FORUMS
Remove All Ads from XDA

Is the OS 32-bit or 64-bit?

155 posts
Thanks Meter: 105
 
By jtrvk, Senior Member on 29th October 2019, 10:30 AM
Post Reply Email Thread
Motorola is known for putting 32-bit OS on some (most?) of their G-series phones. Is it same this time around? Is the Android Pie on this 32-bit or 64-bit? I know Google has killed of 32-bit app support for Android Pie. Does this mean Android Pie also need to be 64-bit? Need to confirm if we can use certain 64-bit only apps/mods.
29th October 2019, 03:16 PM |#2  
amirizad_7436's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
More
Quote:
Originally Posted by jtrvk

Motorola is known for putting 32-bit OS on some (most?) of their G-series phones. Is it same this time around? Is the Android Pie on this 32-bit or 64-bit? I know Google has killed of 32-bit app support for Android Pie. Does this mean Android Pie also need to be 64-bit? Need to confirm if we can use certain 64-bit only apps/mods.

Kidding us bro!
Moto G8 pluse with 4GB ram and snapdragon 665 seems to be 32bit?!!!
It's not too powerful (as snapdragon 855+ is)but it's 64bit
32bit phones are going to death
30th October 2019, 06:23 PM |#3  
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 105
 
More
Quote:
Originally Posted by amirizad_7436

Kidding us bro!
Moto G8 pluse with 4GB ram and snapdragon 665 seems to be 32bit?!!!
It's not too powerful (as snapdragon 855+ is)but it's 64bit
32bit phones are going to death

Even if processor is 64 bit, Motorola is notorious for putting 32-bit OS. So want to confirm before buying.
30th October 2019, 06:28 PM |#4  
amirizad_7436's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
More
Quote:
Originally Posted by jtrvk

Even if processor is 64 bit, Motorola is notorious for putting 32-bit OS. So want to confirm before buying.

Don't think that Company have such folish idea!
its just imposible bro!
31st October 2019, 05:29 AM |#5  
Senior Member
Flag Wellington
Thanks Meter: 1,522
 
Donate to Me
More
Check in the g7+ forums what it was. If the g7+ was 64 bit, then would expect this one is 64 bit too.

But yes I too know from experience, the G5+ has a 64 bit processor but 32 bit OS.
The Following User Says Thank You to NZedPred For This Useful Post: [ View ] Gift NZedPred Ad-Free
7th November 2019, 09:52 AM |#6  
vache's Avatar
Recognized Developer
Flag Paris
Thanks Meter: 3,594
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jtrvk

Even if processor is 64 bit, Motorola is notorious for putting 32-bit OS. So want to confirm before buying.

It's running a 64bits OS.
The Following 5 Users Say Thank You to vache For This Useful Post: [ View ]
8th November 2019, 07:38 AM |#7  
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 105
 
More
Quote:
Originally Posted by vache

It's running a 64bits OS.

Thanks a lot for the confirmation!
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes