FORUMS

Vernee Apollo Helio X25 - ROMs and Fix

194 posts
Thanks Meter: 342
 
By Cleopatra Bianchi, Senior Member on 22nd February 2017, 12:41 AM
Post Reply Email Thread
25th May 2017, 11:29 AM |#101  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by Cleopatra Bianchi

Hello.

Constantly disconnecting/reconnecting of bluetooth headset ???
Do you have tried to change headset ? And see what happens ?
I had no problem with my smartwatch and my television.
Just out of curiosity, please install an apk to record your screen.
For example "ADV Screen Recorder".
Then, please show me that constantly disconnecting/reconnecting of bluetooth.

Thank you in advance

The problem is as follows:
If a bluetooth headset is connected (tried with three different headsets: Plantronics ML-20, Sony SBH 20 and some noname chinese one) 2-3 minutes after the phone screen is switched off the headset disconnects/reconnects again (and I hear it say "Lost connection" followed by "Phone one connected" every time). If I do nothing it starts disconnecting/reconnecting every 30 seconds. If I press a button on the headset it may or may not prolong the pause between disconnections to 1-2 minutes. If I unlock my phone and lock it again (or simply turn the screen on and off without unlocking) it gives me another 2-3 minutes of silence until I hear "Lost connection" again. Sometimes the headset stops this behavior, but it only means it is actually disconnected. If I press the button on the headset then I instantly hear "Lost connection - Phone one connected!". Everything is OK while the screen is on. It also does not disconnect during a call, only if the phone is idle.
I have installed ADV Screen Recorder but unfortunately it is of little help. The bug does not appear while ADV is recording (it does record while the phone is locked), looks like there should be no active processes for this bug to appear. I also tried to turn off energy saving for everything bluetooh-related but it did not help.
This bug is also described on Vernee forum. It effectively prevents me from using the headset (which I usually do a lot).
The Following User Says Thank You to stronge For This Useful Post: [ View ] Gift stronge Ad-Free
25th May 2017, 11:40 AM |#102  
Cleopatra Bianchi's Avatar
OP Senior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 342
 
More
answer
Quote:
Originally Posted by stronge

The problem is as follows:
If a bluetooth headset is connected (tried with three different headsets: Plantronics ML-20, Sony SBH 20 and some noname chinese one) 2-3 minutes after the phone screen is switched off the headset disconnects/reconnects again (and I hear it say "Lost connection" followed by "Phone one connected" every time). If I do nothing it starts disconnecting/reconnecting every 30 seconds. If I press a button on the headset it may or may not prolong the pause between disconnections to 1-2 minutes. If I unlock my phone and lock it again (or simply turn the screen on and off without unlocking) it gives me another 2-3 minutes of silence until I hear "Lost connection" again. Sometimes the headset stops this behavior, but it only means it is actually disconnected. If I press the button on the headset then I instantly hear "Lost connection - Phone one connected!". Everything is OK while the screen is on. It also does not disconnect during a call, only if the phone is idle.
I have installed ADV Screen Recorder but unfortunately it is of little help. The bug does not appear while ADV is recording (it does record while the phone is locked), looks like there should be no active processes for this bug to appear. I also tried to turn off energy saving for everything bluetooh-related but it did not help.
This bug is also described on Vernee forum. It effectively prevents me from using the headset (which I usually do a lot).

Do not worry about screen record.
I appreciated your very detailed description.
This is more than enough. Well done stronge

When I have finished my jobs about Nougat custom roms,
I will begin to work on the third modded stock rom (Marshmallow).
To fix the battery draining even better.
And I will try to fix the bluetooth issue.

Regards
The Following User Says Thank You to Cleopatra Bianchi For This Useful Post: [ View ] Gift Cleopatra Bianchi Ad-Free
25th May 2017, 11:55 AM |#103  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by Cleopatra Bianchi

Do not worry about screen record.
I appreciated your very detailed description.
This is more than enough. Well done stronge

When I have finished my jobs about Nougat custom roms,
I will begin to work on the third modded stock rom (Marshmallow).
To fix the battery draining even better.
And I will try to fix the bluetooth issue.

Regards

Thank you very much for your efforts! I'll wait for the third modded ROM then.
31st May 2017, 03:18 AM |#104  
Cleopatra Bianchi's Avatar
OP Senior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 342
 
More
Resurrection Remix v5.8.3 - Nougat 7.1.2 - Final Release
Resurrection Remix v5.8.3 - Nougat 7.1.2 - Final Release

This custom rom is currently the best solution/alternative to the stock rom



based on Verevka project


- Fingerprint bug


THE ROM ZIP ON NEEDROM


FIXED THE BATTERY DRAINING !

The Apollo Helio X25 seems to have the same issue of Apollo Lite.
The wakelock does not let the device fall onto deep sleep.
Then the CPU never turns off.
And therefore, there is a considerable consumption of battery during the standby.
DerTeufel1980 (world-renowned Recognized Developer) has found a solution to this.
However, this solution involved a manual follow-up procedure to start the process.


DerTeufel1980 solution :
"Install terminal emulator and do:
cat /dev/spm
Maybe needs root. Device should be going into deep sleep afterwards
Needs to be done after each boot"

My solution :
I have made his procedure totally automated, without any manual intervention.


Allow me to show you my solution.
To avoid to saturate the forum with too many screenshots,
I have made a video-tutorial composed of all my screenshots.
Please watch carefully the video-tutorial,
above all the Boot Shell configuration !
To be sure that Boot Shell will execute the command at boot,
untick and tick once again the check marks.


VIDEO-TUTORIAL :




INSTALLATION STEPS :

FUNDAMENTAL :
Before to install the RR or the LineageOS,
make sure you have already flashed the next stock rom : Apollo X25-NEW_20170116.rar
You will find it on Needrom.
I strongly recommend you the "
Firmware Upgrade" option (SP Flash Tool).

1) Reboot onto TWRP (fastboot boot c:\adb\recovery.img).
2) Make a backup of Boot, System and Data into microSD.
3) Make a backup of NVRAM separately into microSD.
4) Tap on Wipe (main screen of twrp).
5) Tap on Advanced Wipe.
6) Select Dalvik/System/Cache/Data/Internal Storage BUT NOT Micro SDCard.
7) Swipe to Wipe.
8) Return to the main screen of twrp.
9) Tap on Install.
10) Tap on Select Storage and tap on Micro SDCard.
11) Tap on Apo_X25-RR_v5.8.3-FIN.zip
12) Swipe to confirm Flash.
13) When finished - reboot.
14) Be patient.
15) Tap on icon of SuperSU to activate it.
16) FOLLOW CAREFULLY the steps to configure Boot Shell !
17) Tap on Settings.
18) Cellular data is off --> TURN ON.
19) Tap on About phone.
20) Tap on Build number --> tap seven times.
21) Developer options --> enable Android debugging.
22) VITAL : restart the phone.
23) GRANT Superuser request to Settings (1000).
24) Flash Carliv recovery (by SP flash Tool).
25) Reboot onto Carliv recovery.
26) Install Gapps (wipe Dalvik/cache before to reboot).
27) The XDA apk works well.


Suggestions :
I suggest you to restart the phone at least twice in one day.
The Following 4 Users Say Thank You to Cleopatra Bianchi For This Useful Post: [ View ] Gift Cleopatra Bianchi Ad-Free
31st May 2017, 02:05 PM |#105  
Junior Member
Flag Düsseldorf
Thanks Meter: 5
 
More
Google Apps not in function
Hello Cleopatra81,

Thank you for your good and important work on the systems for the Apollo X25.
RR I know already from another device and I would like to install it on my Apollo. This works fine, but unfortunately I don't manage to istall the gapps error-free.
If I follow exactly Your instructions, I get different error messages from Google Play Service (at least one permission is missing, is not installed, etc). None of the Gapps starts without crashing immediatly. It's not possible zu connect to my Google-accounts.
If I flashed the Gapps together with the RR-ROM over your TWRP 3.03, I can connect and open e. g. the Play Store, but it crashes immediately when I click on My Apps.
Do you have an idea why?
I tried the gapps from nano to micro - all without success.

Thanks in advance for your help,
Greetings from Düsseldorf
Chris
31st May 2017, 02:43 PM |#106  
Cleopatra Bianchi's Avatar
OP Senior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 342
 
More
answer
Quote:
Originally Posted by cbs3000

Hello Cleopatra81,

Thank you for your good and important work on the systems for the Apollo X25.
RR I know already from another device and I would like to install it on my Apollo. This works fine, but unfortunately I don't manage to istall the gapps error-free.
If I follow exactly Your instructions, I get different error messages from Google Play Service (at least one permission is missing, is not installed, etc). None of the Gapps starts without crashing immediatly. It's not possible zu connect to my Google-accounts.
If I flashed the Gapps together with the RR-ROM over your TWRP 3.03, I can connect and open e. g. the Play Store, but it crashes immediately when I click on My Apps.
Do you have an idea why?
I tried the gapps from nano to micro - all without success.

Thanks in advance for your help,
Greetings from D�sseldorf
Chris

Hello.

Please explain me some things ... just to have a clear idea of your problem.

Questions :

1) Do you have installed the "RR v5.8.3 – 7.1.2 Final" ?
2) Do you have installed the "open_gapps-arm64-7.1-nano-20170531.zip" ?
3) Why do you have installed the gapps together the RR ?

In the "Installation steps" there is written :

24) Flash Carliv recovery (by SP flash Tool).
25) Reboot onto Carliv recovery.
26) Install Gapps (wipe Dalvik/cache before to reboot).

I recommend you to respect strictly all the steps sequentially

Regards
The Following User Says Thank You to Cleopatra Bianchi For This Useful Post: [ View ] Gift Cleopatra Bianchi Ad-Free
31st May 2017, 03:09 PM |#107  
Junior Member
Flag Düsseldorf
Thanks Meter: 5
 
More
Gapps
Quote:
Originally Posted by Cleopatra Bianchi

Hello.

Please explain me some things ... just to have a clear idea of your problem.

Questions :

1) Do you have installed the "RR v5.8.3 – 7.1.2 Final" ?
2) Do you have installed the "open_gapps-arm64-7.1-nano-20170531.zip" ?
3) Why do you have installed the gapps together the RR ?

In the "Installation steps" there is written :

24) Flash Carliv recovery (by SP flash Tool).
25) Reboot onto Carliv recovery.
26) Install Gapps (wipe Dalvik/cache before to reboot).

I recommend you to respect strictly all the steps sequentially

Regards

Yes, I can confirm using RR v5.8.3 – 7.1.2 Final and open_gapps-arm64-7.1-nano-20170531.zip.
Flashing together with RR was just a try. First I followed exactly your roadmap. Unfortunately I saw only error-messages by starting any of the installed Gapps. Mostly I was told, the Google Play Service ist missing one or more permissions. After those messages the apps crashed.

After fully new start - incl. flashing NEW-Stock-ROM first - I tried to flash Gapps together with RR in TWRP 3.03 using the Add-a-zp-function.
RR boots normally after that and Gapps firstly seem to do too (so I can connect my Google account), but when I open PlayStore and want to download my apps, Playstore crashes.

When I restore my TWRP-Backup everything works fine - but just on NEW-Stock-ROM not on RR.

Thanks again,
best regards,
Chris
31st May 2017, 03:42 PM |#108  
Cleopatra Bianchi's Avatar
OP Senior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 342
 
More
Quote:
Originally Posted by cbs3000

Yes, I can confirm using RR v5.8.3 – 7.1.2 Final and open_gapps-arm64-7.1-nano-20170531.zip.
Flashing together with RR was just a try. First I followed exactly your roadmap. Unfortunately I saw only error-messages by starting any of the installed Gapps. Mostly I was told, the Google Play Service ist missing one or more permissions. After those messages the apps crashed.

After fully new start - incl. flashing NEW-Stock-ROM first - I tried to flash Gapps together with RR in TWRP 3.03 using the Add-a-zp-function.
RR boots normally after that and Gapps firstly seem to do too (so I can connect my Google account), but when I open PlayStore and want to download my apps, Playstore crashes.

When I restore my TWRP-Backup everything works fine - but just on NEW-Stock-ROM not on RR.

Thanks again,
best regards,
Chris

Dear Chris,

I have installed 5 times this custom rom on my Apollo X25.
I have repeated all the installation steps 5 times on my Apollo X25.
I did all this with the express purpose to make sure about the custom rom/installation steps.
Everything worked fine. And at this moment everything continues to works fine on my Apollo X25.
I did no detect any app crash.



Best Regards
31st May 2017, 04:21 PM |#109  
Junior Member
Flag Düsseldorf
Thanks Meter: 5
 
More
Quote:
Originally Posted by Cleopatra Bianchi

Dear Chris,

I have installed 5 times this custom rom on my Apollo X25.
I have repeated all the installation steps 5 times on my Apollo X25.
I did all this with the express purpose to make sure about the custom rom/installation steps.
Everything worked fine. And at this moment everything continues to works fine on my Apollo X25.
I did no detect any app crash.



Best Regards

Dear Cleopatra,

thank you anyway.
Without your work I would have taken my X25 already out of use weeks ago ...

Maybe it's not my lucky day and I only have to wait and try again tomorrow ...
I'll tell you, how the story goes on (if it goes on )

Best regards,
Chris
1st June 2017, 10:38 PM |#110  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by cbs3000

Dear Cleopatra,

thank you anyway.
Without your work I would have taken my X25 already out of use weeks ago ...

Maybe it's not my lucky day and I only have to wait and try again tomorrow ...
I'll tell you, how the story goes on (if it goes on )

Best regards,
Chris

I too installed LineageOS with gapps together (((... This big mistake )
2nd June 2017, 08:34 AM |#111  
Cleopatra Bianchi's Avatar
OP Senior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 342
 
More
answer
Quote:
Originally Posted by uspen

I too installed LineageOS with gapps together (((... This big mistake )

Hello.

Sure, it was a big mistake.

FUNDAMENTAL :
Before to install the RR or the LineageOS,
make sure you have already flashed the next stock rom : Apollo X25-NEW_20170116.rar
You will find it on Needrom.
I strongly recommend you the "Firmware Upgrade" option (SP Flash Tool).

The Following User Says Thank You to Cleopatra Bianchi For This Useful Post: [ View ] Gift Cleopatra Bianchi Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes