FORUMS

Using Mfastboot.exe to Flash a Motorola device

15,977 posts
Thanks Meter: 7,074
 
By sd_shadow, Recognized Contributor on 16th September 2015, 11:20 PM
Post Reply Email Thread
28th December 2017, 12:30 AM |#41  
Quote:
Originally Posted by magical ash

i think unbricking and flashing are two totally different things.... i think this guide is for flashing the device not for unbrick...

Term Bricked is used loosely meaning the device will not boot.
28th December 2017, 05:03 AM |#42  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by Arykit

Have you tried the methods discussed here: http://www.aryk.tech/2017/08/moto-g4...ick-guide.html

It should work for your device.

Quote:
Originally Posted by sd_shadow

What did you download, from where?

i missed the quote... that was the reply for arykit i have download that file already...
13th March 2018, 10:00 AM |#43  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
It shows bootloader error and failed and it doesn't recognise any of the command and I am literally stuck in dummy bootloader for 2 days it reboots after flash but still it come back
What I can do to solve this
13th March 2018, 02:40 PM |#44  
Quote:
Originally Posted by ManishRathore6549

It shows bootloader error and failed and it doesn't recognise any of the command and I am literally stuck in dummy bootloader for 2 days it reboots after flash but still it come back
What I can do to solve this

Device model number?
Bootloader version?
Firmware filename?
Error names?
2nd April 2018, 06:21 PM |#45  
Senior Member
Thanks Meter: 62
 
More
Hi bro
I have a small question
which is command I can use to restore recovery from custom back to stock?
Code:
mfastboot flash bootloader bootloader.img
mfastboot flash logo logo.bin
mfastboot flash boot boot.img
Can I do it with only one command?
2nd April 2018, 07:52 PM |#46  
Quote:
Originally Posted by Mark2014

Hi bro
I have a small question
which is command I can use to restore recovery from custom back to stock?

Code:
mfastboot flash bootloader bootloader.img
mfastboot flash logo logo.bin
mfastboot flash boot boot.img
Can I do it with only one command?

Code:
mfastboot flash recovery recovery.img
The Following User Says Thank You to sd_shadow For This Useful Post: [ View ] Gift sd_shadow Ad-Free
3rd November 2018, 12:45 PM |#47  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Thanks
Thank you, i really appreciate your great effort here, thanks to you i did unbrick my Moto xt912.
The Following User Says Thank You to xor402 For This Useful Post: [ View ] Gift xor402 Ad-Free
5th November 2018, 10:55 PM |#48  
Quote:
Originally Posted by unlocker.free

go to fb page: v4mpire unlocker.
many free unlock of bootloader htc sony huawei.

This is a Motorola thread, lol
2nd July 2019, 09:51 PM |#49  
enzodad's Avatar
Senior Member
Pittsburgh
Thanks Meter: 21
 
More
Hmm i followed Video and all i get is this--- I cant get Modems Bluetooth or wifi on any stock rom, i tried RSD Mfastboot and fastboot and the video

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>eco off
'eco' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot getvar max-sparse-size
max-sparse-size: 268435456
Finished. Total time: 0.003s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot oem fb_mode_set
OKAY [ 0.012s]
Finished. Total time: 0.019s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash partition gpt.bin
(bootloader) is-logicalartition: not found
Sending 'partition' (37 KB) OKAY [ 0.013s]
Writing 'partition' (bootloader) Validating 'gpt.default.xml'
(bootloader) Committing 'gpt.default.xml'
(bootloader) - flashing 'gpt_main0.bin' to 'partition:0'
OKAY [ 0.133s]
Finished. Total time: 0.241s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash bootloader bootloader.img
(bootloader) is-logical:bootloader: not found
Sending 'bootloader' (9520 KB) OKAY [ 0.229s]
Writing 'bootloader' (bootloader) Validating 'bootloader.default.xml'
(bootloader) Committing 'bootloader.default.xml'
(bootloader) - flashing 'xbl.elf' to 'xbl'
(bootloader) - flashing 'prov64.mbn' to 'prov'
(bootloader) - flashing 'cmnlib.mbn' to 'cmnlib'
(bootloader) - flashing 'cmnlib64.mbn' to 'cmnlib64'
(bootloader) - flashing 'abl.elf' to 'abl'
(bootloader) - flashing 'keymaster.mbn' to 'keymaster'
(bootloader) - flashing 'storsec.mbn' to 'storsec'
(bootloader) - flashing 'rpm.mbn' to 'rpm'
(bootloader) - flashing 'pmic.elf' to 'pmic'
(bootloader) - flashing 'hyp.mbn' to 'hyp'
(bootloader) - flashing 'tz.mbn' to 'tz'
(bootloader) - flashing 'devcfg.mbn' to 'devcfg'
OKAY [ 0.322s]
Finished. Total time: 0.723s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash modem NON-HLOS.bin
(bootloader) is-logical:modem__a: not found
Sending 'modem__a' (76256 KB) OKAY [ 1.745s]
Writing 'modem__a' (bootloader) Invalid partition name modem__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash fsg fsg.mbn
(bootloader) is-logical:fsg__a: not found
Sending 'fsg__a' (5756 KB) OKAY [ 0.133s]
Writing 'fsg__a' (bootloader) Invalid partition name fsg__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot erase modemst1
Erasing 'modemst1' OKAY [ 0.013s]
Finished. Total time: 0.020s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot erase modemst2
Erasing 'modemst2' OKAY [ 0.009s]
Finished. Total time: 0.016s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash bluetooth BTFM.bin
(bootloader) is-logical:bluetooth__a: not found
Sending 'bluetooth__a' (400 KB) OKAY [ 0.010s]
Writing 'bluetooth__a' (bootloader) Invalid partition name bluetooth__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash dsp dspso.bin
(bootloader) is-logical:dsp__a: not found
Sending 'dsp__a' (16384 KB) OKAY [ 0.374s]
Writing 'dsp__a' (bootloader) Invalid partition name dsp__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash logo logo.bin
(bootloader) is-logical:logo__a: not found
Sending 'logo__a' (2282 KB) OKAY [ 0.054s]
Writing 'logo__a' (bootloader) Invalid partition name logo__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash boot boot.img
(bootloader) is-logical:boot__a: not found
Sending 'boot__a' (22245 KB) OKAY [ 0.509s]
Writing 'boot__a' (bootloader) Invalid partition name boot__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash system system.img_sparsechunk.0
(bootloader) is-logical:system__a: not found
3rd July 2019, 04:31 AM |#50  
Quote:
Originally Posted by enzodad

Hmm i followed Video and all i get is this--- I cant get Modems Bluetooth or wifi on any stock rom, i tried RSD Mfastboot and fastboot and the video

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>eco off
'eco' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot getvar max-sparse-size
max-sparse-size: 268435456
Finished. Total time: 0.003s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot oem fb_mode_set
OKAY [ 0.012s]
Finished. Total time: 0.019s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash partition gpt.bin
(bootloader) is-logicalartition: not found
Sending 'partition' (37 KB) OKAY [ 0.013s]
Writing 'partition' (bootloader) Validating 'gpt.default.xml'
(bootloader) Committing 'gpt.default.xml'
(bootloader) - flashing 'gpt_main0.bin' to 'partition:0'
OKAY [ 0.133s]
Finished. Total time: 0.241s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash bootloader bootloader.img
(bootloader) is-logical:bootloader: not found
Sending 'bootloader' (9520 KB) OKAY [ 0.229s]
Writing 'bootloader' (bootloader) Validating 'bootloader.default.xml'
(bootloader) Committing 'bootloader.default.xml'
(bootloader) - flashing 'xbl.elf' to 'xbl'
(bootloader) - flashing 'prov64.mbn' to 'prov'
(bootloader) - flashing 'cmnlib.mbn' to 'cmnlib'
(bootloader) - flashing 'cmnlib64.mbn' to 'cmnlib64'
(bootloader) - flashing 'abl.elf' to 'abl'
(bootloader) - flashing 'keymaster.mbn' to 'keymaster'
(bootloader) - flashing 'storsec.mbn' to 'storsec'
(bootloader) - flashing 'rpm.mbn' to 'rpm'
(bootloader) - flashing 'pmic.elf' to 'pmic'
(bootloader) - flashing 'hyp.mbn' to 'hyp'
(bootloader) - flashing 'tz.mbn' to 'tz'
(bootloader) - flashing 'devcfg.mbn' to 'devcfg'
OKAY [ 0.322s]
Finished. Total time: 0.723s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash modem NON-HLOS.bin
(bootloader) is-logical:modem__a: not found
Sending 'modem__a' (76256 KB) OKAY [ 1.745s]
Writing 'modem__a' (bootloader) Invalid partition name modem__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash fsg fsg.mbn
(bootloader) is-logical:fsg__a: not found
Sending 'fsg__a' (5756 KB) OKAY [ 0.133s]
Writing 'fsg__a' (bootloader) Invalid partition name fsg__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot erase modemst1
Erasing 'modemst1' OKAY [ 0.013s]
Finished. Total time: 0.020s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot erase modemst2
Erasing 'modemst2' OKAY [ 0.009s]
Finished. Total time: 0.016s

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash bluetooth BTFM.bin
(bootloader) is-logical:bluetooth__a: not found
Sending 'bluetooth__a' (400 KB) OKAY [ 0.010s]
Writing 'bluetooth__a' (bootloader) Invalid partition name bluetooth__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash dsp dspso.bin
(bootloader) is-logical:dsp__a: not found
Sending 'dsp__a' (16384 KB) OKAY [ 0.374s]
Writing 'dsp__a' (bootloader) Invalid partition name dsp__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash logo logo.bin
(bootloader) is-logical:logo__a: not found
Sending 'logo__a' (2282 KB) OKAY [ 0.054s]
Writing 'logo__a' (bootloader) Invalid partition name logo__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash boot boot.img
(bootloader) is-logical:boot__a: not found
Sending 'boot__a' (22245 KB) OKAY [ 0.509s]
Writing 'boot__a' (bootloader) Invalid partition name boot__a
FAILED (remote: '')
fastboot: error: Command failed

C:\Users\Turbo-Graphics\Desktop\Moto x4 stuff\platform-tools>fastboot flash system system.img_sparsechunk.0
(bootloader) is-logical:system__a: not found

There are several reasons flashing can fail.
First I would suggest using the flash_all.bat

Is the bootloader unlocked?
Which model # ?
Firmware is for your model and carrier?
Firmware is the same or newer version?

Have you read this thread?
https://forum.xda-developers.com/mot...ctory-t3808348

Sent from my Google Chromebook using XDA Labs
3rd July 2019, 03:31 PM |#51  
enzodad's Avatar
Senior Member
Pittsburgh
Thanks Meter: 21
 
More
Quote:
Originally Posted by sd_shadow

There are several reasons flashing can fail.
First I would suggest using the flash_all.bat

Is the bootloader unlocked?
Which model # ?
Firmware is for your model and carrier?
Firmware is the same or newer version?

Have you read this thread?
https://forum.xda-developers.com/mot...ctory-t3808348

Sent from my Google Chromebook using XDA Labs

Yes its unlocked , Its the XT900-1 Moto X4 from the google store (Android one). I had no issues before applying roms. I have tried many firmwares and they all do the same thing. Not install modems- before I changed my rom this time that broke it I was on latest update of stock rooted. Yes i have read that thread- thats the thread I used to swap back to stock. So I know that rom works, but now i get no modems. i have spent two days now trying to get it working- the phone powers on boots everything normal just no wifi and cell
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes