FORUMS

Moto E is stuck in boot loops. Please help.

22 posts
Thanks Meter: 0
 
By PhantomCode31, Junior Member on 17th January 2016, 06:54 PM
Post Reply Email Thread
18th January 2016, 05:54 AM |#11  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

Charge it.. One hour just might do it..
What ever you do.. Just try to boot it up or else i might not be able to help you..
Cheers..

Hi.
I have started charging the phone just now. Let's see how much it charges after an hour.
Right now its LED Notification light is blinking randomly, and battery charging 0% symbol is showing up on start screen.
The screen wakes up and sleeps randomly. Lets see what happens.
18th January 2016, 06:51 AM |#12  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

Charge it.. One hour just might do it..
What ever you do.. Just try to boot it up or else i might not be able to help you..
Cheers..

Hi,
I have charged the phone for about an hour. Its still charging.
It now shows the recovery menu, giving me options such as
Normal Powerup
Recovery
Factory etc.
And under all the options, this is what I see-
hab check failed to boot
failed to validate boot image
Fastboot Reason: Fall-through from not-charger boot
ode

What do I do now? I tried Normal Powerup, it showed M logo and showed the above screen again.
PLEASE REPLY URGENTLY. Thanks
18th January 2016, 08:22 AM |#13  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
<<UPDATE>>
Phone is charging. About 28% battery right now and still charging normally.
Now should I try starting it? Please reply.
18th January 2016, 01:21 PM |#14  
WickedCool19's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 597
 
More
Yes.. Try starting it. Or else nothing can be done..
The Following User Says Thank You to WickedCool19 For This Useful Post: [ View ] Gift WickedCool19 Ad-Free
18th January 2016, 01:51 PM |#15  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

Yes.. Try starting it. Or else nothing can be done..

When I start it, its no longer in a boot loop.
It shows Motorola M logo for a second and automatically opens recovery mode.
there I get this message at the bottom (in pink or some color like that)
hab check failed for boot
failed to validate boot image

(in yellow/green color) Fastboot Reason: Fall-through from normal boot mode
18th January 2016, 02:08 PM |#16  
WickedCool19's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 597
 
More
A question.. Had u enabled usb debugging from dev settings by any chance?
18th January 2016, 02:27 PM |#17  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

A question.. Had u enabled usb debugging from dev settings by any chance?

When this issue started, I had soak test android L 5.0.2, and yes I had enabled USB Debugging from it.
But, after the issue, I flashed stock rom 4.4.4 on it. But I havent been able to access the phone normally since that. So I had it enabled in 5.0.2, but now it has 4.4.4, which I never operated.
Hope I didnt confuse.
18th January 2016, 03:27 PM |#18  
WickedCool19's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 597
 
More
Quote:
Originally Posted by PhantomCode31

When this issue started, I had soak test android L 5.0.2, and yes I had enabled USB Debugging from it.
But, after the issue, I flashed stock rom 4.4.4 on it. But I havent been able to access the phone normally since that. So I had it enabled in 5.0.2, but now it has 4.4.4, which I never operated.
Hope I didnt confuse.

How did u flash? Using recovery?
The Following User Says Thank You to WickedCool19 For This Useful Post: [ View ] Gift WickedCool19 Ad-Free
18th January 2016, 03:35 PM |#19  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

How did u flash? Using recovery?

I shut down the phone.
Connected to laptop.
Hold down the power and volume key.
Factory Reseted using recovery menu.
I had official kitkat 4.4.4 ROM in laptop.
I flashed it using command prompt.
Now im sure it has kitkat, the word "Android" at boot animation has changed, like it did on kitkat.
So I'm sure it has KitKat.

<<UPDATE>>
Phone is not stuck in boot loops anymore.
It switches off, I can stop the draining of the battery.
When I turn it on, it shows motorola M logo for 1 second.
Then it takes me automatically to recovery mode. And gives the hab error as I mentioned above.
18th January 2016, 03:55 PM |#20  
WickedCool19's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 597
 
More
So you do know how to flash using ADB...

---------- Post added at 03:52 PM ---------- Previous post was at 03:45 PM ----------

Then just get on with it..
Here's a link of cm 12.1.. Download a zip and flash using ADB (as you did from Command prompt for kitkat)

---------- Post added at 03:55 PM ---------- Previous post was at 03:52 PM ----------

http://download.cyanogenmod.org/?device=condor
The Following User Says Thank You to WickedCool19 For This Useful Post: [ View ] Gift WickedCool19 Ad-Free
18th January 2016, 04:25 PM |#21  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by WickedCool19

So you do know how to flash using ADB...

---------- Post added at 03:52 PM ---------- Previous post was at 03:45 PM ----------

Then just get on with it..
Here's a link of cm 12.1.. Download a zip and flash using ADB (as you did from Command prompt for kitkat)

---------- Post added at 03:55 PM ---------- Previous post was at 03:52 PM ----------

http://download.cyanogenmod.org/?device=condor

Okay sir, thanks a lot! I will download it right now and flash it hopefully tomorrow and let you know what happens. Thanks!
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes