FORUMS
Remove All Ads from XDA

[MOD][MAGISK] GPE Dialer and Contacts Magisk Mod for HTC 10.

960 posts
Thanks Meter: 697
 
Post Reply Email Thread
Pixel GPE Dialer and Contacts


This mod now works with Android N.

Updated to Google Pixel version of the Dialer and Contacts

I have taken the GPE Dialer and Contacts found here http://forum.xda-developers.com/show...1&postcount=95 and made it a Magisk Module. This allows the Dialer to act as though it is installed directly with in the system without actually modifying the system

For information on what Majisk is and how to install it, please read here: http://forum.xda-developers.com/andr...mless-t3432382

This mod was tested on the HTC 10 using Magisk v7.
Only thing you can't do is change your Wi-Fi calling preference. If you are on WiFi preferred, you can't change it unless you disable the MOD and reboot. Make your change then re-rnable the MOD and reboot again. That is the only problem I have. It is the same if you flash the original zip that writes directly to system.

This zip file requires Magisk to be installed. It will not work without Magisk.

Changes sync'd and now available to download in Magisk Manager. Thanks for those testing...

v3.0.0

Update to new Magisk template to work with Magisk v12+
Update Dialer to v8.0.148481159
Update Contacts to v1.7.6

Or download from here: Magisk-GPEDialer_HTC10.v3.0.0

Download Here:
Magisk v7 version
This can be installed through the Magisk Manager 2.0 or flashed in recovery.

Note: All updates will only be available through the Magisk Manager going forward.

10/16/16 - New update with Google Contacts 1.5.16 downloadable through the Magisk Manager...

GPEDialer Pixel Version 2.0.0
GPEDialer_v5.1.13(Magisk v7)

GPEDialer Marshmallow Version 1.0.0
GPEDialer_v4.0.12(Magisk v7)

Magisk v6 version
Flash the zip file in recovery.
GPEDialer_v4.0.12(Magisk v6)
The Following 20 Users Say Thank You to jsaxon2 For This Useful Post: [ View ] Gift jsaxon2 Ad-Free
 
 
21st September 2016, 02:03 AM |#2  
threetwentyfizzle's Avatar
Senior Member
Flag Albuquerque
Thanks Meter: 414
 
Donate to Me
More
Thanks for posting, I personally prefer the Google Dialer UI over the Stock HTC. Is there any functionality issues? such as wifi calling compatibility, or speakerphone, receiving calls etc?

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
21st September 2016, 02:14 AM |#3  
jsaxon2's Avatar
OP Senior Member
Flag Lock Haven, PA
Thanks Meter: 697
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by threetwentyfizzle

Thanks for posting, I personally prefer the Google Dialer UI over the Stock HTC. Is there any functionality issues? such as wifi calling compatibility, or speakerphone, receiving calls etc?

Everything is working for me. I am on US Unlocked firmware on T-Mobile. Only thing you can't do is change your Wi-Fi calling preference. If you are on WiFi preferred, you can't change it unless you disable the MOD and reboot. Make your change then re-rnable the MOD and reboot again. That is the only problem I have. It is the same if you flash the original zip that writes directly to system.
The Following 2 Users Say Thank You to jsaxon2 For This Useful Post: [ View ] Gift jsaxon2 Ad-Free
22nd September 2016, 04:29 AM |#4  
threetwentyfizzle's Avatar
Senior Member
Flag Albuquerque
Thanks Meter: 414
 
Donate to Me
More
Perfect, I'm on the same network, so that pretty much sums up everything. Thanks for taking the time to get it working and contributing!



Sent from my HTC 10 using Tapatalk
22nd September 2016, 05:47 PM |#5  
jascolli's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 191
 
More
Wow, this is working great. I love this dialer. Thanks for sharing your work!
22nd September 2016, 10:51 PM |#6  
threetwentyfizzle's Avatar
Senior Member
Flag Albuquerque
Thanks Meter: 414
 
Donate to Me
More
Everything seems to be working great! So much cleaner and more useful than stock!

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
24th September 2016, 07:13 AM |#7  
Member
Bozeman
Thanks Meter: 14
 
More
How can you disable this and revert to HTC?
24th September 2016, 01:30 PM |#8  
jsaxon2's Avatar
OP Senior Member
Flag Lock Haven, PA
Thanks Meter: 697
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Spinkness

How can you disable this and revert to HTC?

Use a root file explorer to go to /magisk/GPEDialer folder. Create a new empty file and name it disable then reboot

To re-enable, just delete the file and reboot.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20160924-082853.jpg
Views:	2980
Size:	221.0 KB
ID:	3884818  
25th September 2016, 01:18 AM |#9  
Member
Bozeman
Thanks Meter: 14
 
More
Quote:
Originally Posted by jsaxon2

Use a root file explorer to go to /magisk/GPEDialer folder. Create a new empty file and name it disable then reboot

To re-enable, just delete the file and reboot.

I can't find the GPEDialer folder there. No other way to do it?
25th September 2016, 01:30 AM |#10  
jsaxon2's Avatar
OP Senior Member
Flag Lock Haven, PA
Thanks Meter: 697
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Spinkness

I can't find the GPEDialer folder there. No other way to do it?

What folders do you have under /magisk?
25th September 2016, 01:40 AM |#11  
Member
Bozeman
Thanks Meter: 14
 
More
Quote:
Originally Posted by jsaxon2

What folders do you have under /magisk?

these
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20160924-183711.png
Views:	3806
Size:	202.2 KB
ID:	3885356  
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes