FORUMS

Moto E is stuck in boot loops. Please help.

22 posts
Thanks Meter: 0
 
By PhantomCode31, Junior Member on 17th January 2016, 06:54 PM
Post Reply Email Thread
Hi,
I own a Motorola Moto E XT1022 (1st gen), which I bought from Flipkart India.
It came with KitKat 4.4.4, and I had put a soak test version of android L 5.0.2 , officially released by Motorola in May or something.
It worked fine until December 2015- then it started having issues. It would lock its screen automatically. When pressed the power button, it will show the screen that was on before locking. When touched, it will make me type the password. After typing it, it would work fine. Same thing would happen after 30 min. But that was not a big issue.
3-4 days after facing this issue, it restarted automatically. And it stuck on the Motorola M logo.
I shut it down, tried starting it again. No luck. One time, it started. I immediately performed a factory reset by going in settings. At that time, the soft keys (back, home and recent apps) didnt appear on the screen. That was strange. After factory reset, it restarted itself. Started working normally, all clean phone. (Still on 5.0.2 soak test obviously) But it didnt show the soft keys as I said before.
Then it restarted, again. And since then it is stuck in boot loops. I stormed the internet, and found how to factory reset using recovery, wipe data, even flash stock OS 4.4.4 from official Motorola website. I have done all that. I have-
1) Factory reseted using hard reset method
2) Wiped Cache partition
3) Flashed stock firmware from official website (KitKat 4.4.4)
It is still stuck in boot loops. It shows the M logo at startup, and stays like that forever. Only shuts down when all battery is drained. Now it is not charging either. It is stuck at 0%. But I think charging issue will be fixed by charging it for some hours.
Now, the phone is running stock OS, is completely cleaned, and is stuck in boot loops.
I cannot afford to buy another phone. When I asked Motorola for help using the Chat function of the Help app, they suggested me showing it to the closest service centre. I showed it to them but they were giving excuses that they will see if they can do...and didnt do anything. (PS I'm from India, and it is like this for most of the service centres here.)
So please, can anyone, please please please help me?
All the help is appreciated. Thank you!

PS. I have tried hard reset and wiping cache partition over 8 times now. It's still not working. Please suggest some other method if possible.
17th January 2016, 06:58 PM |#2  
WickedCool19's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 597
 
More
I guess it is because of the faulty soak test ROM.. Would you be interested in rooting? I guess flashing a different stable ROM would help.. Even a factory image..
The Following User Says Thank You to WickedCool19 For This Useful Post: [ View ] Gift WickedCool19 Ad-Free
17th January 2016, 07:07 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

I guess it is because of the faulty soak test ROM.. Would you be interested in rooting? I guess flashing a different stable ROM would help.. Even a factory image..

Sir,
I am ready to do anything to make it work. If rooting is the solution, or maybe flashing a different OS, or both, I am ready to do anything.
Please tell me what should I do next.
Thank you for your valuable reply!
17th January 2016, 07:27 PM |#4  
WickedCool19's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 597
 
More
Alright .. First of all, can you access your phone right now? I mean, does it actually boot up?

Hit thanks if I helped!
The Following User Says Thank You to WickedCool19 For This Useful Post: [ View ] Gift WickedCool19 Ad-Free
17th January 2016, 07:37 PM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

Alright .. First of all, can you access your phone right now? I mean, does it actually boot up?

Here is the current state of my phone-
It is completely out of charge.
When I charge it, after about ten minutes or so, it shows a symbol of pulling the wire out of the socket.
First time when I saw this, I switched off charging and pulled it off. Then the phone shut down as it had no charge.
Second time when I saw this symbol, I kept it charging. After 30 minutes, it showed the battery charging symbol, with 0%.
And I forgot to mention one thing. When I plugged in the charger and started charging the phone, the LED notification light glowed and it stayed on. No idea why. After some time, it stopped glowing. Battery showed 0% even after charging for about an hour. ( Note- LED notification light glowed up and went out randomly.)
( Then I got depressed and stopped charging the phone. Then it switched off as it didnt have any charge.)
Now, I think charging it for a long time will make it start again.
But I think I will get into boot loops after I start the phone. And it will stay like that until the battery is drained out completely.
Thank you!

PS. Should I start charging it right now? Its 12 midnight here, maybe I should keep it overnight. (Is it safe? The battery won't explode or anything right? Sorry I'm a little paranoid, since my uncle's micromax phone burst while charging.)
17th January 2016, 07:42 PM |#6  
WickedCool19's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 597
 
More
Same time zone
Now look this happens in my moto e too.. There was an issue with my power button, it restarted when ever i unlocked or locked my device.. I rooted, flashed a kernel which supports gesture wake and now i use the button rarely..
Now coming to ur problem, don't charge it overnight, might harm the battery at the most.. Charge it for an hour.. And try to boot the device up.. Only then, can i help you out..
The Following User Says Thank You to WickedCool19 For This Useful Post: [ View ] Gift WickedCool19 Ad-Free
17th January 2016, 07:43 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

Alright .. First of all, can you access your phone right now? I mean, does it actually boot up?

Hit thanks if I helped!

Its midnight. I have to sleep. But I will reply to your posts as soon as I wake up.
(Just telling this in case if you wonder why am I not replying. I actually have to log off now. I will reply tomorrow. Please do not close this thread. Thanks and sorry too. Good night from India! I appreciate your help!)
17th January 2016, 07:47 PM |#8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

Same time zone
Now look this happens in my moto e too.. There was an issue with my power button, it restarted when ever i unlocked or locked my device.. I rooted, flashed a kernel which supports gesture wake and now i use the button rarely..
Now coming to ur problem, don't charge it overnight, might harm the battery at the most.. Charge it for an hour.. And try to boot the device up.. Only then, can i help you out..

Ok, I will charge it when I wake up tomorrow. It might not get enough charge in 1 hour, so I may have to charge it for 2-4 hours to start it. Thank you for your kind help! We will talk tomorrow. Good night!
17th January 2016, 07:52 PM |#9  
WickedCool19's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 597
 
More
Quote:
Originally Posted by PhantomCode31

Ok, I will charge it when I wake up tomorrow. It might not get enough charge in 1 hour, so I may have to charge it for 2-4 hours to start it. Thank you for your kind help! We will talk tomorrow. Good night!

Charge it.. One hour just might do it..
What ever you do.. Just try to boot it up or else i might not be able to help you..
Cheers..
The Following User Says Thank You to WickedCool19 For This Useful Post: [ View ] Gift WickedCool19 Ad-Free
17th January 2016, 09:27 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
How can root
18th January 2016, 05:54 AM |#11  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

Charge it.. One hour just might do it..
What ever you do.. Just try to boot it up or else i might not be able to help you..
Cheers..

Hi.
I have started charging the phone just now. Let's see how much it charges after an hour.
Right now its LED Notification light is blinking randomly, and battery charging 0% symbol is showing up on start screen.
The screen wakes up and sleeps randomly. Lets see what happens.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes