FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ZIP] Adreno GPU Driver Update: 7aug

590 posts
Thanks Meter: 532
 
By ckret, Senior Member on 19th June 2014, 03:04 PM
Thread Closed Email Thread
After looking into my Nexus 4 and LG G Pad 8.3 (v500) i found out they use same binaries.

Credits to @xboxfanj
Thread: http://forum.xda-developers.com/nexu...aries-t2667759
Quote:

There have been new Qualcomm GPU binaries released on their developer site here: https://developer.qualcomm.com/mobil...mization-tools

Download:https://www.dropbox.com/s/2misws4vp0...6n7-may-30.zip Thanks to Medel-Silver and barome for adding F2FS support to the updater-script.

Note: This is identical to Qualcomm's zip; I just extracted it so you can download and flash. Props to Qualcomm for taking my suggestion to unify the mako and flo binaries so they work on all Nexii.

Revert to KOT49H (newest 4.4.2 stock) http://devhost.xda-developers.com/KHN

Shout out to DeesTroy and TeamWin; Qualcomm uses TWRP in the documentation

I noticed a slight smoothness and benchmark improvement, but your mileage may vary. Let me know how this goes for you.

These updated binaries should work on any ROM. No wipe necessary.

Changelog: http://pastebin.com/pEfGapHt

Download:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...20Aug%2014.zip
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	old.png
Views:	3242
Size:	9.6 KB
ID:	2806852   Click image for larger version

Name:	new.png
Views:	3134
Size:	9.9 KB
ID:	2806853  
The Following 16 Users Say Thank You to ckret For This Useful Post: [ View ] Gift ckret Ad-Free
19th June 2014, 04:09 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 104
 
More
Looks great, I'll flash now and report


Sent from my iPhone using Tapatalk
19th June 2014, 05:56 PM |#3  
sleekmason's Avatar
Senior Member
Flag Fayetteville
Thanks Meter: 371
 
More
Link to developer site is broken.

Can you please expand on why these might want to be replaced? And what benefit s would be had from flashing these? Also, any danger? Thank you!
20th June 2014, 08:10 AM |#4  
ckret's Avatar
OP Senior Member
Flag Hannover
Thanks Meter: 532
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by sleekmason

Link to developer site is broken.

Can you please expand on why these might want to be replaced? And what benefit s would be had from flashing these? Also, any danger? Thank you!

Gave link to original thread and quoted from it. There you can find the dev link. Will fix when i am on a pc

You can a geht performance increase in 3d applications as these drivers are far more optimized but it could also get you a bootloop depending in Rom and device

Its working flawless for me
21st June 2014, 01:49 PM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 31
 
More
I get excelent results on Antutu, but more important, the device feels smoother now

PD: Sorry for the size of the picture!! How can I change it? I uploaded it from Tapatalk mobile app

Enviado desde mi LG-V500 mediante Tapatalk
21st June 2014, 01:56 PM |#6  
paul89rulez's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 405
 
More
i can flash it over aokp?
21st June 2014, 02:41 PM |#7  
ckret's Avatar
OP Senior Member
Flag Hannover
Thanks Meter: 532
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by paul89rulez

i can flash it over aokp?

you should be able to flash it on any rom
i am on aokp and am using this
21st June 2014, 06:23 PM |#8  
Jhon998's Avatar
Senior Member
Flag UK - Live in UAE
Thanks Meter: 123
 
Donate to Me
More
what is the difference between it and AIC Kernel??

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

---------- Post added at 09:23 PM ---------- Previous post was at 09:22 PM ----------

That is not a kernel, right? could I flash a binary over AIC?

Sent from my LG-V500 using Tapatalk
21st June 2014, 06:48 PM |#9  
ckret's Avatar
OP Senior Member
Flag Hannover
Thanks Meter: 532
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Jhon998

what is the difference between it and AIC Kernel??

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

---------- Post added at 09:23 PM ---------- Previous post was at 09:22 PM ----------

That is not a kernel, right? could I flash a binary over AIC?

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

îts no kernel
thats why thread title doesnt have [KERNEL] in it
25th June 2014, 04:40 AM |#10  
Skizzy034's Avatar
Senior Member
Flag Amsterdam, NY
Thanks Meter: 1,132
 
More
How do you check which binaries a device has?

Sent from my VK810 4G using XDA Premium 4 mobile app
25th June 2014, 07:14 AM |#11  
ckret's Avatar
OP Senior Member
Flag Hannover
Thanks Meter: 532
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Skizzy034

How do you check which binaries a device has?

Sent from my VK810 4G using XDA Premium 4 mobile app

well if your device uses adreno 3xx as gpu this zip should work
just check where the binaries are located and try replacing them by hand if they are located somewhere else than in the zip
but only do this if you are brave enough

this zip should also work on the vk810 since its using adreno 320 gpu
Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes