FORUMS

[ROM][OFFICIAL][NIGHTLIES] LineageOS 17.1

993 posts
Thanks Meter: 2,963
 
Post Reply Email Thread
LineageOS logo
Moto G7
Code:
/*
 * Your warranty is now void.
 *
 * I am not responsible for bricked devices, dead SD cards,
 * thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please
 * do some research if you have any concerns about features included in this ROM
 * before flashing it! YOU are choosing to make these modifications, and if
 * you point the finger at me for messing up your device, I will laugh at you.
 */

Introduction:
This is the Official Lineage OS 16.0 thread for the Motorola Moto G7, codename river.

Join our Moto G7 Development Telegram Group!

How to Install:
Please follow the instructions on our Official LineageOS Wiki page here.
IF YOU ARE COMING FROM STOCK AND WANT TO INSTALL CUSTOM ROMS FOR FIRST TIME, INSTALL "Copy Partitions Zip" FROM POST #2

If you don't follow these instructions, please don't expect support here. We also don't support 3rd party addons (Magisk/XPosed/Dolby/Viper/etc.), so please don't seek support if you use these.

Notes:
  • Official Lineage OS builds will not pass CTS/SafetyNet -- due to the AVB flag's "red" status. (Magisk works fine with SafetyNet patcher modules, though is not supported.)

Download:

XDA:DevDB Information
river-lineageos, ROM for the Moto G7

Contributors
erfanoabdi, SyberHexen
Source Code: https://github.com/LineageOS

ROM OS Version: Android 10
ROM Kernel: Linux 4.x
Based On: LineageOS

Version Information
Status: Nightly

Created 2019-11-16
Last Updated 2020-04-12
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2019-11-16 19.53.32.jpg
Views:	3680
Size:	274.5 KB
ID:	4878015   Click image for larger version

Name:	2019-11-16 19.53.17.jpg
Views:	3806
Size:	80.0 KB
ID:	4878017   Click image for larger version

Name:	2019-11-16 19.53.20.jpg
Views:	3730
Size:	37.4 KB
ID:	4878019   Click image for larger version

Name:	2019-11-16 19.53.03.jpg
Views:	3642
Size:	81.1 KB
ID:	4878021   Click image for larger version

Name:	2019-11-16 19.53.22.jpg
Views:	3486
Size:	70.2 KB
ID:	4878023   Click image for larger version

Name:	2019-11-16 19.53.27.jpg
Views:	3418
Size:	52.3 KB
ID:	4878025   Click image for larger version

Name:	2019-11-16 19.53.24.jpg
Views:	3320
Size:	79.4 KB
ID:	4878027   Click image for larger version

Name:	2019-11-16 19.53.29.jpg
Views:	3174
Size:	54.1 KB
ID:	4878029   Click image for larger version

Name:	2019-11-16 19.53.25.jpg
Views:	3092
Size:	56.5 KB
ID:	4878033   Click image for larger version

Name:	2019-11-16 19.53.35.jpg
Views:	3036
Size:	62.4 KB
ID:	4878035  
The Following 21 Users Say Thank You to erfanoabdi For This Useful Post: [ View ]
16th November 2019, 04:13 PM |#2  
erfanoabdi's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Famagusta
Thanks Meter: 2,963
 
Donate to Me
More
Copy Partitions Zip
- courtesy @ @filipepferraz
Download
The Following 6 Users Say Thank You to erfanoabdi For This Useful Post: [ View ]
16th November 2019, 04:13 PM |#3  
erfanoabdi's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Famagusta
Thanks Meter: 2,963
 
Donate to Me
More
Reserved
The Following 4 Users Say Thank You to erfanoabdi For This Useful Post: [ View ]
18th November 2019, 03:47 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
More
sim card is not working
currently I use
lineage-16.0-20191118-nightly-river version
XT1962-5 (Europe/Global) model
The phone didn't detect sim card.
It is dual sim model but in any slot, didn't work.
The Following User Says Thank You to ' . ' For This Useful Post: [ View ] Gift ' . ' Ad-Free
18th November 2019, 03:56 AM |#5  
SyberHexen's Avatar
Senior Member
Flag Washington
Thanks Meter: 511
 
More
Quote:
Originally Posted by ' . '

currently I use
lineage-16.0-20191118-nightly-river version
XT1962-5 (Europe/Global) model
The phone didn't detect sim card.
It is dual sim model but in any slot, didn't work.

Did you try removing the sim and put back in while the system is on?
The Following User Says Thank You to SyberHexen For This Useful Post: [ View ] Gift SyberHexen Ad-Free
18th November 2019, 04:20 AM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
More
Quote:
Originally Posted by SyberHexen

Did you try removing the sim and put back in while the system is on?

I did, and tried when power off as well.
The other OS versions (NOV.15, NOV.16) also showed 'No sim' state.
But after I roll back to stock rom, they are working again.
The Following User Says Thank You to ' . ' For This Useful Post: [ View ] Gift ' . ' Ad-Free
19th November 2019, 12:38 AM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
More
Quote:
Originally Posted by SyberHexen

Did you try removing the sim and put back in while the system is on?

And I don't know why, but on your unofficial latest Lineage os (lineage-16.0-20191001-UNOFFICIAL-river) , the sim card working well...
but on the official version, didn't work.
The Following User Says Thank You to ' . ' For This Useful Post: [ View ] Gift ' . ' Ad-Free
19th November 2019, 05:28 AM |#8  
SyberHexen's Avatar
Senior Member
Flag Washington
Thanks Meter: 511
 
More
Quote:
Originally Posted by ' . '

And I don't know why, but on your unofficial latest Lineage os (lineage-16.0-20191001-UNOFFICIAL-river) , the sim card working well...
but on the official version, didn't work.

My last build there was with prebuilt vendor.img

This official LOS 16.0 includes a source built vendor.img
The Following User Says Thank You to SyberHexen For This Useful Post: [ View ] Gift SyberHexen Ad-Free
19th November 2019, 09:21 PM |#9  
Member
Thanks Meter: 3
 
More
install gapps
Quote:
Originally Posted by SyberHexen

My last build there was with prebuilt vendor.img

This official LOS 16.0 includes a source built vendor.img

does anyone know where I can download the gapps, the android version is 9.1, they don't accept at https://opengapps.org/

alguien sabe donde puedo descargar las gapps, la version de android es 9.1, no aceptan en https://opengapps.org/
The Following User Says Thank You to oxxo.andatti For This Useful Post: [ View ] Gift oxxo.andatti Ad-Free
19th November 2019, 11:17 PM |#10  
Member
Flag San Francisco
Thanks Meter: 13
 
More
I am having issues with installing Lineage OS 16.0 on my G7 (XT1962-1). I'm using the file named lineage-16.0-20191118-nightly-river-signed.zip. I followed the instructions on the https://wiki.lineageos.org/devices/river/install page.

My phone's bootloader is unlocked, Developer Options are configured to allow OEM unlocking, and USB debugging. Motorola firmware version PPOS29.114-134-4 from the US Retail channel was installed. I subscribe to Google Fi.

1. I temporarily booted TWRP 3.3.1-2 using the "fastboot boot twrp-3.3.1-2-river.img" command. The file was downloaded from the TWRP URL for River. I pushed the twrp-installer-3.3.1-2-river.zip to the phone using adb and did an install zip procedure. TWRP was installed to both the a and b slots. I rebooted recovery and TWRP 3.3.1-2 launched normally.
2. In TWRP, I formatted data to remove encryption. I then wiped Dalvik/ART cache and system in the Advanced Wipe menu. I rebooted TWRP as per recommendation when formatting the data partition.
<<edit>> I did install the copy-partitions-ab.zip at this point.
3. I used the adb sideload procedure per the Lineage installation instructions for the ROM file referenced above. The installation appeared to complete normally.
4. I restarted adb sideload to install open_gapps-arm64-9.0-micro-20191119.zip which was downloaded from the opengapps.org site.

This is where things go abnormally. The open-gapps installation script starts to run and then ab-ends with error 64. The architecture doesn't match the installation file. The script reports my phone is arm, not arm64. I think we all know that the G7 hardware is arm64. So, I downloaded the open_gapps-arm-9.0-micro-20191119.zip and tried installing. That attempt generated error 70 (insufficient space in the system partition). I ran a df -k command in a terminal window in TWRP and /system is mounted with almost 3GB of space available.

I was very confused at this point, but I decided to try installing Magisk 20.1 using TWRP zip file install procedure. Interestingly, the magisk install script reported the architecture as arm (not arm64) and completed normally.

I tried to reboot the system, but TWRP warned that no OS was installed. I cancelled the reboot and did a power off.

I'm not new to LineageOS installation, I've been running LineageOS on my Nexus 6 for a couple of years. Please review the steps I've done and let me know what I'm screwing up. Thanks.
The Following 2 Users Say Thank You to cou94114 For This Useful Post: [ View ] Gift cou94114 Ad-Free
20th November 2019, 03:14 AM |#11  
HueyT's Avatar
Senior Member
Flag New Albany, IN
Thanks Meter: 1,808
 
More
Try "fastboot -w" as formatting data in TWRP breaks boot. "No OS" warning in TWRP can be ignored
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes