FORUMS
Remove All Ads from XDA

Patched Boot.img for v10.30.0 January update

1,765 posts
Thanks Meter: 357
 
By boe323, Senior Member on 18th January 2019, 09:53 PM
Post Reply Email Thread
[Patched_Boot.img]
https://1drv.ms/u/s!AqlJY73bUA7rholGl4AULW_tHKaCrg

https://mega.nz/#!NUBmnawT!Pgrorx3HW...T1cn0u1U0MzgSA

[TWRP Backup Boot.img]
https://1drv.ms/u/s!AqlJY73bUA7rholRaoTR_Nvxq7v6kw

https://mega.nz/#!0EZkXSDB!WYcB8wt1E...BLOjULCuKRHvR8

[Boot.img]
https://1drv.ms/u/s!AqlJY73bUA7rholJT3zo4rEY9oO0lQ

https://mega.nz/#!URYmHIxZ!i77uZQZ2V...2wicowDQMVETo4

Be careful as Always, only use this img for booting so you can install magisk direct.
To restore your boot image with trwp:
Unzip twrp and add to root of the sdcard,
fastboot boot twrp daisy zero(sdcard fixed version) and restore trwp backup, don't touch anything else, and reboot by holding power button.


Fastboot boot patched_boot.img to boot phone for direct install of magisk. ALWAYS RECOMENDED.
The Following 10 Users Say Thank You to boe323 For This Useful Post: [ View ] Gift boe323 Ad-Free
 
 
18th January 2019, 11:04 PM |#2  
Member
Thanks Meter: 3
 
More
thanks a lot, can you provide also an unmodified 10.30.0 boot image?
18th January 2019, 11:28 PM |#3  
anzhaki's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 42
 
More
Yep, a non patched would be also useful. Which Magisk version did you use to patch the image?

Still bootlooping after flashing it.

fastboot boot patched_boot.img
fastboot reboot
18th January 2019, 11:38 PM |#4  
boe323's Avatar
OP Senior Member
Flag Burton on Trent
Thanks Meter: 357
 
More
Quote:
Originally Posted by pippozio

thanks a lot, can you provide also an unmodified 10.30.0 boot image?

I can provide an unmodified trwp made boot.img from my phone, thats why i said not to flash the patched boot image, and to only boot from it, twrp backups are .wim, i just changed the .wim extension to .img and patched it. As far as im aware its a normal packed boot.img but renamed .wim for trwp to flash it, ill provide it but use at own risk. https://1drv.ms/u/s!AqlJY73bUA7rholIeKoHAB8o6s94gA .Rename boot.img if your going to flash it.
18th January 2019, 11:42 PM |#5  
boe323's Avatar
OP Senior Member
Flag Burton on Trent
Thanks Meter: 357
 
More
Quote:
Originally Posted by anzhaki

Yep, a non patched would be also useful. Which Magisk version did you use to patch the image?

Still bootlooping after flashing it.

fastboot boot patched_boot.img
fastboot reboot

I used magisk v18 latest. Unmodified boot.img is in one of the posts. Ive used it so it should be fine, but still its done at your own risk. Im not sure how you will stop it bootlooping, sounds like magisk messed up the install when re applying after OTA.
The Following User Says Thank You to boe323 For This Useful Post: [ View ] Gift boe323 Ad-Free
18th January 2019, 11:49 PM |#6  
boe323's Avatar
OP Senior Member
Flag Burton on Trent
Thanks Meter: 357
 
More
Quote:
Originally Posted by anzhaki

Yep, a non patched would be also useful. Which Magisk version did you use to patch the image?

Still bootlooping after flashing it.

fastboot boot patched_boot.img
fastboot reboot

Dont fastboot reboot, just boot from it, if your rebooting then your wiping the temp boot.
The Following User Says Thank You to boe323 For This Useful Post: [ View ] Gift boe323 Ad-Free
18th January 2019, 11:54 PM |#7  
anzhaki's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 42
 
More
Quote:
Originally Posted by boe323

I used magisk v18 latest. Unmodified boot.img is in one of the posts. Ive used it so it should be fine, but still its done at your own risk. Im not sure how you will stop it bootlooping, sounds like magisk messed up the install when re applying after OTA.

The same thing happened when I updated from oreo to pie using the method to maintain root. If I remember well I solved the problem by flashing stock boot.img with

fastboot flash boot_a boot.img
fastboot flash boot_b boot.img

then it should normally boot and after that it should be ok to manually patch the boot image.
Maybe it's better to wait an image extracted from OTA

Thanks anyway

---------- Post added at 12:54 AM ---------- Previous post was at 12:51 AM ----------

Quote:
Originally Posted by boe323

Dont fastboot reboot, just boot from it, if your rebooting then your wiping the temp boot.

Unfortunately still bootloops D:
19th January 2019, 12:06 AM |#8  
boe323's Avatar
OP Senior Member
Flag Burton on Trent
Thanks Meter: 357
 
More
Quote:
Originally Posted by anzhaki

The same thing happened when I updated from oreo to pie using the method to maintain root. If I remember well I solved the problem by flashing stock boot.img with

fastboot flash boot_a boot.img
fastboot flash boot_b boot.img

then it should normally boot and after that it should be ok to manually patch the boot image.
Maybe it's better to wait an image extracted from OTA

Thanks anyway

---------- Post added at 12:54 AM ---------- Previous post was at 12:51 AM ----------



Unfortunately still bootloops D:

Try anzhaki's method, he said it works but i cant confirm it as ive never run into problems (touch wood). Dont go making things worse by flashing custom stuff, try using his method and factory reset.
19th January 2019, 02:46 AM |#9  
mms047's Avatar
Senior Member
Flag Netrakona
Thanks Meter: 114
 
More
Quote:
Originally Posted by anzhaki

The same thing happened when I updated from oreo to pie using the method to maintain root. If I remember well I solved the problem by flashing stock boot.img with

fastboot flash boot_a boot.img
fastboot flash boot_b boot.img

then it should normally boot and after that it should be ok to manually patch the boot image.
Maybe it's better to wait an image extracted from OTA

Thanks anyway

---------- Post added at 12:54 AM ---------- Previous post was at 12:51 AM ----------



Unfortunately still bootloops D:

Quote:
Originally Posted by boe323

Try anzhaki's method, he said it works but i cant confirm it as ive never run into problems (touch wood). Dont go making things worse by flashing custom stuff, try using his method and factory reset.

I m in bootloop. Anyone help me the pie fastboot image link? Thanks.
19th January 2019, 02:48 AM |#10  
boe323's Avatar
OP Senior Member
Flag Burton on Trent
Thanks Meter: 357
 
More
There isn't one for v10.0.30.0 at present .
19th January 2019, 03:22 AM |#11  
mms047's Avatar
Senior Member
Flag Netrakona
Thanks Meter: 114
 
More
Quote:
Originally Posted by boe323

There isn't one for v10.0.30.0 at present .

your unmodified boot.img shows 64 mb, it should be 26-27 mb. no?
and can you upload it another server plz?

---------- Post added at 09:22 AM ---------- Previous post was at 09:09 AM ----------

Flashed your unmodified boot.img. no luck, still in bootloop.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes