FORUMS

Oreo on my PD

116 posts
Thanks Meter: 28
 
By Sho-Bud, Senior Member on 26th January 2018, 09:57 AM
Post Reply Email Thread
Finally Oreo was approved for installation. I used Firmware Finder to download and install it, it didn't show up yet when checking with system update. It's a large download, so it takes quite a while. The installation itself is just a few minutes. All settings are maintained and all seems to run well at the moment.
26th January 2018, 12:34 PM |#2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
Oops, title is wrong. I hate automatic spelling checks sometimes.
26th January 2018, 12:48 PM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
Most things are the same. The camera can now take 3D images. A few extra settings in portrait mode. More options for preventing apps to auto-start or running in the background. I like the touch-and-hold on the app icons. So far no problems detected.
26th January 2018, 03:17 PM |#4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
GPS now uses several Gallileo satelites.
See attached image
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20180126-143117.jpg
Views:	90
Size:	182.2 KB
ID:	4400559  
27th January 2018, 12:12 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thanks for the heads up.......Oreo running smoothly on my PD
27th January 2018, 04:44 PM |#6  
Junior Member
Flag Port-Gentil
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by rowlie

Thanks for the heads up.......Oreo running smoothly on my PD

Hi Guys,

from which country?
What new ROM reference?
thanks,
27th January 2018, 04:59 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Use firmware finder, instructions inside app. Watch the video on utube. It will take you through the steps Two things, don't choose top update this is the full system, you want the second which is the update, secondly disconect the vpn when the download starts.

Only go down the this update route if you are clear on what you are doing. If things go wrong you could end up with a bricked phone.

What we are doing is cheating the system, now the update is on the server it will be available to all in a couple of weeks via the normal upadate process.
27th January 2018, 09:02 PM |#8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by africa1

Hi Guys,

from which country?
What new ROM reference?
thanks,

I'm in The Netherlands.
The build-number is LON-L29 8.0.0.360 (C721)
28th January 2018, 07:04 PM |#9  
Junior Member
Flag Port-Gentil
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Sho-Bud

I'm in The Netherlands.
The build-number is LON-L29 8.0.0.360 (C721)

Dear Sho-Bund,

Finally, I controlled yesterday and the new ROM 8.0.0.360 accepted firmware access.
After downloading during reset, TWRP 3.0.2.2 prevents the procedure and after reboot system through TWRP.
Before updating, I relocked phone (fastboot mode; FRP is unlocked)
I have never rooted my phone. Very difficult on Android 7 plus I think after rooting, you cannot update a normal firmware only customs roms.
Harghhh !
before, I read we cannot uninstall twrp. A solution?
Rebranding procedure? the Funky Huawei is yhe alons solution for rebranding.
Or another solution?
Anyway, many thanks for your first reply and thanks if you can help.
29th January 2018, 06:46 PM |#10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by africa1

Dear Sho-Bund,

Finally, I controlled yesterday and the new ROM 8.0.0.360 accepted firmware access.
After downloading during reset, TWRP 3.0.2.2 prevents the procedure and after reboot system through TWRP.
Before updating, I relocked phone (fastboot mode; FRP is unlocked)
I have never rooted my phone. Very difficult on Android 7 plus I think after rooting, you cannot update a normal firmware only customs roms.
Harghhh !
before, I read we cannot uninstall twrp. A solution?
Rebranding procedure? the Funky Huawei is yhe alons solution for rebranding.
Or another solution?
Anyway, many thanks for your first reply and thanks if you can help.

I'm sorry to hear of your problems. Personally I don't have any experience with TWRP. Everything is stock.
29th January 2018, 10:11 PM |#11  
Junior Member
Flag Port-Gentil
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Sho-Bud

I'm sorry to hear of your problems. Personally I don't have any experience with TWRP. Everything is stock.

Thanks.
if anyone can give me information, I'm a buyer.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes