:51 PM ----------

PS: I wasn't able to reply the private message

---------- Post added at 09:38 PM ---------- Previous post was at 08:57 PM ----------

When I flashed the ROM, I noticed that it was running on a lower resolution than the normal (480p instead of 720p). If anyone else have this issue, just go to build.prop and change lcd_density to stock value (In my case is 160). Hope this helps!
The Following User Says Thank You to MegaStormBR For This Useful Post: [ View ] Gift MegaStormBR Ad-Free
25th July 2019, 01:33 AM |#17  
OP Junior Member
Thanks Meter: 21
 
More
Quote:
Originally Posted by Shreyas.ĒXĒ

I took a Logcat file.But I am not able to attach it to this post it's showing"Bad Request"I think you are right my Tab is Bootlooped..Any solutions?

Edit: I have uploaded a Google drive link for the logcat.log file..pls see it..

https://drive.google.com/file/d/1549...w?usp=drivesdk

Hi,

Unfortunatelly couldn't get any clue by logcat output. Can you post dmesg as well?

@All
Anyone with experience in LineageOS ROMS could give a clue?
Some user with identical device models I had in hand (T113NU) reported the same issue. In these cases, logcat stops logging at the beginning and I couldn't figure out any related message on dmesg?
I'm discarding hw failure because stock ROM works in these cases (based on reports from users)

Regards
pstglia
The Following 2 Users Say Thank You to pstglia For This Useful Post: [ View ] Gift pstglia Ad-Free
25th July 2019, 03:58 AM |#18  
Senior Member
Flag kharghar
Thanks Meter: 60
 
More
This rom technically should work if the device code name is " goyave ".mine was sm-t116 and code name is "goyave3g".And working perfectly .
The Following 2 Users Say Thank You to dhruvpatel_9880 For This Useful Post: [ View ] Gift dhruvpatel_9880 Ad-Free
25th July 2019, 05:24 AM |#19  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by pstglia

Hi,

Unfortunatelly couldn't get any clue by logcat output. Can you post dmesg as well?

@All
Anyone with experience in LineageOS ROMS could give a clue?
Some user with identical device models I had in hand (T113NU) reported the same issue. In these cases, logcat stops logging at the beginning and I couldn't figure out any related message on dmesg?
I'm discarding hw failure because stock ROM works in these cases (based on reports from users)

Regards
pstglia

Sorry lol..I forgot to add dmesg..
I have given the LATEST logcat and Dmesg file in the link below..pls see it..

https://drive.google.com/folderview?..._ZXTLyXbB-0IcK

---------- Post added at 05:24 AM ---------- Previous post was at 05:21 AM ----------

Quote:
Originally Posted by MegaStormBR

Hey man, I think something is wrong, T116NY and T116BU are identical. Here's what I've done:
- Made a Nandroid backup
- Downloaded Opengapps 7.1 ARM Pico
- Downloaded the ROM
- Downloaded TWRP 3.0.2 from dl.twrp.me/goyave
- Wiped System, Data, Cache and Dalvik
- Flashed the ROM, OpenGApps, then TWRP, in this order.
You should try it this way.

---------- Post added at 08:51 PM ---------- Previous post was at 08:47 PM ----------



If it still doesn't work, check if your using the correct version of TWRP (3.0.2) Download it at the link I gave you.

---------- Post added at 08:57 PM ---------- Previous post was at 08:51 PM ----------

PS: I wasn't able to reply the private message

---------- Post added at 09:38 PM ---------- Previous post was at 08:57 PM ----------

When I flashed the ROM, I noticed that it was running on a lower resolution than the normal (480p instead of 720p). If anyone else have this issue, just go to build.prop and change lcd_density to stock value (In my case is 160). Hope this helps!

Bro I tried your method but still It's Bootlooping(stuck on Lineage OS boot animation)
P.s: I have already installed Twrp version (3.0.2)..
25th July 2019, 01:54 PM |#20  
Member
Flag Ribeirão Preto, São Paulo
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by Shreyas.ĒXĒ

Sorry lol..I forgot to add dmesg..
I have given the LATEST logcat and Dmesg file in the link below..pls see it..

https://drive.google.com/folderview?..._ZXTLyXbB-0IcK

---------- Post added at 05:24 AM ---------- Previous post was at 05:21 AM ----------


Bro I tried your method but still It's Bootlooping(stuck on Lineage OS boot animation)
P.s: I have already installed Twrp version (3.0.2)..

Huh, thats weird. T116BU working.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190725-095213.jpg
Views:	50
Size:	72.3 KB
ID:	4797225  
The Following User Says Thank You to MegaStormBR For This Useful Post: [ View ] Gift MegaStormBR Ad-Free
25th July 2019, 02:57 PM |#21  
Senior Member
Flag kharghar
Thanks Meter: 60
 
More
Any tips to increase performance , it's laggy
And why is status bar black ?
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes