FORUMS
Remove All Ads from XDA

[TUTORIAL] How to flash a factory image | Return to stock | Unroot/SAVE your Nexus 5

3,898 posts
Thanks Meter: 3,459
 
By abaaaabbbb63, Senior Member on 5th November 2013, 07:21 PM
Post Reply Email Thread
18th January 2014, 07:56 PM |#691  
Seadra's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 219
 
More
Quote:
Originally Posted by jd1639

You probably had your phone backed up to Google and when you set up your Google account it restored those.

Yes, but Google never did that last time, or last to last time. And google back up apps? since when :/ and even wallpaper? lol
 
 
18th January 2014, 07:58 PM |#692  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Minnesota
Thanks Meter: 5,432
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Seadra

Yes, but Google never did that last time, or last to last time. And google back up apps? since when :/ and even wallpaper? lol

Yes, out backups settings and wallpaper too
19th January 2014, 05:47 PM |#693  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Whenever I run flash-all.bat, it hangs on erasing Userdata. Like a good 5 to 10 minutes and nothing happens. Any idea how to proceed?
19th January 2014, 05:51 PM |#694  
Quote:
Originally Posted by Oneireus

Whenever I run flash-all.bat, it hangs on erasing Userdata. Like a good 5 to 10 minutes and nothing happens. Any idea how to proceed?

use second method.
19th January 2014, 07:37 PM |#695  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by samersh72

use second method.

I did it, and Writing System began to hang.
19th January 2014, 08:12 PM |#696  
Quote:
Originally Posted by Oneireus

I did it, and Writing System began to hang.

erase system, recovery, cache, userdata, boot before flashing
Code:
fastboot erase boot
fastboot erase cache
fastboot erase recovery
fastboot erase system
fastboot erase userdata
fastboot reboot-bootloader
then re-flash all stock images (method 2)
i suggest also to change usb port, cable
19th January 2014, 08:17 PM |#697  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by samersh72

erase system, recovery, cache, userdata, boot before flashing

Code:
fastboot erase boot
fastboot erase cache
fastboot erase recovery
fastboot erase system
fastboot erase userdata
fastboot reboot-bootloader
then re-flash all stock images (method 2)
i suggest also to change usb port, cable

erasing hangs on system. Everything else flashed and erased fine. This is a newer cable that detects the device. My other didn't. I am not sure how else to make that better.

EDIT - I changed the port. System erased, and now userdata hangs. This is frustrating.
EDIT 2 - Got the parts to erase. Still hangs on writing.
EDIT 3 - Changing ports got it to work. Thanks for the tip. Back to stock.
EDIT 4 - New issue: On reboot, it goes to the "Welcome" screen. When if I press the next arrow, it changes screens, then freezes and reboots. If I press nothing, it just freezes and reboots. Any ideas? I did a data and cache wipe, and that didn't help the problem.
19th January 2014, 08:27 PM |#698  
Quote:
Originally Posted by Oneireus

erasing hangs on system. Everything else flashed and erased fine. This is a newer cable that detects the device. My other didn't. I am not sure how else to make that better.

EDIT - I changed the port. System erased, and now userdata hangs. This is frustrating.
EDIT 2 - Got the parts to erase. Still hangs on writing.

device is fine
im pretty sure that the problem is with usb cable or pc
19th January 2014, 08:47 PM |#699  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by samersh72

device is fine
im pretty sure that the problem is with usb cable or pc

Added in two more edits. Here they are:

EDIT 3 - Changing ports got it to work. Thanks for the tip. Back to stock.
EDIT 4 - New issue: On reboot, it goes to the "Welcome" screen. When if I press the next arrow, it changes screens, then freezes and reboots. If I press nothing, it just freezes and reboots. Any ideas? I did a data and cache wipe, and that didn't help the problem.

I am stuck on Edit 4. Phone is off for now, but I get to the "Just wait a sec" loading screen, then reboot.
19th January 2014, 08:55 PM |#700  
Quote:
Originally Posted by Oneireus

Added in two more edits. Here they are:

EDIT 3 - Changing ports got it to work. Thanks for the tip. Back to stock.
EDIT 4 - New issue: On reboot, it goes to the "Welcome" screen. When if I press the next arrow, it changes screens, then freezes and reboots. If I press nothing, it just freezes and reboots. Any ideas? I did a data and cache wipe, and that didn't help the problem.

I am stuck on Edit 4. Phone is off for now, but I get to the "Just wait a sec" loading screen, then reboot.

hmmmm... try to reflash stock.
flash all stock images including "fastboot flash cache cache.img"
after finishing, boot directly from fastboot to recovery and wipe data and cache, reboot.
if not, i guess it is a hardware failure
19th January 2014, 09:31 PM |#701  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by samersh72

hmmmm... try to reflash stock.
flash all stock images including "fastboot flash cache cache.img"
after finishing, boot directly from fastboot to recovery and wipe data and cache, reboot.
if not, i guess it is a hardware failure

This did it. Thanks. Fully back to working stock. Unfortunately, that didn't fix my SIM card issue as T-Mobile suggested. Oh well.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
brick, factory, images, nexus 5, root

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes