FORUMS
Remove All Ads from XDA

soyes 7s mini phone- How to disable "assist touch" ? gets turned on each boot

598 posts
Thanks Meter: 65
 
By mangoman, Senior Member on 19th January 2018, 10:42 AM
Post Reply Email Thread
I got a cheap mini phone for dog walks,
soyes 7s

got it rooted and works fine, but there is an assist touch settings that enables a floating button after each boot. I can disable it in accessibility settings, but it is enabled again after a restart.

I have looked in the files in root, but have not found anything yet that might enable this setting each boot.
Now created a task in macrodroid with autoinput that disables it with a button.

Any slight chance of any help regarding a setting that is activated each boot?
 
 
28th February 2018, 09:59 AM |#2  
Member
Thanks Meter: 6
 
More
I’d like to know this too. I’d love to see someone create a custom rom for this cool little phone. I love it.
28th February 2018, 10:26 AM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 65
 
More
have not found a solution, but with macrodroid and autoinput made it toggle the setting. So after unlock the settings screen is opened then toggled. Not pretty.

Also installed xposed on it.

Very cool little phone. Perfect with a bt earpiece and audify that reads incoming sms-email and caller name. Used Vphone S8 before, but this android thing is better and not much bigger.
28th February 2018, 04:37 PM |#4  
Member
Thanks Meter: 6
 
More
Thanks for that. It’s fun with angry birds too lol. I’m really surprised the geeks haven’t jumped all over this. Low cost of entry and super cool and useful toy. You wanna meet girls, take this out on an elevator when they are all messing with their phones lol. I have mine set up to look like an iphone and it’s ace. Even found a silver Apple logo for the back on eBay. It’s a conversation starter. Way more capable than an Apple Watch lol
1st March 2018, 11:01 AM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Hi. I just received mine. I bought to use in the same reason as you did. I saw that the phone is consuming a lot of battery in idle. I tried to root but I couldn't. With tools do you used to root yours? Thanks a lot.
The Following User Says Thank You to otaviofsousa For This Useful Post: [ View ] Gift otaviofsousa Ad-Free
1st March 2018, 12:25 PM |#6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 65
 
More
Quote:
Originally Posted by otaviofsousa

Hi. I just received mine. I bought to use in the same reason as you did. I saw that the phone is consuming a lot of battery in idle. I tried to root but I couldn't. With tools do you used to root yours? Thanks a lot.

I used the kingorot apk to root, but first unlock bootloader.

https://blogthetech.com/root-forme-soyes-6s-without-pc/

I then replaced kingorot with supersu, version stable 2.79.apk not the new ones.
https://forum.xda-developers.com/and...t3573361/page2
https://forum.xda-developers.com/and...ually-t3573361
The Following User Says Thank You to mangoman For This Useful Post: [ View ] Gift mangoman Ad-Free
1st March 2018, 01:05 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by mangoman

I used the kingorot apk to root, but first unlock bootloader.

https://blogthetech.com/root-forme-soyes-6s-without-pc/

I then replaced kingorot with supersu, version stable 2.79.apk not the new ones.
https://forum.xda-developers.com/and...t3573361/page2
https://forum.xda-developers.com/and...ually-t3573361

Thanks a lot. I tryed to do, but i am stuck in this part:
"Boot to Fastboot by pressing volume up and power Button Simultaneously"
When i do this the smartphone boots in Android. I already enabled OEM Unlocking and USB Debugging.
1st March 2018, 01:19 PM |#8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 65
 
More
are you using the kingoroot.apk ? just install it and press one click root. Allow unknown sources and I think you need net connection
1st March 2018, 01:26 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by mangoman

are you using the kingoroot.apk ? just install it and press one click root. Allow unknown sources and I think you need net connection

I couldn't unlock the bootloader. I tried to boot in fastboot but when i press volume up and power button simultaneously it turn on the device and boot to android
1st March 2018, 01:51 PM |#10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 65
 
More
well, i never pressed volume and power button or used fastboot. Just installed the kingoroot and ran that. Try that
1st March 2018, 02:36 PM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by mangoman

well, i never pressed volume and power button or used fastboot. Just installed the kingoroot and ran that. Try that

Awesome! Now it is working. Thanks a lot! I just installed xposed and now i am going to change some things and see if i can improve my battery. I will come back latter!
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes